Følg os

Økonomi

Jernbaner: Bane vejen for mere vækst, mere effektivitet og servicekvalitet i Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billede_20110418PHT18164 Europa-Kommissionens toårige rapport om det europæiske jernbanemarked, der blev offentliggjort i dag (19. juni), viser, at selvom det ikke kan benægtes, at jernbanen vokser, kan der stadig gøres mere med hensyn til effektivitet og servicekvalitet i flere medlemsstater. Rapporten fremhæver også, at åben konkurrence og øget offentlig udbud giver bedre tjenester til passagerer og bedre værdi for skatteydere. Europas jernbaner absorberer 36 mia. Euro i offentlige tilskud om året (næsten lige så meget som de tjener på billetpriser).

Vicepræsident Siim Kallas, europæisk kommissær med ansvar for transport, sagde: ”Jernbane har et betydeligt potentiale som en grøn og bæredygtig transportform. Men at sætte EU-jernbaner på sporet til 21st århundrede, er det nødvendigt at træffe dristige foranstaltninger: strømline køretøjstilladelsesprocedurer, øge investering i infrastruktur og øge forskning og innovation inden for jernbane, men også åbne indenlandske intercity-markeder for konkurrence og generalisere udbud af offentlige servicekontrakter, som foreslået i deth Jernbanepakke. "

Kommissionen vedtog i dag sin dybdegående rapport om jernbanesektoren - Rail Market Monitoring Survey (RMMS). Rapporten bekræfter, at passagerbaner har oplevet en enorm vækstrate siden midten af ​​halvfemserne i lande som Storbritannien (+ 70%), Sverige (+ 42%), Frankrig (+ 37%) og Belgien (+ 26%) og fremhæver vigtigheden af ​​højhastighedstjenester, der repræsenterer en fjerdedel af al trafik i EU. Den internationale passagertrafik vokser, og de vigtigste europæiske jernbanegrupper er ikke længere rent traditionelle statsejede offentlige monopoler, men flere og flere internationale jernbanegrupper med mere end en fjerdedel af deres omsætning genereret uden for deres hjemland. Jernbanegods vokser også og genererer nu næsten halvdelen af ​​sin trafik fra grænseoverskridende tjenester. Nye deltagere i sektoren beskæftiger ca. 120,000 personer og har allerede en markedsandel på 21% af passagertog og 28% af jernbanegods.

reklame

Rapporten finder ud af, at priserne er lavere, når der er åben konkurrence mellem jernbaneselskaber og passagerer får en bedre service. For eksempel på high-sbilletpriser for billetlinjer er lavere, hvor der er konkurrence. Priserne på ruten Rom-Milano, hvor to jernbaneoperatører konkurrerer, er 25% op til 40% billigere end Madrid-Barcelona, ​​som endnu ikke er åbent for konkurrence. Frekvenser på den italienske rute er dobbelte, hvilket viser en positiv sammenhæng mellem frekvens og åben konkurrence, som i øjeblikket hovedsageligt findes på højhastighedslinjer og langdistance-bytjenester.

På den anden side viser rapporten også, at jernbanesektoren (stadig) er stærkt afhængig af offentlige tilskud (nogle 36 mia. I 2012), næsten lige så meget som dets salgsindtægter, og at væksten i jernbanefragter hænger bagefter væksten i andre transportformer. Det understreger også, at havne som Rotterdam og Antwerpen kunne klare sig bedre med hensyn til godstrafik med jernbane, og at tilfredshed med togrejser og stationer stadig har meget plads til forbedring (58% af tilfredsheden). F.eks. Udnytter jernbaner ikke det vigtige potentiale for personer med nedsat mobilitet: 19% af europæerne tager ikke toget på grund af problemer med tilgængelighed (og kun 6% af europæerne tager toget mindst en gang om ugen). Ligeledes forbliver jernbanepriser for mange højhastighedstjenester relativt høje, især sammenlignet med nogle linjer, hvor der er indført konkurrence.

94% af passagertogstjenesterne er indenlandske, og heraf er ca. halvdelen pendeltjenester. Kommissionens forslag til en 4. jernbanepakke, der for øjeblikket er under drøftelse, vil forpligte medlemslandene til at lægge disse kontrakter ud på offentligt udbud for at levere jernbanetjenester af bedre kvalitet og bedre værdi for pengene. Af samme grund vil det pålægge åben konkurrence på højhastigheds- og bybanelinjer. Skatteyderne får en bedre aftale, når der er offentlig udbud om at vælge det selskab, der kører pendeltjenester, ifølge rapporten. For eksempel betragtes pendleruter i Storbritannien, hvor markedet er åbnet for konkurrence, hyppigere og mere pålidelige og koster skatteyderne mindre end i Belgien og Frankrig, hvor markederne stadig er lukkede. Af denne grund vil Kommissionens 4. jernbanepakke kræve øget udbud af offentlige servicekontrakter.

reklame

FølgeSiimKallasEU

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending