Følg os

Forretning

Få mest muligt ud af den 'datadrevne økonomi'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

verden-data-650Hvad er big data?

'Big data' er store datamængder, der produceres meget hurtigt af mange forskellige kilder. Det kan oprettes af mennesker eller genereres af maskiner, såsom sensorer, der samler klimainformation, satellitbilleder, digitale billeder og videoer, køber transaktionsregistreringer, GPS-signaler osv. Det dækker mange sektorer, fra sundhedspleje til transport og energi.

Big data giver store muligheder: det kan hjælpe os med at udvikle nye kreative produkter og tjenester, f.eks. Apps på mobiltelefoner eller business intelligence-produkter til virksomheder.

reklame

Men big data er også udfordrende: dagens datasæt er så enorme og komplekse at behandle, at de kræver nye ideer, værktøjer og infrastrukturer. Det har også brug for de rigtige juridiske rammer, systemer og tekniske løsninger på plads for at sikre, at individuel fortrolighed respekteres, og at data bruges til godt. (MEMO / 13 / 965)

Kommissionen vil bruge hele spektret af politiske og juridiske værktøjer og investere i forskning og innovation for Europa få mest ud af datadrevet økonomi.

1. Finde og investere i big data-ideer

reklame

Kommissionen vil opfordre data- og forskningsmiljøerne (fra sektorerne sundhed, energi, miljø, samfundsvidenskab og officielle statistikker) til at komme med big data fyrtårn initiativer.

Kommissionen leder efter spilskiftende ideer inden for personlig medicin, der sporer mad fra gård til gaffel; integreret transport og logistik; og andre områder, der vil forbedre dagligdagen, Europas konkurrenceevne og vores offentlige tjenester. Målet er at få mest muligt ud af EU-investeringer i strategisk vigtige sektorer og tiltrække den nødvendige offentlige og private støtte.

Parallelt gør Kommissionen sig klar til at lancere en multi-million euro offentlig-privat partnerskab om big data med industrien mod slutningen af ​​dette år. Lignende OPP'er i supercomputeranlæg, robotteknik, 5G og fotonik transformerer allerede forskning og innovation i disse sektorer (se MEMO / 13 / 1159). Forskere, akademiske institutioner, investorer og repræsentanter for EU's dataøkonomi, herunder ikke kun de store softwarefirmaer, der arbejder med data, men også det stigende antal virksomheder, hvis sektorer er dataintensive, såsom sundhed, detailhandel, bankvirksomhed, forsikring og fremstillingssektorer fremlagde alle forslag til en strategisk forskningsdagsorden i slutningen af ​​juni.

2. Infrastruktur til en datadrevet økonomi

Forskere, virksomheder, den offentlige og private sektor har brug for adgang til højhastighedsbredbånd, processorkraft og tjenester til at håndtere milliarder af bytes big data, for at datarevolutionen kan få fat. Kommissionen vil:

 1. Arbejd med medlemslandene for at oprette en netværk af databehandlingsfaciliteter især for SMV'er, akademikere, forskningsorganisationer og den offentlige sektor

 2. investere i GÉANT-netværk for forsknings- og uddannelsessamfundet og udvide det yderligere til ikke-EU og nye lande, så behandling af big data i stigende grad globaliseres

 3. etablere supercomputercentre for ekspertise til at tackle videnskabelige, industrielle eller samfundsmæssige udfordringer gennem OPP den High Performance ComputingOg;

 4. investere i det teknologiske fundament for et big data mobilt internet gennem 5G PPP og fremskynde lovgivningsmæssig ændring gennem tilsluttet kontinent pakke til fremme af private og offentlige investeringer i bredbånd.

3. Udvikl byggesten med big data

Den hurtige vækst i en datadrevet økonomi vil også afhænge af nem adgang til rå information, dygtige dataeksperter og support til virksomheder, der tager deres første skridt i big data. I de kommende måneder vil Kommissionen:

 1. Udsted retningslinjer for standardlicenser, datasæt og opkrævning af genbrug af dokumenter, at hjælpe medlemslandene med at få mest muligt ud af genbrug af offentlige data

 2. gøre det lettere at få fat i information gennem en one-stop-shop for at åbne data i hele EU støttet af Connecting Europe-faciliteten;

 3. kortstandarder inden for big data-områder som sundhed, transport, miljø, detailhandel, produktion, finansielle tjenester - for at understøtte datainteroperabilitet på tværs af sektorer;

 4. opret en åben datainkubator, indenfor Horizon 2020 at hjælpe SMV'er med at oprette forsyningskæder, få adgang til cloud computing og til juridisk rådgivning. Yderligere støtte, investeringsrådgivning og finansiering til SMV'er og unge virksomheder er tilgængelig via Kommissionens Startup Europe program til web- og tech-iværksættere;

 5. designe et europæisk netværk af ekspertisecentre at øge antallet af dygtige dataprofessionelle I Europa. Parallelt vil Kommissionen støtte udviklingen af ​​uddannelsesordninger og læseplaner for databibliotekarer, e-infrastrukturoperatører og andre nye roller, som vil støtte forskere, professorer og studerende i den datadrevne økonomi, og

 6. flere data om data. Et nyt datamarkedsovervågningsværktøj vil måle og kortlægge Europas dataøkonomi.

4. Tillid og sikkerhed

Den datadrevne økonomi bliver kun en realitet, hvis virksomheder og enkeltpersoner har adgang til fleksibel cloud computing og har tillid til, at deres data er sikre:

 1. EU databeskyttelse reformpakke - som i øjeblikket drøftes af medlemslandene - er regulerende rygrad til den datadrevne økonomi. Når de implementeres, bygger reglerne en enkelt, moderne, stærk, konsistent og omfattende databeskyttelsesramme, der vil øge retssikkerheden og styrke enkeltpersoners tillid til det digitale miljø.

 2. På baggrund af disse EU-regler vil Kommissionen samarbejde med medlemslande og interessenter for at sikre det virksomheder får vejledning om anonymisering af data og pseudonymisering analyse af personoplysninger og værktøjer og initiativer til at øge forbrugernes bevidsthed. Det vil også investere i søgningen efter relaterede tekniske løsninger, der forbedrer privatlivets fred 'efter design'.

 3. Opfølgning af rapporten fra Trusted Cloud Europe og høre om fremtidige politiske valgmuligheder (lovgivning og samregulering) inden 2015

 4. Produce retningslinjer for god praksis til sikker datalagring, for at hjælpe med at forhindre cyberangreb.

 5. Start en konsultation og nedsæt en ekspertgruppe om "dataejerskab"og erstatningsansvar for data, især for data indsamlet gennem Tingenes internet.

 6. Rådfør dig med begrebet brugerstyret skybaserede teknologier til opbevaring og brug af personlige data.

Se også IP / 14 / 769

Den Europæiske Investeringsbank

EIB styrker det globale udviklingsfokus og støtter 4.8 mia. € ny finansiering til energi, transport, COVID -vacciner og erhvervsinvesteringer

Udgivet

on

Bestyrelsen for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt planer om at styrke sit globale udviklingsengagement. Det godkendte også 4.8 mia. Euro i ny finansiering til 24 projekter til støtte for klimaindsatser, COVID -vacciner og økonomisk modstandsdygtighed, bæredygtig transport og uddannelse.

”I juni bad Ministerrådet EU -banken om at øge sit bidrag til Unionens udviklingsindsats gennem dedikerede strategier, stærkere tilstedeværelse på jorden globalt og bedre koordinering med partnere i en ægte Team Europe -tilgang. I dag reagerede vi på Rådets opfordring ved at foreslå oprettelse af en afdeling af EIB med fokus på udviklingsfinansiering, og bestyrelsen godkendte dette forslag. Som følge heraf vil EU -banken kunne yde et stærkere bidrag til at styrke Europas strategiske autonomi ved at placere flere eksperter på stedet og være en mere effektiv partner for andre multilaterale og nationale udviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til at forfølge vores globale ambition med hensyn til kampen mod klimaændringer, ”sagde EIB's præsident Werner Hoyer.

Styrkelse af EIB's udviklingseffekt

reklame

EIB's bestyrelse godkendte bankens forslag om at oprette en udviklingsfilial for at øge virkningen af ​​dens aktiviteter uden for EU. Det understøtter EIB's svar på opfordringen til handling udtrykt i "Rådets konklusioner om den forbedrede europæiske finansielle arkitektur for udvikling (2021)", der blev vedtaget den 14. juni 2021. EIB vil gennem sin udviklingsgren omorganisere sine aktiviteter uden for Den Europæiske Union og øge sin tilstedeværelse på stedet og udvikle mere målrettede strategier og tjenester i tæt samarbejde med partnere.

Banken vil forstærke repræsentationer uden for EU og oprette en række regionale knudepunkter, der intensiverer komplementaritet og samarbejde med multilaterale udviklingsbanker, nationale udviklingsfinansieringsinstitutioner og lokale partnere i en Team Europe -tilgang. Knudepunkterne vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetencer og tjenester, der svarer til behovene i den region, hvor de er placeret. Det første regionale knudepunkt, der styrker EIB -arbejdet i Østafrika, vil blive placeret i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe rådgiver EIB om dens aktiviteter uden for EU. Det vil omfatte

reklame

EU's udviklingspolitiske beslutningstagere udpeget af medlemsstaterne, Europa -Kommissionen og EU -Udenrigstjenesten.

€ 2.2 mia. Til klimaindsats, ren energi og energieffektive hjem

EIB godkendte ny finansiering for at øge vind- og solenergiproduktion i Spanien og Portugal, opgradere nationale energinet i Polen og forbedre energieffektiviteten og reducere varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger til fremskyndelse af investeringer i småskala vedvarende energi og klimaprojekter i Østrig og Polen og i Latinamerika og Afrika blev også godkendt.

€ 647 millioner til implementering af COVID -vaccine, sundhed og uddannelse

Baseret på Den Europæiske Investeringsbanks opbakning til udvikling af COVID-vaccine og implementering af nye programmer til finansiering af køb af COVID-19-vacciner til distribution i Argentina og i hele Sydasien, herunder Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldiverne, blev bekræftet.

Bestyrelsen besluttede at støtte udbygningen af ​​langtidspleje til handicappede patienter i Holland, udrulning af digital læringsteknologi i folkeskoler og gymnasier og opgradering af videnskabelig forskning i Kroatien blev også aftalt.

€ 752 mio. Til bæredygtig by-, regional-, luft- og søtransport

Sporvognspassagerer i den slovakiske by Košice og pendlere i de polske byer Gdansk, Gdynia og Sopot og på tværs af Moldova vil drage fordel af nye EIB -støttede investeringer til modernisering og forbedring af transportforbindelser.

De italienske havne i Genova og Savona vil modtage EIB -finansiering til at opgradere jernbaneadgang og bedre beskytte havnene mod oversvømmelser og mere ekstremt vejr gennem opførelsen af ​​en ny molo.

EIB indvilligede også i at finansiere udskiftning og opgradering af lufttrafikstyring og navigationsudstyr for at opretholde sikkerhedsstandarder i det ungarske luftrum.

€ 500 mio. Til investeringer i den private sektor og økonomisk modstandsdygtighed mod COVID-19

EIB's bestyrelse godkendte også nye finansieringsprogrammer, der forvaltes af lokale bank- og investeringspartnere, for at støtte investeringer fra virksomheder i hele Spanien, Polen og Sydøstasien, der står over for COVID-19-udfordringer.

Baggrundsoplysninger

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er Den Europæiske Unions langsigtede udlånsinstitution, der ejes af dens medlemsstater. Det stiller langsigtet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

Oversigt over projekter godkendt af EIB's bestyrelse.

Læs

Forretning

EU -reporter under angreb

Udgivet

on

I sidste uge påstod en artikel i publikationen Politico Europe, at EU Reporter havde engageret i "EU -lobbyarbejde klædt ud som journalistik", fordi vores marketinglitteratur siger: "Brug EU Reporter til at påvirke".

EU Reporter afviser fuldstændig denne beskyldning om undercover lobbyvirksomhed, som var et angreb fra Politico Europe på en mindre, men vellykket rivaliserende publikation og dens udgiver.

Vi fik kun timer til at reagere på disse dårligt funderede anklager, hovedsagelig baseret på en trawl gennem historier, vi har offentliggjort i løbet af de sidste ti år, for at forsvare vores velfortjente gode navn.

reklame

For at berolige vores publikum har vi spurgt den uafhængige nyhedsovervågningsorganisation NewsGuard, for at overvåge vores output fra nu af og for at gøre dets resultater offentligt tilgængelige.

EU Reporter mener Politisk EU's angreb på os er et kynisk forsøg på at opnå markedsdominans og inviterer vores læsere til at se dagens Politico Brussels Playbook, der tilbyder:

“POLITICO Media Solutions giver mærkerne løsningerne til at skabe, indkalde og forbinde med power -spillere. Vi skaber muligheder for mærker for at få forbindelse til vores indflydelsesrige publikum ”

reklame

Et tilfælde af mennesker i glashuse, der måske kaster sten?

Læs

Fiskeri

Middelhavet og det sorte hav: Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2022

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget a forslag til fiskemuligheder for 2022 i Middelhavet og Sortehavet. Forslaget fremmer en bæredygtig forvaltning af fiskebestande i Middelhavet og Sortehavet og lever op til de politiske forpligtelser i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det afspejler Kommissionens ambition om at opnå bæredygtigt fiskeri i disse to havområder, i overensstemmelse med det nyligt vedtagne 2030 Strategi for den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM).

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Bæredygtig fiskeriforvaltning i alle EU's havområder er vores engagement og ansvar. Selvom vi har oplevet en vis forbedring i de seneste år i Middelhavet og Sortehavet, er vi stadig langt fra at nå et bæredygtigt niveau, og der er behov for en større indsats for at nå dette mål. Derfor fremsætter vi i dag vores forslag til fiskefangster i de to havområder fuldt ud afhængig af videnskabelig rådgivning. ”

I Adriaterhavet implementerer Kommissionens forslag GFCM's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande og dens mål om at nå bæredygtighed for disse bestande inden 2026 gennem et fald i fiskeriindsatsen. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplan for det vestlige Middelhav (MAP) for demersale bestande med det formål at reducere fiskeriet yderligere i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning. I Sortehavet indeholder forslaget fangstbegrænsninger og kvoter for pighvar og brisling. Forslaget vil blive afsluttet på et senere tidspunkt baseret på resultaterne af GFCM's årlige session (2-6. November 2021) og tilgængeligheden af ​​videnskabelig rådgivning. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending