Følg os

Økonomi

'Arbejdsmarkedsfleksibilitet er en eufemisme for udnyttelse' siger GMB

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

immigration_2280507cEn ny rapport fra Migration Advisory Committee (MAC) afslører beviser for, at sårbare lavtuddannede arbejdstagere er i fare for udnyttelse på grund af arbejdsmarkedsregler, der ikke overholdes eller håndhæves korrekt. 

Undersøgelsen viste, at arbejdsgivere drager fordel af vandrende arbejdskraft i sektorer som forarbejdning af fødevarer, landbrug og restauranter, da de ofte ikke kan få et tilstrækkeligt udbud af britiske arbejdstagere.

Tal fra kontoret for national statistik viser, at der i 2013 var 2.1 millioner mennesker fra udlandet, der arbejdede i dårligt kvalificerede erhverv. Heraf blev 1.2 millioner født uden for EU.

reklame

Men Hendes Majestæts Revenue and Customs (HMRC) og Gangmasters Licensing Authority (GLA), de to store håndhævelsesorganer, der er designet til at beskytte sårbare arbejdstagere, har underressourcer, og deres sanktioner er for svage til at tackle det potentielt voksende problem med manglende overholdelse og udnyttelse af vandrende arbejdstagere i dårligt kvalificerede job.

Professor Sir David Metcalf CBE, formand for MAC, sagde: "Vores fleksible arbejdsmarked har tjent os godt. Men sårbare lavtuddannede arbejdstagere, hvad enten de er britiske eller udenlandske, har brug for beskyttelse.

"Der er ufuldstændig overholdelse af og håndhævelse af arbejdsregler, og lovgivningsmæssige ressourcer og sanktioner er utilstrækkelige.

reklame

”En typisk arbejdsgiver kan forvente et compliance-besøg kun en gang i 250 år og en retsforfølgelse en gang i en million år.

"Vi skal også fordoble vores bestræbelser på at udstyre vores unge med færdighederne til at konkurrere på et fleksibelt jobmarked."

Samlet set fandt MAC ud af, at vandrende arbejdstagere i de sidste 20 år ikke har haft nogen væsentlig indflydelse på de britiske arbejdstageres løn, på britisk beskæftigelse, den bredere britiske økonomi eller områder som boliger, sundhedspleje, kriminalitet, uddannelse og velfærd.

Men migranter i lavtuddannede job har haft en langt større indvirkning på lokalt niveau, da de fleste er koncentreret i et relativt lille antal områder over hele Storbritannien. MAC's undersøgelse, hvor der blev brugt en række lokale myndigheder, herunder Peterborough og Newham som fokusområder, viste, at en million indvandrere ankom i dårligt kvalificerede job i løbet af de sidste 10 år, har efterladt lokale myndigheder, der kæmper for at klare hurtig befolkningsændring.

MAC identificerer en række temaer, som regeringen skal tage hensyn til i udviklingen af ​​den fremtidige politik. Disse vedrører behovet for øget håndhævelse af arbejdsmarkedsregler, forbedrede færdigheder for unge britiske mennesker, mere hjælp til lokale områder, der er ramt af indvandring, og omhyggelig planlægning for enhver fremtidig udvidelse af EU.

For en kopi af MAC-rapporten Migranter i lavtuddannet arbejde: Væksten i EU- og ikke-EU-arbejdskraft i lavtuddannede job og dens indvirkning på Det Forenede Kongerige klik her.

GMB har reageret på rapporten fra Migration Advisory Committee, som afslører beviser for, at sårbare lavtuddannede arbejdstagere er i fare for udnyttelse på grund af arbejdsforskrifter, der ikke overholdes eller håndhæves korrekt. Se noter til redaktionerne for kopi af pressemeddelelse fra Migration Advisory Committee.

Paul Kenny GMB's generalsekretær sagde: ”Migration Advisory Committee har bekræftet GMB's påstande om muligheden for, at arbejdsgivere misbruger lavtlønnede arbejdere. Arbejdsmarkedsfleksibilitet er en eufemisme for denne udnyttelse.

”Ligesom manglen på sociale boliger til leje er dette et direkte resultat af storbyelitens dominans, karrierepolitikere og professionelle klasser i alle parter i parlamentet i mere end en generation.

"Uanset hvilken vision for fri bevægelighed for arbejdskraft var, hvad vi har nu, er det ikke det. Vi vil forvente, at Labour fremsætter manifestforpligtelser for at stoppe misbrugene."

 

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending