Følg os

Økonomi

GMB kræver spærring Carillion og andre fra offentlige kontrakter, indtil de kompenserer 583 blacklistet skotske arbejdere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

GMB-grim-reaper1Udtalelse

Tilbuddet om kompensation på mellem £ 15m og £ 20m er helt utilstrækkeligt for virksomheder med et resultat før skat på 1.04 milliarder £, der har til at eje op, rydde op og betale og indtil de gør, så de bør få mere arbejde i Skotland, siger GMB.

GMB, fagforeningen for bygningsarbejdere, intensiverer kampagnen for Carillion og andre virksomheder, der skal udelukkes fra at byde på yderligere offentlige sektor i Skotland indtil de kompenserer arbejderne 582 i Skotland, at de sortlistet.

reklame

Dette næste trin i GMB-kampagnen følger et nyligt brev til skotske byggefirmaer fra den skotske regering, der søger deres hjælp til at offentliggøre den skotske regerings retningslinjer for sortliste i forhold til offentlige kontrakter. Se noter til redaktører 1 for kopi af brevet.

Brevet siger, at "vejledningen gør det klart, at virksomheder, der har engageret sig i sortliste, har begået en handling med alvorlig professionel forseelse og bør udelukkes fra offentlige indkøb, medmindre de kan demonstrere passende afhjælpende handlinger".

GMB plan til at rådgive dem, der beskæftiger sig med udbud af offentlige kontrakter, at hverken Carillion eller de andre virksomheder, der blacklisted arbejdere endnu har betalt nogen kompensation og under disse retningslinjer bør udelukkes fra offentlige indkøb indtil de gør. Sortlistning kom for dagens lys, når i 2009 ICO beslaglagt en Consulting Association database over 3,213 bygningsarbejdere og miljøaktivister, der bruges af 44 virksomheder til dyrlægen nye rekrutter og holde sig ude af beskæftigelse fagforening og arbejdsmiljø aktivister.

reklame

I juli 2014, Leigh Day, som fungerende GMB, begyndt handling i High Court i London søger erstatning for 122 GMB medlemmer blacklistet af Carillion og andre virksomheder. GMB påstande er samlet med yderligere 449 krav fra andre fagforeninger og partier.

I juni 2014 samtaler mellem GMB og advokater otte byggeri arbejdsgivere på en kompensationsordning for 3,213 sortlistet arbejdstagere brød sammen i juni over mængden af ​​penge, der sættes i ordningen af ​​arbejdsgiverne. De otte byggeri arbejdsgivere er Balfour Beatty, Carillion, COSTAIN, Kier, Laing O'Rourke, Sir Robert McAlpine, Skanska UK og VINCI PLC.

Efter sammenbruddet af forhandlingerne disse arbejdsgivere meddelt, at de ensidigt går videre med en ordning GMB skøn vil koste disse arbejdsgivere mellem £ 15m og £ 20m. Det er mindre end 2% af de samlede overskud for de otte byggefirmaer i forhandlingerne.

Indtil videre ved 1,724 ud af de 3,213 på listen, at de er på sortlisten. 467 blev identificeret af dem selv af deres fagforeninger. 570 sager er omfattet af krav i High Court. ICO kontaktede direkte yderligere 1,257, og af disse er 776 nu sendt en kopi af deres filer. Det efterlader 1,489 stadig at spore. På 15th April ICO sagde: "Vi planlægger ikke at skrive til flere mennesker, da vi mener, at vi har skrevet til alle, som vi kan være sikre på at have opdaterede detaljer til."

Harry Donaldson, GMB Skotlands sekretær, sagde "Offentlige penge bør ikke gå til virksomheder som Carillion, der har engageret sig i sortlister, før de har renset deres skyld.

Den skotske regering har taget en stærk føring med at vise, at virksomheder, der har sortliste, ikke fortjener muligheden for at byde på offentlige kontrakter.

Den nuværende lov giver regeringer og lokale myndigheder mulighed for at udelukke disse virksomheder fra udbudslisterne. EU-udbudsdirektivet fra 2014 vil kun styrke deres position. Den skotske regerings holdning lægger en alvorlig vægt på det faktum, at sortliste tæller som "alvorlig forseelse" i udbudsloven.

andet end at fjerne disse selskaber fra tilbudslister i Skotland Alt er utænkeligt, indtil de gør en anstændig tilbud at kompensere dem, de sortlistet.

Carillion og de andre virksomheder har endnu ikke kompensere dem, de sortlistet. De er foran High Court i London igen i November som arbejdstagere søge erstatning fra dem.

Den samlede erstatning, som de tilbydes i juni skønnes at være mellem £ 15m og £ 20m. Det er mindre end £ 3m per selskab. Dette er helt utilstrækkeligt til at håndtere den ødelæggende skade påført folk i deres arbejdsliv og kolossale invasion af deres privatliv.

Virksomhederne bør få alvorlige og gøre korrekt tilbagelevering og lukke bogen på denne skammelige kapitel.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending