Følg os

Demografi

Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen: strategiske ramme fastlægger EU-mål for 2014-2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Sundhed og sikkerhed 2Europa-Kommissionen præsenterede en bedre beskyttelse af de mere end 217 millioner arbejdstagere i EU mod arbejdsulykker og sygdomme Strategisk ramme for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen 2014-2020 den 6 juni, der identificerer centrale udfordringer og strategiske mål for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og præsenterer nøgleaktioner og instrumenter til at tackle disse. Denne nye ramme sigter mod at sikre, at EU fortsat spiller en førende rolle i fremme af høje standarder for arbejdsvilkår både inden for Europa og internationalt i overensstemmelse med Europa 2020 Strategi.

Beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion kommissær László Andor sagde: "I dag fornyer vi Kommissionens forpligtelse til løbende at opgradere folks arbejdsvilkår i EU. Folk har ret til at arbejde uden at have sundheds- eller sikkerhedsrisici på arbejdspladsen. Alligevel er mere end 3 millioner arbejdere hvert år ofre for en alvorlig arbejdsulykke. i EU og 4000 dør i arbejdsulykker. Arbejdsrelaterede ulykker og sygdomme påvirker alle sektorer og erhverv, uanset om folk sidder bag et skrivebord, kører lastbil eller arbejder i en mine eller på en byggeplads. De forårsager ikke kun personlige lider, men pålægger også virksomhederne og samfundet som helhed høje omkostninger. Denne nye strategiske ramme har til formål at bidrage til at forbedre jobkvaliteten og jobtilfredsheden, samtidig med at de europæiske virksomheders, især små virksomheders, konkurrenceevne og produktivitet forbedres og omkostningerne til sociale sikringssystemer reduceres. . "

Den strategiske ramme identificerer tre store udfordringer for sundhed og sikkerhed på arbejdet:

reklame
 1. At forbedre gennemførelsen af ​​eksisterende sundheds- og sikkerhedsregler, navnlig ved at styrke mikro- og småvirksomheders kapacitet til at indføre effektive og effektive risikoforebyggelsesstrategier

 2. at forbedre forebyggelsen af ​​arbejdsrelaterede sygdomme ved at tackle nye og nye risici uden at forsømme de eksisterende risici, og

 3. at tage hensyn til aldringen af ​​EU's arbejdsstyrke.

  reklame

Den strategiske ramme foreslår at tackle disse udfordringer med en række handlinger under syv centrale strategiske mål:

 1. Yderligere konsolidering af nationale sundheds- og sikkerhedsstrategier gennem for eksempel politikkoordinering og gensidig læring.

 2. Yde praktisk støtte til små og mikrovirksomheder for at hjælpe dem med at overholde sundheds- og sikkerhedsreglerne bedre. Virksomheder ville drage fordel af teknisk assistance og praktiske værktøjer, f.eks Online interaktiv risikovurdering (OiRA), en webplatform, der giver sektorielle risikovurderingsværktøjer.

 3. Forbedring af håndhævelse fra medlemslandene, f.eks. Ved evaluering af de nationale arbejdsinspektoraters resultater.

 4. Forenkling af eksisterende lovgivning, hvor det er relevant, for at fjerne unødvendige administrative byrder, samtidig med at der bevares et højt beskyttelsesniveau for arbejdstagernes sundhed og sikkerhed.

 5. Adressering af aldring af den europæiske arbejdsstyrke og forbedring af forebyggelse af arbejdsrelaterede sygdomme for at tackle eksisterende og nye risici såsom nanomaterialer, grøn teknologi og bioteknologier.

 6. Forbedring af statistisk dataindsamling for at få bedre bevis og udvikling af overvågningsværktøjer.

 7. Styrke koordineringen med internationale organisationer (såsom Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO), Verdenssundhedsorganisationen (WHO)) og Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) og partnere for at bidrage til at reducere arbejdsulykker og erhvervssygdomme og til at forbedre arbejdsvilkår i hele verden.

Den strategiske ramme identificerer instrumenter til gennemførelse af disse aktioner: social dialog, bevidstgørelse, håndhævelse af EU-lovgivning, synergier med andre politikområder (f.eks. Folkesundhed, uddannelse) og EU-midler, såsom Den Europæiske Socialfond (ESF) og Program for beskæftigelse og social innovation (EaSI), er tilgængelige til støtte for implementeringen af ​​sundheds- og sikkerhedsregler.

Rammerne vil blive revideret i 2016 for at gøre status over dens gennemførelse og for at tage højde for resultaterne af den igangværende omfattende evaluering af EU's lovgivning på arbejdsmiljøområdet, som vil være tilgængelig ved udgangen af ​​2015.

Baggrund

Især i forbindelse med den økonomiske krise giver investering i en kultur for risikoforebyggelse og fremme af bedre forhold på arbejdspladsen økonomiske og sociale fordele, såsom færre arbejdsrelaterede uheld, forbedret medarbejdernes trivsel og jobtilfredshed. Tilsvarende regler i hele EU skaber også lige vilkår for alle virksomheder inden for det indre marked og imødekommer samtidig behovet for at forhindre social dumping.

Den nye strategiske ramme bygger på 2007-2012 EU's arbejdsmiljøstrategi, hvilket især lykkedes at hjælpe med at reducere antallet af arbejdsulykker, der førte til fravær på mere end tre dage med 27.9% i EU. Denne strategi gav en fælles ramme for koordinering og en fælles følelse af retning. 27-medlemslandene har nu en national OSH-strategi tilpasset den nationale kontekst og de vigtigste prioriterede områder. Det resultater af evalueringen af ​​2007-12 OSH-strategien bekræftede værdien af ​​en EU-strategisk ramme for politiske handlinger inden for OSH og understregede behovet for at gennemgå mål, prioriteter og arbejdsmetoder for at tilpasse EU's politiske rammer til ændrede arbejdsmønstre og nye og nye risici.

Rammen tager hensyn til synspunkter, som EU-institutionerne og repræsentanter for arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer har givet udtryk for, og resultaterne af en 2013 offentlig høring at samle indsigt om aktuelle og fremtidige udfordringer inden for arbejdsmiljøområdet (IP / 13 / 491) og af de synspunkter, der er givet udtryk på Konference om arbejdsvilkår den 28 april 2014, der afsluttede konsultationscyklussen.

Mere information

Se MEMO / 14 / 400
Strategisk ramme for sundhed og sikkerhed på arbejdet 2014-2020
László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

Demografi

MEP'er opfordrer medlemsstaterne til at nå til enighed om at tackle # migrationskriser

Udgivet

on

Tiden er kommet for EU-ledere til at træffe en beslutning om det brændende problem med reformen af ​​EU's migrationspolitik, siger MEP'er.

I en debat om resultatet af det sidste EU-topmøde i marts understregede Europa-Parlamentets formand, Donald Tusk og Kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, behovet for at sætte EU's migrationspakke tilbage på dagsordenen for kommende topmøder i at EU-ledere skal nå et gennembrud og definere en fælles holdning.

Blandt andet opfordrede parlamentsmedlemmer til bedre beskyttelse af EU's ydre grænser, indførelse af nationale kvoter for at modtage migranter og gentog ideen om en EU-Marshall-plan for Afrika.

reklame

MEP'erne understregede også behovet for at fortsætte med reformen af ​​euroområdet, færdiggørelsen af ​​EU's bankforening, indarbejdelse af den europæiske stabilitetsmekanisme inden for rammerne af fællesskabet, arbejde for en skatteevne for euroområdet og indførelse af en mekanisme til overvågning af korruption og retsstatsprincippet i EU-lande. Nogle parlamentsmedlemmer ønsker, at situationen i Ungarn og Polen bliver sat på bordet på Det Europæiske Råd for en diskussion fra stats- eller regeringschefer.

Du kan se debatten i plenarforsamlingen her.

Klik på navne for at se videoer af individuelle udsagn

reklame

Donald Tusk, til Rådet

Jean-Claude Juncker, for Kommissionen

Manfred Weber (EPP, DE)

Maria João Rodrigues (S&D, PT)

Syed Kamall (ECR, UK)

Guy Verhofstadt (ADLE, BE)

Sven Giegold (Grønne / EFA, DE)

Dimitrios Papadimoulis (GUE / NGL, EL)

Nigel Farage (EFDD, UK)

Harald Vilimsky (ENF, AT)

Jean-Claude Juncker lukning

Donald Tusk lukning

Læs

Demografi

#Migration Og grænsesikkerhed: Hvordan Parlamentet er med til at holde Europa sikkert

Udgivet

on

20160708PHT36567_width_600Migrationskrisen viste, at du ikke kan have et Schengen-område med fri bevægelighed uden stærke ydre grænser. Ifølge den seneste Eurobarometer-undersøgelse ønsker 71% af europæerne, at EU skal gøre mere for at beskytte disse grænser. Parlamentet arbejder på en række initiativer for at øge kontrollen.

Hvad Parlamentet arbejder på

MEP'er godkendt på 6 juli planlægger at oprette en EU's grænsekontrolsystem, der bringer EU's grænsebureau Frontex og nationale grænsestyringsmyndigheder sammen. De nationale myndigheder vil stadig styre deres grænser på et dagligt grundlag, men hvis deres ydre grænser er under pres, vil de kunne få hjælp fra Det Europæiske Border- og Kystbemandsagentur til hurtigt at deployere grupperede grænsevagter til dem grænser. Når Rådet har godkendt forslaget, kan det træde i kraft i efteråret.

reklame

Lettisk PPE-medlem Artis Pabriks, der har ansvaret for at styre planerne gennem Parlamentet, sagde: "Den europæiske grænse- og kystvagtsforordning vil sikre, at EU's ydre grænser sikres og styres bedre. Dette er ikke en sølvkugle, der kan løse den migrationskrise, som EU står overfor i dag eller genopretter fuldt ud tilliden til Schengen-området, men det er meget nødvendigt første skridt. ”

Derudover forhandler Parlamentet med Rådet om at gøre en rejse til udlandet til terrorhandlinger en forbrydelse i alle EU-lande. Dette vil omfatte aktiviteter som uddannelse eller træning, incitament til terrorisme eller finansiering terroristaktiviteter.

Parlamentet forhandler også med Rådet a forslag at få oplysninger om alle EU-statsborgere kontrolleret mod databaser over tabte og stjålne dokumenter ved eksterne luft-, sø- og landegrænser.

reklame

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev udført blandt 27,969-personer fra alle EU-lande mellem 9 April og 18 April. Det blev oprettet for at være repræsentativt for befolkningen som helhed.

På EU-plan ønskede 71% af de adspurgte, at EU skulle gøre mere for at beskytte de ydre grænser sammenlignet med 67% i Irland og 67% i Storbritannien. Tjek her at finde ud af resultaterne for andre lande.

Mere information

Læs

Demografi

#Eurostat: Over 5.1 millioner babyer født i 2014 - Kvinder blev først mødre med næsten 29 i gennemsnit

Udgivet

on

Baby-bevis-1

I 2014 blev 5.132 millioner babyer født i Den Europæiske Union, sammenlignet med 5.063 millioner i 2001.

Blandt medlemslandene, Frankrig fortsatte med at registrere det højeste antal fødsler (819 300 i 2014), forud for Det Forenede Kongerige (775 900), Tyskland (714 900), Italien (502 600), Spanien (426 100) og Polen ( 375 200).

reklame

I gennemsnit i EU, blev kvinder, der fødte deres første barn i 2014 alderen næsten 29 (28.8 år). Tværs af medlemsstaterne, første gang mødre var den yngste i Bulgarien og den ældste i Italien.

Samlet set fertilitetsrate i EU steg fra 1.46 i 2001 til 1.58 i 2014. Det varierede mellem medlemslandene fra 1.23 i Portugal til 2.01 i Frankrig i 2014. En samlede fertilitet på omkring 2.1 levendefødte per kvinde anses for at være udskiftning niveauet i de udviklede lande med andre ord, det gennemsnitlige antal levendefødte per kvinde kræves for at holde befolkningen størrelse konstant i fravær af aktiv eller passiv migration.

Disse oplysninger stammer fra en artikel udstedt af Eurostat, statistiske kontor i Den Europæiske Union. De fertilitet indikatorer præsenteret i denne pressemeddelelse viser kun en lille del af den store mængde af data vedrørende demografi tilgængelig på Eurostat.

reklame

 

eurostat

Læs
reklame
reklame
reklame

trending