Følg os

Økonomi

EU-Kosovo: Formelle forhandlinger om en stabiliserings- og associeringsaftale indgået

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

FoNet-FILE-IZJAVAŠtefan Füle, taler ved National Council for European Integration i Kosovo, 6. maj 2014.

"Fru præsident, premierminister, ministre, medlemmer af forsamlingen, deltagere, mine damer og herrer,

"Det er tredje gang, jeg har fået æren af ​​at tale til dig i dette forum i så mange år. Man ville blive tilgivet for at tro, at det er blevet en del af et forårsritual i Kosovo, og hvis det er, håber jeg inderligt traditionen er kommet for at blive. Hver gang vi mødes, har vi en vigtig lejlighed at markere. I 2012 havde jeg fornøjelsen af ​​at lancere vores feasibility-undersøgelse for en stabiliserings- og associeringsaftale. Sidste år var jeg glad for at kunne rapportere til jer, at Kosovo havde opfyldt de nøgleprioriteter, der er fastsat i vores undersøgelse, som gjorde det muligt for mig at foreslå forelæggelse af forhandlingsdirektiverne for en sådan aftale for Rådet. Dette år er ingen undtagelse; jeg er virkelig glad for at kunne bekræfte, at sidste fredag ​​(2. maj) ), afsluttede vi de formelle forhandlinger om en stabiliserings- og associeringsaftale mellem EU og Kosovo. Dette er en betydningsfuld præstation, som vi alle med rette kan tage æren for og lykønske os selv for.

"Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at hilse og rose jer for jeres politiske mod og modenhed som vist den 23. april. Kosovos accept af det nye EULEX-mandat og oprettelsen af ​​den særlige domstol er et vigtigt skridt i Kosovos EU-fremskridt og et sandt udsagn til verden. Det siger, at Kosovo er åbent, at det ikke har noget at skjule, og at det ikke er bange for fortiden. Det er også en markør for Kosovos tro på retsstaten.

"Som du ved, identificerede vi retsstaten og overvindelsen af ​​fortidens arv som nøgleprioriteter i vores udvidelsesstrategi sidste år. Økonomisk styring og konkurrenceevne er en anden. Kosovo skal gøre mere for at give sine borgere udsigt til en fremgangsrig fremtid Kosovo skal blive et sted, hvor folk ønsker at investere, et sted, hvor de unge har et perspektiv om at bygge en karriere, hvor folk kan få job. Kosovo er nødt til at blive enige om et program for socioøkonomisk udvikling, der vil hjælpe med at vende dette vision ind i virkeligheden.

"Den Europæiske Union hjælper dig med dette. Stabiliserings- og associeringsaftalen vil give forsikring til fremtidige investorer om, at Kosovo er et sikkert sted at drive forretning. Vores IPA-finansiering vil fortsat give dig teknisk og finansiel bistand til at hjælpe med at opbygge kapacitet, til at tilegne sig nye færdigheder, for at rydde op i Kosovos miljø og for at opgradere og udvide dets infrastruktur. Til gengæld skal Kosovo fortsætte med at levere på reformer. Det skal fortsætte med at bygge broer til sine naboer. Det skal fortsætte med at tilbyde alle etniske samfund en andel i Kosovos kollektive fremtid.Kosovo har gjort store fremskridt, men der er stadig lang vej igen, og vigtige reformer tager tid.

"Frem for alt afhænger succes med at opbygge et velstående samfund af en fælles fremtidsvision for dit land. EU-integration er en fælles indsats. Divergerende meninger om midlerne bør ikke være et problem, forudsat at alle forbliver fokuseret på det fælles mål. og det fælles mål.Som jeg sagde sidste år, har erfaringer med andre lande vist, at fremskridt hen imod Europa kræver bred national konsensus.Af denne grund er dette Råd - og deltagelse i det af alle - så vigtigt.

reklame

"Jeg tror, ​​at dette budskab har særlig resonans i dette øjeblik. Folkevalg vil sandsynligvis blive udskrevet hver dag. Kampagne er det tidspunkt, hvor politiske kræfter ønsker at adskille sig fra deres rivaler og konkurrenter, i stedet for at understrege de ligheder, de deler. Det er af afgørende betydning for Kosovos EU-fremtid, at valget finder sted i overensstemmelse med internationale standarder, at processen er effektiv, og at eventuelle uregelmæssigheder behandles hurtigt.Jeg håber, at de positive erfaringer med det seneste lokalvalg vil tjene som inspiration.

"Kampagnen og valget overstået, de politiske kræfter i Kosovo bør samles om en fælles vision om Kosovos europæiske fremtid. Uanset hvem der vinder, bliver de nødt til at respektere de internationale forpligtelser, Kosovo har underskrevet, fokusere på de prioriteter, der er identificeret i vores feasibility-undersøgelse og Fremskridtsrapport, engagere sig i dialogen med Serbien, støtte EULEX i dets uvurderlige arbejde og arbejde hårdt for at fortsætte på de imponerende fremskridt, der er gjort under mit mandat som kommissær for udvidelsen.

"Jeg håber, at det nationale råd for europæisk integration næste forår vil være i stand til at bekræfte, at Kosovos EU-reformdagsorden er på rette spor, at undertegnelsen og indgåelsen af ​​stabiliserings- og associeringsaftalen er nært forestående, at dialogen med Serbien har opnået yderligere vigtige resultater, og at Kosovos europæiske fremtid er sikret.

"Tak for din opmærksomhed."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending