Følg os

Økonomi

Erklæring fra vicepræsident Siim Kallas om Portugals beslutning om programafslutning

DEL:

Udgivet

on

moedas-e1314279127359"I aften (4. maj) annoncerede den portugisiske regering sin beslutning om at forlade EU/IMF-programmet den 17 maj som planlagt og at gøre det uden en på forhånd aftalt præventiv kreditfacilitet. Europa-Kommissionen tager denne beslutning til efterretning og vil, som tidligere nævnt, støtte de portugisiske myndigheder og folk i dette suveræne valg.

"Jeg ved, at de portugisiske myndigheder omhyggeligt har vurderet alle de relevante parametre for landets økonomiske og finansielle situation, før de traf denne beslutning. Tidligere på ugen konkluderede den 12. og sidste revisionsmission for det portugisiske program, at programmet forbliver på sporet og præsenterede klare beviser på de imponerende fremskridt, der er opnået i løbet af de seneste tre år, midt i en stor indsats og ofre fra det portugisiske folk.

"I løbet af de seneste tre år er betalingsbalancen over for udlandet gået fra et stort underskud til overskud, budgetunderskuddet er blevet mere end halveret, og adgangen til statsgældsmarkederne er forbedret markant. Desuden oplever Portugal et moderat økonomisk opsving, og arbejdsløsheden er faldende, på baggrund af forbedret konkurrenceevne, finansiel stabilitet og sundere offentlige finanser.

"Da vigtige udfordringer ligger forude, vil det være yderst vigtigt at holde ambitionsniveauet i reformen af ​​landets økonomi for at sikre og forlænge programmets succes på mellemlang til lang sigt, så der kan skabes stærkere, mere bæredygtig vækst og flere og bedre job."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending