Følg os

Økonomi

Nultolerance over for forfalskning af euro: Europa-Kommissionens forslag rydder den sidste forhindring

DEL:

Udgivet

on

euro_lgDen 6. maj støttede EU's finansministre foranstaltninger, der vil styrke beskyttelsen af ​​euroen og andre valutaer gennem strafferetlige foranstaltninger (IP / 13 / 88). Nye foranstaltninger vil omfatte skærpede sanktioner for kriminelle og forbedrede værktøjer til grænseoverskridende efterforskning. Direktivet blev støttet af Europa-Parlamentet den 16. april 2014 (MEMO / 14 / 303) og forventes at træde i kraft i juni 2014.

Johannes Hahn, kommissær med ansvar for retfærdighed under vicepræsident Viviane Redings valgorlov sagde: "Disse nye foranstaltninger vil hjælpe med at beskytte et af vores mest værdifulde aktiver: euroen. Borgere og virksomheder skal kunne stole på, at de penge, de har i deres lommer. er autentisk. Og kriminelle, der søger at underminere euroens styrke, skal straffes behørigt. Dagens godkendelse markerer en stærk vilje til at beskytte vores valuta for ærlige virksomheder og borgere og sender en skarp advarsel til kriminelle."

Kommissær for beskatning, told, statistik, revision og bekæmpelse af svig, Algirdas Šemeta, sagde: "Disse nye regler mod eurofalskmøntneri vil øge tilliden til vores fælles valuta og hjælpe med at beskytte ærlige virksomheder og borgere mod at ende med falske penge på lommen. Selvom den endelige tekst har mindre bid, end Kommissionen ville have ønsket, er den ikke desto mindre et vigtigt fremskridt i forhold til, hvor vi står i dag. Euroen er bedre beskyttet mod kriminelle, takket være denne nye lov, der er vedtaget i dag."

Siden euroen blev indført i 2002, anslås falskmøntneri at have kostet EU mindst 500 millioner euro. Nylige tal offentliggjort af Europa-Kommissionen viser, at i alt 175,900 falske euromønter blev trukket ud af omløb sidste år. Ifølge de seneste tal fra Den Europæiske Centralbank blev 353,000 falske eurosedler trukket tilbage i anden halvdel af 2013.

De foranstaltninger, som Kommissionen foreslår, vil medføre følgende ændringer:

  • Direktivet vil sætte den nedre grænse for maksimale sanktioner i medlemslandene: maksimale sanktioner skal være mindst otte år for produktion og mindst fem år for distribution af falske sedler og mønter.
  • Det vil også sikre, at efterforskningsværktøjer til organiseret kriminalitet eller alvorlige sager i henhold til national lovgivning kan anvendes i sager om forfalskning, og dermed forbedre kvaliteten af ​​grænseoverskridende efterforskning på dette område.
  • Det vil være muligt at analysere beslaglagte forfalskninger tidligere under retssagen, hvilket vil forbedre opdagelsen af ​​falske euro og forhindre deres cirkulation.

Næste skridt: Efter den politiske aftale med Rådet på trilogmødet (MEMO 14/123), afstemningen i EU den 16. april om støtte til direktivet (MEMO / 14 / 303) og Rådets opbakning forventes direktivet at blive underskrevet af formanden for Rådet den 13. maj 2014 og formanden for Europa-Parlamentet den 15. maj 2014. Efter offentliggørelsen af ​​direktivet i Den Europæiske Unions Tidende, som forventes i juni 2014 har medlemslandene to år til at omsætte de nye regler til national lovgivning.

Mere information

reklame

Ofte stillede spørgsmål: MEMO/ 14 / 334
Kommissær Algirdas Šemetas hjemmeside
Hjemmesiden for kommissær Johannes Hahn, som har taget midlertidigt ansvar for retsvæsenet indtil den 26. maj 2014
Følg kommissær Šemeta på Twitter: @ASemetaEU
Følg EU-Domstolen på Twitter: EU_Justice
Følg kommissær Hahn på Twitter; JHahnEU
Varemærkeforfalskning
Europa-Kommissionen – strafferetspolitik

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending