Følg os

Økonomi

Lettere overholdelse af skattereglerne, tackle manglende overholdelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

TaxProtest-300x208Algirdas Šemeta talte kl. 18th Generalforsamling for den intra-europæiske organisation for skatteforvaltninger i Beograd, 3. juli 2014

"Damer og herre,

"I 2010 havde jeg den ære at deltage i generalforsamlingen for IOTA i Belgien. Det er en fornøjelse at have denne mulighed igen i dag. Kommissionen lægger stor vægt på vores forbindelser med IOTA og det faktum, at vores gensidige samarbejde er vokset og siden vi underskrev vores Memorandum of Understanding med IOTA i maj 2006, har vi været i stand til at maksimere vores ressourcer, ekspertise og viden, organisere flere fælles begivenheder, udveksle publikationer og dele information med hinanden om vores arbejdsprogrammer.

reklame

"Som et resultat af vores samarbejde har vi været i stand til at supplere hinandens aktiviteter og finde synergier i vores respektive arbejde. IOTA tilbyder en fremragende platform til at diskutere nye udviklinger og dele erfaringer inden for skatteforvaltning.

"At gå over til emnet for dagens generalforsamling. Temaet med at inddrage skatteydere for at forbedre overholdelsen er yderst relevant. Der har været mange udviklinger på nationalt, EU og internationalt niveau, som skulle hjælpe med at forbedre overholdelsen af ​​skatten væsentligt i de kommende år Samtidig har mange lande stadig vanskeligheder med at finde skatteindtægterne til at finansiere deres offentlige politikker, og overholdelse (eller mangel på den) er fortsat en central udfordring for skatteforvaltningerne. Nylige undersøgelser viste, at størrelsen af ​​dette udfordring - både i og uden for EU - er stadig ekstraordinær. Tab på grund af skattesvindel og skatteunddragelse anslås til flere hundrede milliarder euro om året i EU alene. Skyggenes økonomi tegner sig for næsten 15% af EU's bruttonationalprodukt. Og Momsforskellen udgjorde op til 18% i 2011.

"For at løse disse problemer er vi nødt til at tage en dobbelt tilgang. På den ene side skal forbedring af frivillig overholdelse for at beskytte skatteindtægter være kernen i enhver skatteforvaltnings mission. Vi skal gøre det lettere for dem, der ønsker at respektere deres skatteforpligtelser over for På den anden side er vi nødt til at komme hårdt ned på dem, der bevidst søger at unddrage sig skatter, eller som deltager i aggressiv skatteplanlægning for at minimere deres bidrag.

reklame

"Dette er vigtigt ikke kun ud fra et indtægtsmæssigt synspunkt, men også for at sikre retfærdighed i beskatningen. Og i overensstemmelse med dit tema i dag er denne retfærdighed afgørende for at samarbejde med ærlige skatteydere og sikre deres fortsatte overholdelse. Også først til frivillig overholdelse, tillad mig at give dig et par eksempler på, hvad vi laver på EU-niveau, som kan hjælpe med at forbedre situationen for hver medlemsstat. Sidste år foreslog jeg en standard momsangivelse, der harmoniserede de nødvendige oplysninger til momsangivelse, og tidslinjerne for at gøre det i hele Europa.

"I det væsentlige vil der være lille forskel mellem at indgive en momsangivelse i udlandet og at indgive en derhjemme. Denne standarderklæring ville have fordele for både virksomheder og skatteforvaltninger. For grænseoverskridende virksomheder ville det medføre store forenklinger og måske endda tilskynde mindre virksomheder til at udvide grænseoverskridende. Vi vurderer faktisk, at dette forslag alene kan spare virksomhederne for 15 milliarder euro om året ved at reducere deres administrative byrder. For skattemyndighederne kommer fordelene ved øget skatteoverholdelse, da skatteydere bedre forstår, hvad der kræves. Alt for komplicerede skattesystemer er tydeligt knyttet til lavere niveauer af skatteoverholdelse, selv blandt dem der ønsker at spille efter reglerne.

"Så standard momsangivelse er et vigtigt initiativ til at lette skatteydere, og jeg tror, ​​at det vil bidrage til at bringe øgede indtægter til medlemsstaterne som et resultat. Dette forslag drøftes i øjeblikket af EU's finansministre, og det italienske formandskab har forsikret mig om, at det agter at sikre enighed om denne sag inden årets udgang. Et andet vigtigt initiativ, som vi i øjeblikket arbejder intensivt med, er den europæiske skatteydernes kodeks. Dette vil være en plan for forbindelserne mellem skatteydere og deres skatteforvaltninger.

"Mens de fleste medlemsstater har nationale skattepligtige koder til at definere skatterettigheder og forpligtelser, varierer disse betydeligt fra land til land. Dette kan gøre det ekstremt vanskeligt for borgere og virksomheder at forstå deres rettigheder i forskellige medlemsstater og overholde deres skatteforpligtelser. i grænseoverskridende situationer. Derfor ville en pan-EU-kode være en hjælp til virksomheder, der opererer i vores indre marked, og et aktiv for medlemsstaterne med at forbedre overholdelsen. Som led i udarbejdelsen af ​​denne kode lancerede vi en offentlig høring for at få en oversigt over bedste praksis i medlemsstaterne.

"Målet er at have en kode, der fremmer bedste praksis i at opbygge samarbejde, tillid og tillid mellem skatteforvaltning og skatteydere; at sikre større gennemsigtighed i rettigheder og forpligtelser for skatteydere og at tilskynde til en serviceorienteret tilgang. Ved at reducere risikoen for Fejl og tilskyndelse til overholdelse af skatten, vil den europæiske skatteydernes kode hjælpe med til at bidrage til en mere effektiv skatteopkrævning. På samme måde arbejdes der også med at designe et europæisk skatteyderidentifikationsnummer (TIN). Den øgede mobilitet for mennesker og økonomisk aktivitet er hvilket gør det mere og mere vanskeligt for myndighederne at identificere skatteyderne korrekt.

"Dette kan underminere de nationale bestræbelser på at opkræve skatter korrekt, føre til situationer med dobbelt ikke-beskatning og endda lette skattesvindel og unddragelse. Derfor er vores mål at oprette en ny webportal, der gør det muligt for skattemyndigheder og virksomheder, der er involveret i grænseoverskridende transaktioner for at kontrollere strukturen af ​​unikke skatteydernes identifikationsnumre. Portalen vil også give nyttige eksempler på officielle identitetsdokumenter, der indeholder nationale skatteidentifikationsnumre.

"Derudover vil Kommissionen gå endnu længere og undersøge, om et enkelt europæisk skatteyder-identifikationsnummer kan vise sig muligt. Vi har iværksat en høring med henblik herpå, og resultaterne af dette vil hjælpe med at styre vores næste skridt. Ud over disse På EU-niveau-initiativer arbejder Kommissionen også tæt sammen med medlemsstaterne for at hjælpe dem med at finde den rette vej til øget frivillig overholdelse derhjemme. I den henseende har det europæiske semester - gennem hvilket vi udsender landespecifikke henstillinger til medlemsstaterne om økonomiske reformer - været et vigtigt redskab. To konsekvente anbefalinger har været, at medlemsstaterne skal forbedre skatteforvaltningen på hjemmemarkedet og også at udvide deres skattegrundlag og forenkle deres skattesystem for at forbedre effektiviteten. Som allerede beskrevet, jo enklere regler og systemet, jo flere skatteydere sandsynligvis overholder dem.

"Så vi har opfordret de nationale regeringer til at genoverveje de nedsættelser og undtagelser, de giver i moms, for eksempel, som både reducerer afgiftseffektiviteten og overkomplicerer systemet for virksomheder. En interessant kilde til støtte til vores medlem Stater er kommet igennem arbejdet med adfærdsmæssig økonomi ved EU's forskningscenter i Ispra. Adfærdsmæssig økonomi studerer, hvordan folk rent faktisk træffer valg, ved at trække indsigt fra både psykologi og økonomi. Det kan derfor indeholde svar på, hvordan man bedre kan tilskynde til, at skatteyderne overholdes.

"Et nylig eksempel på arbejde, der blev udført af vores forskningscenter, var en workshop for at se på indflydelsen af ​​skattelotterier på skatteydernes adfærd. Dette og andre lignende undersøgelser kan være nyttige for medlemslandene ved at beslutte de bedste foranstaltninger til at tage ved vender nu til den anden side af overholdelsesmønten: Hvordan tackler man dem, der overhovedet ikke ønsker at overholde dem? Du er selvfølgelig klar over, at kampen mod skatteunddragelse er steget helt øverst på den politiske dagsorden i Europa og internationalt i de forløbne år. Det har været en god tid at være EU-skattekommissær i betragtning af det hidtil usete momentum og viljen til at engagere sig mellem medlemsstaterne. Som et resultat er det ikke kun lykkedes os at skubbe mange vigtige initiativer mod skatteunddragelse inden for EU, men vi er også i centrum for, hvad der forventes at være en betydelig overgang til international skatteret.

"På EU-niveau viser vores ambitiøse handlingsplan mod unddragelse og vores foranstaltninger til at lukke skatteundgåelsesmuligheder, implementere det bredeste omfang af automatisk udveksling af information og bekæmpe momssvindel hurtigere, at vi kan fortsætte med at sætte det globale tempo Kun inden for de sidste par måneder er medlemsstaterne blevet enige om et stærkere direktiv om opsparing af skat, som vil øge gennemsigtigheden og det administrative samarbejde og en revision af moderselskabsdirektivet, som fjerner muligheden for virksomheder at bruge hybrid låneaftaler for at undgå skatter. Inden årets udgang tror jeg, at de vil vedtage direktivet om administrativt samarbejde og sikre det bredeste anvendelsesområde for automatisk informationsudveksling inden for EU og en yderligere revision af moderselskabsdirektivet for at anvende en generel anti-misbrugsregel.

"I mellemtiden fortsætter Kommissionen med at bruge ethvert værktøj, som den har til rådighed - hvad enten det er statsstøtteregler eller adfærdskodeksen for erhvervsbeskatning - for at sikre, at medlemslandene spiller retfærdigt indbyrdes. For at give nogle meget nylige eksempler har vi åbnet statsstøtteundersøgelser. i visse medlemsstaters skatteafgørelser, mens vi foretager en dybtgående vurdering af alle patentbokse i henhold til adfærdskodeksen. Medlemsstaterne skal arbejde sammen for at bekæmpe unddragelse og lette overholdelse snarere end at holde fast ved hemmeligholdelse og deltage i skadelig skattekonkurrence.

"Gennem vores handlinger kommer denne besked højt og tydeligt. Alle disse fremskridt og vores mange andre præstationer i løbet af de sidste to år har også hjulpet EU med at bevare sin vægt på den internationale scene. I betragtning af skattes grænseoverskridende karakter unddragelse, er vi meget opmærksomme på vigtigheden af ​​at arbejde med internationale partnere i denne kampagne. Lokalt er vi i forhandlinger med vores nærmeste naboer - især Schweiz - om stærkere aftaler om opsparing af opsparing baseret på automatisk informationsudveksling. Vi har også netop med succes afsluttet vores selskabsskattediskussioner med schweizerne, hvilket resulterede i, at de fjernede en række skadelige skatteregimer, som EU protesterede mod.

"Jeg har personligt besøgt store finansielle centre længere væk, herunder Hong Kong, Macau og Singapore, for at tilskynde dem til at deltage i det internationale skifte mod åbne og retfærdige skatteregimer. Faktisk understreger EU nu, når man forhandler bredere aftaler med tredjelande, klausuler om god god regeringsførelse er inkluderet. Desuden har Kommissionen bedt medlemsstaterne om et mandat til at indlede forhandlinger med visse tredjelande om udveksling af oplysninger om moms. Parallelt med alt dette er vi midt i en grundlæggende revision af det globale skattemiljø takket være OECD's arbejde.

"Automatisk udveksling af information er nu blevet accepteret som den nye globale standard, som vil give hidtil uset gennemsigtighed i beskatningen over hele verden. Og inden årets udgang bør projektet Base Erosion and Profit Shifting (eller, BEPS) afsluttes, hvilket skaber en global tilgang til at begrænse selskabsskatteunddragelse og sikre, at beskatning afspejler bedre, hvor økonomisk aktivitet finder sted. Så jeg synes det er rimeligt at sige, at arbejdet med at forbedre vores kamp mod skatteunddragelse og skatteundgåelse hidtil har været en rungende succes. udfordring nu er at sikre, at momentum opretholdes, og at det, der er aftalt med ledere, gennemføres fuldt ud på stedet. Hvis det gøres, så tror jeg, at vi vil have formået at skabe et langt mere fjendtligt miljø for skatteunddragere, et meget sundere billede med hensyn til effektiv indtægtsindsamling og en meget lysere fremtid for dem, der søger fair beskatning.

"I en sammenhæng, hvor fremskridt kun kan komme fra en kombination af handlinger på forskellige styringsniveauer (EU og nationale), ser jeg IOTA som et lovende forum for samarbejde. Inden for de rammer, som din organisation tilbyder, er der mulighed for at identificere og del bedste praksis inden for EU og lige så vigtigt med nabolande uden for EU. Bredden af ​​dit medlemskab er et vigtigt aktiv for enhver organisation, da det giver mulighed for en lang række synspunkter og baggrunde til at indgå i diskussioner og udveksling af bedste praksis. Resultatet af dine drøftelser i løbet af de næste to dage vil helt sikkert bidrage til den videre udvikling af den europæiske skatteagenda i retning af bedre skatteoverholdelse og mere retfærdige skattesystemer. "

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending