Følg os

Økonomisk styring

EU's økonomiske styring forklaret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

downloadeErfaringerne fra den nylige økonomiske, finansielle og statsgældskrise har ført til successive reformer af EU's regler, der blandt andet har indført nye overvågningssystemer for budgetmæssige og økonomiske politikker og en ny budgetmæssig tidslinje for euroområdet.

De nye regler (indført gennem Six Pack, Two Pack og traktaten om stabilitet, koordinering og regeringsførelse) er baseret på det europæiske semester, EU's kalender for politisk beslutningstagning. Dette integrerede system sikrer, at der er klarere regler, bedre koordinering af nationale politikker gennem året, regelmæssig opfølgning og hurtigere sanktioner for overtrædelse af reglerne. Dette hjælper medlemslandene med at opfylde deres budget- og reformforpligtelser og samtidig gøre Den Økonomiske og Monetære Union som helhed mere robust.

Følgende er de væsentlige træk ved det nye system.

reklame

Koordinering gennem året: Det europæiske semester

Før krisen fandt budget- og økonomisk planlægning i EU sted gennem forskellige processer. Der var ikke noget overblik over indsatsen på nationalt plan og ingen mulighed for medlemsstater at diskutere en kollektiv strategi for EU's økonomi.

Koordinering og vejledning

reklame

Det europæiske semester, der blev indført i 2010, sikrer, at medlemsstaterne diskuterer deres budgetmæssige og økonomiske planer med deres EU-partnere på bestemte tidspunkter i løbet af året. Dette giver dem mulighed for at kommentere hinandens planer og sætter Kommissionen i stand til at give politisk vejledning i god tid, før beslutninger træffes på nationalt plan. Kommissionen overvåger også, om medlemslandene arbejder hen imod målene for job, uddannelse, innovation, klima og fattigdomsbekæmpelse i EU's langsigtede vækststrategi, Europa 2020.

En klar tidslinje

Cyklussen starter i november hvert år med Kommissionens årlige vækstundersøgelse (generelle økonomiske prioriteter for EU), som giver medlemslandene politisk vejledning for det følgende år.

Landespecifikke anbefalinger, der blev offentliggjort i foråret, tilbyder medlemslandene skræddersyet rådgivning om dybere strukturreformer, som det ofte tager mere end et år at gennemføre.

Eurozonens budgetovervågning intensiveres mod slutningen af ​​året, hvor medlemsstaterne forelægger udkast til budgetplaner, som vurderes af Kommissionen og drøftes af euroområdets finansministre. Kommissionen gennemgår også den finanspolitiske holdning i euroområdet som helhed.

Kommissionen overvåger gennemførelsen af ​​prioriteter og reformer flere gange om året med fokus på euroområdet og medlemsstater med finanspolitiske eller økonomiske problemer.

 • november: Den årlige vækstundersøgelse (AGS) opstiller overordnede økonomiske prioriteter for EU for det følgende år. Alert Mechanism Report (AMR) screener medlemslandene for økonomiske ubalancer. Kommissionen offentliggør sine udtalelser om udkast til budgetplaner (for alle lande i euroområdet) og økonomiske partnerskabsprogrammer (for lande i euroområdet med uforholdsmæssigt store budgetunderskud). Budgetplanerne drøftes også af finansministrene i euroområdet.

 • december: Eurozonens medlemsstater vedtager endelige årlige budgetter under hensyntagen til Kommissionens rådgivning og finansministrers udtalelser.

 • Februar / marts: Europa-Parlamentet og relevante EU-ministre (for beskæftigelse, økonomi og finans og konkurrenceevne), der mødes i Rådet, drøfter AGS. Kommissionen offentliggør sin økonomiske vinterprognose. Det Europæiske Råd vedtager økonomiske prioriteter for EU baseret på AGS. Det er omkring dette tidspunkt, at Kommissionen offentliggør dybtgående gennemgange af medlemsstater med potentielle ubalancer (dem, der er identificeret i AMR).

 • april: medlemslande forelægger deres stabilitets- / konvergensprogrammer (mellemfristede budgetplaner) og deres nationale reformprogrammer (økonomiske planer), som skal være i tråd med alle tidligere EU-henstillinger. Disse skal helst inden den 15. april, men senest den 30. april hvert år. Eurostat offentliggør bekræftede gælds- og underskudsdata fra det foregående år, hvilket er vigtigt at kontrollere, om medlemsstaterne opfylder deres finanspolitiske mål.

 • Kan: Kommissionen foreslår landespecifikke henstillinger (CSR'er), skræddersyet politisk rådgivning til medlemsstaterne baseret på de prioriteter, der er identificeret i AGS, og information fra de planer, der blev modtaget i april. I maj offentliggør Kommissionen også sin økonomiske forårsprognose.

 • Juni juli: Det Europæiske Råd godkender CSR'erne, og EU-ministre i Rådet drøfter dem. EU's finansministre vedtager dem ultimativt i juli.

 • oktober: Eurozonens medlemsstater forelægger udkast til budgetplaner for det følgende år til Kommissionen (inden 15. oktober). Hvis en plan er ude af linje med en medlemsstats mellemfristede mål, kan Kommissionen bede om at omformulere den.

1000000000001A8500000CF868A38DEC
Mere ansvarlig budgettering

Stabilitets- og vækstpagten blev oprettet samtidig med den fælles valuta for at sikre sunde offentlige finanser. Men den måde, den blev håndhævet på før krisen, forhindrede ikke forekomsten af ​​alvorlige skattemæssige ubalancer i nogle medlemsstater.

Det er blevet reformeret gennem Six Pack (som blev lov i december 2011) og Two Pack (som trådte i kraft i maj 2013) og styrket af traktaten om stabilitet, koordinering og styring (som trådte i kraft i januar 2013 i dets 25 signatarlande).

Bedre regler

 1. Overskud på underskud og gæld: Grænser for 3% af BNP for underskud og 60% af BNP for gæld er fastsat i stabilitets- og vækstpagten og fastlagt i traktaten. De forbliver gyldige.

 2. Et stærkere fokus på gæld: De nye regler gør de eksisterende gældsgrænser på 60% af BNP operationelle. Dette betyder, at medlemslandene kan placeres i proceduren med uforholdsmæssigt store underskud, hvis de har gældskvoter på over 60% af BNP, der ikke reduceres tilstrækkeligt (hvor det overskydende over 60% ikke falder ned med mindst 5% om året i gennemsnit over tre år).

 3. Et nyt udgifts benchmark: I henhold til de nye regler må de offentlige udgifter ikke stige hurtigere end den mellemfristede potentielle BNP-vækst, medmindre den matches med tilstrækkelige indtægter.

 4. Betydningen af ​​den underliggende budgetstilling: Stabilitets- og vækstpagten fokuserer mere på at forbedre de offentlige finanser strukturelt (under hensyntagen til virkningerne af en økonomisk afmatning eller engangsforanstaltninger på underskuddet). medlemslandene fastsætter deres egne mellemfristede budgetmål, opdateret mindst hvert tredje år, med det mål at forbedre deres strukturelle saldo med 0.5% af BNP om året. Dette giver en sikkerhedsmargen mod overskridelse af det samlede underskud på 3%, idet medlemsstaterne, især de med gæld over 60% af BNP, opfordres til at gøre mere i økonomiske gode tider og mindre i økonomiske dårlige tider.

 5. En skattepagt for 25 medlemslande: I henhold til traktaten om stabilitet, koordinering og styring (TSCG) skal mellemfristede budgetmål fra januar 2014 nedfældes i national lovgivning, og der skal være en grænse på 0.5% af BNP på strukturelle underskud (stiger til 1%, hvis gældskvote ligger langt under 60%). Dette kaldes finanspagten. Traktaten siger også, at automatiske korrektionsmekanismer skal udløses, hvis den strukturelle underskudsgrænse (eller justeringsvejen mod den) overtrædes, hvilket ville kræve, at medlemslandene fastsætter i national lovgivning, hvordan og hvornår de vil rette op på overtrædelsen i løbet af fremtidige budgetter.

 6. Fleksibilitet under en krise: Ved at fokusere på den underliggende budgetstilling på mellemlang sigt kan stabilitets- og vækstpagten være fleksibel under en krise. Hvis væksten forværres uventet, kan medlemsstater med budgetunderskud over 3% af BNP muligvis få ekstra tid til at rette dem, så længe de har gjort den nødvendige strukturelle indsats. Dette var tilfældet i 2012 for Spanien, Portugal og Grækenland og i 2013 for Frankrig, Holland, Polen og Slovenien.

Bedre håndhævelse af reglerne

 1. Bedre forebyggelse: medlemslandene vurderes efter, om de opfylder deres mellemfristede budgetmål, som beskrevet i deres stabilitets- / konvergensprogrammer (treårige budgetplaner, den tidligere for euroområdet, den anden for EU), der præsenteres hver april. Disse offentliggøres og undersøges af Kommissionen og Rådet og indgår i Kommissionens landespecifikke henstillinger hvert forår.

 2. Tidlig advarsel: Hvis der er en "væsentlig afvigelse" fra det mellemfristede mål eller tilpasningsvejen mod det, retter Kommissionen en advarsel til medlemslandet, der skal godkendes af Rådet, og som kan offentliggøres. Situationen overvåges derefter hele året, og hvis den ikke rettes, kan Kommissionen foreslå et rentebærende depositum på 0.2% af BNP (kun euroområdet), som skal godkendes af Rådet. Dette kan returneres til medlemslandet, hvis det korrigerer afvigelsen.

 3. Overdreven mangelprocedure (EDP): Hvis medlemsstater overtræder enten underskuds- eller gældskriterierne, placeres de i en procedure for uforholdsmæssigt store underskud, hvor de er underlagt ekstra overvågning (normalt hver tredje eller sjette måned) og er fastsat en frist for at korrigere deres underskud. Kommissionen kontrollerer overholdelsen gennem året baseret på regelmæssige økonomiske prognoser og Eurostat-data. Kommissionen kan anmode om yderligere oplysninger eller anbefale yderligere handling fra dem, der risikerer at gå glip af deres underskudsfrister.

 4. Hurtigere sanktioner: For medlemsstater i euroområdet i proceduren med uforholdsmæssigt store underskud sparker økonomiske sanktioner ind tidligere og kan gradvist øges. Manglende reduktion af underskuddet kan resultere i bøder på 0.2% af BNP. Bøder kan stige til maksimalt 0.5%, hvis der opdages statistisk svig. Sanktioner kan omfatte en suspension af EU's regionale finansiering (selv for lande uden for euroområdet). Parallelt kan de 25 medlemsstater, der underskrev TSCG, blive idømt en bøde på 0.1% af BNP for ikke at integrere finanspagten korrekt i national lovgivning.

 5. Nyt afstemningssystem: Beslutninger om de fleste sanktioner under proceduren for uforholdsmæssigt store underskud træffes ved omvendt kvalificeret flertal (RQMV), hvilket betyder, at bøder anses for at være godkendt af Rådet, medmindre et kvalificeret flertal af medlemslandene vælter dem. Dette var ikke muligt, før Six Pack trådte i kraft. Derudover har de 25 medlemslande, der har undertegnet traktaten om stabilitet, koordinering og regeringsførelse, aftalt at replikere den omvendte QMV-mekanisme endnu tidligere i processen, for eksempel når de beslutter, om de skal placere en medlemsstat i proceduren med uforholdsmæssigt store underskud.

Forstærket overvågning i euroområdet

Krisen har vist, at vanskeligheder i en euroland kan have smittevirkninger i nabolandene. Derfor er ekstra overvågning berettiget til at indeholde problemer, før de bliver systemiske.

Two Pack, der trådte i kraft den 30. maj 2013, indførte en ny overvågningscyklus for euroområdet med indsendelse af medlemslandenes udkast til budgetplaner hver oktober (undtagen dem under makroøkonomiske tilpasningsprogrammer). Kommissionen afgiver derefter en udtalelse om dem.

Dette giver også mulighed for en mere dybtgående overvågning af euroområdets lande med et uforholdsmæssigt stort underskud og for strammere overvågning af dem, der står over for mere alvorlige vanskeligheder.

 • Medlemsstater i proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud må ikke kun forelægge budgetplaner, men også økonomiske partnerskabsprogrammer, der indeholder detaljerede finanspolitiske reformer (f.eks. pensionssystemer, beskatning eller offentlig sundhed), der vil afhjælpe deres underskud på varig vis.

 • Medlemsstater oplever økonomiske vanskeligheder eller under forsigtighedsbistandsprogrammer fra den europæiske stabilitetsmekanisme er underlagt "forbedret overvågning", hvilket betyder, at de er underlagt regelmæssige gennemgangsbesøg fra Kommissionen og skal levere yderligere data, f.eks. om deres finansielle sektorer.

 • Finansiel bistandsprogrammer: Medlemsstater, hvis vanskeligheder kan have "betydelige negative virkninger" for resten af ​​euroområdet, kan blive bedt om at udarbejde komplette makroøkonomiske tilpasningsprogrammer. Denne beslutning træffes af Rådet med kvalificeret flertal på forslag af Kommissionen. Disse programmer er underlagt kvartalsvise revisionsopgaver og strenge betingelser til gengæld for enhver økonomisk bistand.

 • Efterprogramovervågning: Medlemsstaterne vil underkastes overvågning efter programmet, så længe 75% af den trukket finansielle støtte er udestående.

Overvågning udvidet til makroøkonomiske ubalancer

På baggrund af oplevelsen af ​​krisen indførte Six Pack-reformerne et system for overvågning af bredere økonomiske politikker for at opdage problemer som ejendomsbobler, bankkriser eller faldende konkurrenceevne meget tidligere i spillet. Dette kaldes makroøkonomiske ubalanceproceduren , og indeholder et antal sekventielle trin:

 1. Bedre forebyggelse: Alle medlemsstater indsender fortsat nationale reformprogrammer - dette gøres nu hvert år i april. Disse offentliggøres af Kommissionen og undersøges for at sikre, at eventuelle planlagte reformer er i tråd med EU's prioriteter for vækst og beskæftigelse, herunder Europa 2020-strategien for langsigtet vækst.

 2. Tidlig advarsel: Medlemsstaterne screenes for potentielle ubalancer imod en resultattavle for 11-indikatorer samt hjælpeindikatorer og andre oplysninger for at måle den økonomiske udvikling over tid. I november offentliggør Kommissionen resultaterne i alarmrapporten (se MEMO / 12 / 912). Rapporten identificerer medlemsstater, der kræver yderligere analyse (en grundig gennemgang), men drager ikke nogen konklusioner.

 3. Dybdegående anmeldelser: Kommissionen foretager en grundig gennemgang af de medlemsstater, der er identificeret i AMR, og som potentielt er i fare for ubalancer. Den dybtgående gennemgang offentliggøres om foråret og bekræfter eller benægter eksistensen af ​​ubalancer, og om de er overdrevne eller ej. Medlemsstaterne anmodes om at tage resultaterne af den dybtgående gennemgang i betragtning i deres reformplaner for det følgende år. Enhver opfølgning er integreret i den rådgivning, som Kommissionen giver hver medlemsstat i de landespecifikke henstillinger i slutningen af ​​maj.

Overdreven ubalanceprocedure: Hvis Kommissionen konkluderer, at der findes uforholdsmæssigt store ubalancer i en medlemsstat, kan den anbefale, at medlemsstaten udarbejder en afhjælpende handlingsplan, herunder frister for nye foranstaltninger. Denne henstilling vedtages af Rådet. Kommissionen kontrollerer hele året om, hvorvidt politikkerne i planen gennemføres.

 1. Bøder for euroområdets medlemsstater: Bøder gælder kun som en sidste udvej og opkræves for gentagen manglende handling, ikke på selve ubalancerne. F.eks. Hvis Kommissionen gentagne gange konkluderer, at en korrigerende handlingsplan ikke er tilfredsstillende, kan den foreslå, at Rådet opkræver en bøde på 0.1% af BNP om året (kun euroområdet). Sanktioner gælder også, hvis medlemslandene undlader at tage handling baseret på planen (startende med et rentebærende depositum på 0.1% af BNP, som kan konverteres til en bøde, hvis der gentagne gange ikke overholdes). Sanktionerne godkendes, medmindre et kvalificeret flertal af medlemslandene vælter dem.

En blueprint for fremtiden

De reformer, der er gennemført i løbet af de sidste tre år, er uden fortilfælde, men krisen har vist, hvor meget vores indbyrdes afhængighed er steget siden oprettelsen af ​​Den Økonomiske og Monetære Union. Der er et særligt behov for, at euroområdets lande arbejder tættere sammen for at træffe politiske beslutninger, der tager højde for de øvrige eurolandes bredere interesse.

Europa-Kommissionens ideer til fremtiden er beskrevet i planen om en dyb og ægte økonomisk og monetær union, der blev offentliggjort den 28. november 2012 (se IP / 12 / 1272). Blueprint angiver, hvordan man bygger videre på de reformer, der allerede er foretaget i de kommende måneder og år.

Som følge af planen har Kommissionen udviklet sine ideer til, hvordan man kan tilskynde og støtte medlemsstater, der gennemfører vanskelige reformer (se IP / 13 / 248). Disse forslag vil blive udviklet efter drøftelser på Det Europæiske Råd.

Mere information

På det europæiske semester
Om proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud (herunder løbende udviklingsprojekter pr. land)
På den makroøkonomiske ubalanceprocedure (herunder dybdegående anmeldelser pr. land)

Økonomisk styring

Drøftelser starter blandt parlamentsmedlemmer og nationale parlamentsmedlemmer om #Ekonomisk regering

Udgivet

on

Åbningen, der var formand for formanden for Økonomi- og Valutaspørgsmål, Irene Tinagli (S&D, IT), så interventioner fra de største europæiske politikere, der førte gennemførelsen af ​​økonomisk styring og dens reformer.

Tinagli fremhævede de områder, hvor fremskridtene er mest presserende, og som Europa-Parlamentet arbejder på, herunder at afslutte bankunionen og kapitalmarkedsunionen, reformere arkitekturen for økonomisk styring og mere specifikt, gøre økonomisk styring mere demokratisk ansvarlig.

Kommissionens eksekutiv vicepræsident Dombrovskis og kommissær Gentiloni præsenterede institutionens planer om at gennemgå arkitekturen for økonomisk styring. Eurogruppens præsident Centeno redegjorde for, hvad finansministrene ville prioritere i de kommende måneder. Zdravko Marić, den nuværende ECOFIN-formand, præsenterede prioriteringerne for det kroatiske formandskab for Rådet.

reklame

Fabio Panetta, direktionsmedlem i ECB præsenterede også euroområdets monetære udsigter og beskrev de handlinger, som ECB stadig anser for nødvendige for at gennemføre den økonomiske og monetære union (EMU).

Du kan se den indledende debat her.

Mødet fortsætter tirsdag og onsdag med debatter blandt parlamentarikere om beskatning, finansielle tjenester samt bekæmpelse af fattigdom og EU's langsigtede budget (FFR).

reklame

Alle oplysninger om samlingen kan findes her, inklusive alle links til sessionernes forskellige webstreams. Programmet er her.

Baggrund

Den europæiske parlamentariske uge samler som bekendt parlamentarikere fra hele EU, kandidatlande og observatørlande for at diskutere økonomiske, budgetmæssige og sociale anliggender. Den består af den europæiske semesterkonference og den interparlamentariske konference om stabilitet, økonomisk koordination og regeringsførelse i Den Europæiske Union.

Målet er at øge det demokratiske tilsyn med EU's økonomiske styring og giver en mulighed for at udveksle information om bedste praksis i gennemførelsen af ​​semestercyklusserne.

Læs

Bank

#Cryptocurrencies: At bruge eller nægte?

Udgivet

on

I november 29 har bitcoin sprængt en anden rekord ved at nå $ 11 000 i pris. Den største digitale valuta er steget til et svimlende beløb på mere end 1,000 procent i år. Dette har øget den samlede kryptokurvitalisering til $ 300 mia., Inklusive $ 161bn bitcoin kapitalisering. Andet største digitale valuta Etherium ejer en anden $ 46bn af den samlede andel.

Den stigende cryptocurrencyers vækstraten er direkte forbundet med digitale opkøbskampagner (første møntofficer, ICO). Mere end 200 af dem fandt sted mens 10 måneder af 2017, med det samlede antal investeringer omkring $ 3.5bn.

reklame

Regulerende organer er mere opmærksomme, da antallet af blockchain-transaktioner øges både på nationalt og tværnationalt plan. Den globale holdning til de digitale valutaer varierer lidt: Gibraltar, Isle of Man, Caymanøerne og Mauritius er åbne partikere for udviklingen af ​​kryptokurver, mens andre som Kina, Sydkorea og Vietnam forbyder intern omsætning af digitale penge.

Den Europæiske Union har endnu ikke udviklet en fælles tilgang til reguleringen af ​​krypteringsvalutaer og ICO-procedurer, men nationale og europæiske organer overvejer udvikling af private investorer og de nationale økonomiers svig og spekulationssikkerhedsrammer.

Frankrikes guvernør Francois Villeroy de Galhau sagde i juni, at ingen offentlige institutioner kan yde Bitcoins tillid, men de, der bruger kryptokurser i dag, gør det på egen risiko. Bundesbank bestyrelsesmedlem Carl-Ludwig Thiele beskrev digitale valutaer og Bitcoin som mere af en spekulativ legetøj end en betalingsform. Samtidig har Bundesbank aktivt studeret anvendelsen af ​​blockchain-teknologien i sine betalingssystemer på grund af at PSD2-direktivet træder i kraft. De Nederlandsche Bank, den nederlandske centralbank, skabte dermed sin egen kryptokurrency, kaldet DNBcoin til internt kredsløb for at forstå, hvordan det virker, og derefter citeret blockchain kan naturligvis anvendes inden for det finansielle transaktionssystem.

reklame

Ewald Nowotny, Den Europæiske Centralbanks bestyrelsesmedlem, nævnte i november, at lovgivere og centralbankfolk drøfter modellerne for kryptokursregulering. De egentlige retlige rammer giver dog ICO-projekter korrespondance med finans- og investeringsregulering. Den Europæiske Værdipapirtilsynsmyndighed (ESMA) fremhævede de risici, der er forbundet med sine erklæringer for investorer og virksomheder.

"Der er de mekanismer, der gør det muligt for kryptoinvestorer at vurdere potentielle risici med hensyn til ICO-projekterne. Den mest betydningsfulde af dem er det oprindelige møntudbudsprojekts overensstemmelsesvurdering til de lovmæssige krav, herunder sådanne direktiver som 2003/71 / EF (Prospektdirektivet), 2015/849 / EP (fjerde hvidvaskningsdirektiv), 2004/39 / EF (direktivet om markeder i finansielle instrumenter - MiFID), 2011/61 / EU (direktivet om alternative investeringsfonde - AIFMD), "forklarede Alexander Zaitsev, administrerende direktør for Threesixty Elements, SA investeringsselskab, der bringer til det europæiske marked RAISON, den AI-baserede mobile platform designet til at håndtere investeringer og personlig finansiering.

"Andre faktorer, der kan godkende ICO-projektets due diligence, er eksperteksekutorteamet og udarbejdet trin for trin handlingsplan beskrevet i omfattende hvidbogsdokument," tilføjede Zaitsev. "Derudover er det værd at minde om, at ventureinvesteringer er forbundet med risici, og projekter, der holder store indkomstløfter i korte tidsperioder, er de uønskede a priori. Begrundet tilgang og grundig undersøgelse af projektbaggrund er afgørende for at sikre kryptoinvesteringer."

Udviklerens ansvarlighed over for de finansielle lovgivningsmæssige rammer og faglige rådgivere er således de dele af en simpel strategi, der vil sikre europæiske ICO-projekter investeringer i det operationelle EU-retssystem.

Internationale aktørsamfunds- og digitale valutaaktører antager, at den globale tendens til udvikling af den fælles reguleringsmetode svarer på nuværende behov og kan spille en afgørende rolle for at sikre kryptoinvestorernes interesser. Ifølge administrerende direktør hos US Global Investors, et af de største internationale teknologiske investeringsfirmaer, vil samfundet snart sætte mere tillid til digitale valutaer: "Hvad bitcoin har gjort, det har vækket alle til kraften i blockchain-teknologien ( underliggende hovedbog, der understøtter bitcoin), som e-mails vækkede alle op til internettet. I starten stod folk ikke på internettet. "

Læs

Økonomisk styring

#Eurozone: Økonomisk prognose fra efteråret 2017 - fortsat vækst i en skiftende politisk sammenhæng

Udgivet

on

Euroområdets økonomi er på vej til at vokse med sit hurtigste tempo i et årti, med en real BNP-vækstprognose på 2.2%. Dette er væsentligt højere end forventet i foråret (1.7%). EU's økonomi som helhed er også i stand til at slå forventningerne med robust vækst af 2.3% i år (op fra 1.9% i foråret).

Ifølge høstprognosen udgivet den 9 november forventer Europa-Kommissionen, at væksten fortsætter i både euroområdet og i EU ved 2.1% i 2018 og 1.9% i 2019 (Forårsprognose: 2018: 1.8% i euroområdet, 1.9% i EU).

Den fulde pressemeddelelse er tilgængelig på alle sprog her.

Autumn 2017 Economic Forecast er tilgængelig her.

reklame

Kommissær Moscovicis bemærkninger er tilgængelige her.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending