Følg os

Økonomi

Valg til Europa-Parlamentet: Erklæring fra formand Barroso

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

THUMB_M_I083653DA1HEuropa-Kommissionens formand José Manuel Barroso har afgivet følgende erklæring om resultatet af valget til Europa-Parlamentet i 2014: "Borgere i hele EU har udøvet deres demokratiske ret og fået deres stemme til at tælle ved valget til Europa-Parlamentet. Jeg takker alle dem, der har stemt. .

"Resultaterne varierer betydeligt mellem medlemslandene. Disse forskelle afspejler vores unions blanding af en paneuropæisk politisk debat med specifikke nationale dagsordener. Som en konsekvens heraf skal alle politiske ledere på nationalt og europæisk plan reflektere over deres ansvar efter dette valg.

"Når man vurderer resultaterne, skal man huske på, at dette valg følger den største finansielle, økonomiske og i sidste ende sociale krise i årtier. Det er ekstremt vigtigt, at de politiske kræfter, der førte og støttede de væsentlige skridt i Unionens fælles kriserespons. , især de politiske kræfter repræsenteret i Europa-Kommissionen, har samlet set vundet igen. Det er faktisk dem med den største repræsentation i det nye Europa-Parlamentet. Resultater viser, at et meget solidt og brugbart flertal i Europa-Parlamentet er muligt. Disse politiske kræfter er ikke enige om hver eneste politiske detalje, men de deler en grundlæggende konsensus for Europa, som nu bør styrkes.

"Betingelserne er der for en solid støtte til en europæisk union, der forbliver forenet og åben, samtidig med at den søger at være stærkere. At stå sammen som europæere er uundværligt for, at Europa kan forme en global orden, hvor vi kan forsvare vores værdier og interesser. Dette er tidspunktet til at gå sammen og definere EU's vej frem.Bekymringerne hos dem, der har stemt i protest eller ikke stemte, løses bedst gennem afgørende politiske tiltag for vækst og beskæftigelse og gennem en ægte demokratisk debat.

"Jeg er overbevist om, at det overvældende flertal af de parlamentsmedlemmer, der er valgt i dag (25. maj) vil tage denne udfordring op og gribe denne enestående mulighed for at levere håndgribelige fordele for de europæiske borgere. Det er nu af essensen at have en klar forståelse af politiske prioriteter for den næste politiske cyklus, så en ordentlig institutionel overgang i overensstemmelse med traktatreglerne viser EU's handlekraft.Jeg forventer, at resultatet af dette valg respekteres i de beslutninger, der træffes af alle de europæiske institutioner, nemlig Det Europæiske Råd og Det Europæiske Råd Parlament."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending