Følg os

Økonomi

Europa-Kommissionen vedtager EU's første 'partnerskabsaftale' om brugen af ​​EU's struktur- og investeringsfonde til vækst og beskæftigelse i 2014-2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

multiannual_financial_framework_2014_2020_bigEuropa-Kommissionen har vedtaget det første af 28-partnerskabsaftaler, der fastlægger strategierne i EU's medlemsstater og regioner for europæiske struktur- og investeringsfonde. Dagens aftale blev underskrevet med Danmark og vil bane vejen for € 553 millioner (løbende priser) i den samlede samhørighedspolitiske finansiering og € 629m for udvikling af landdistrikterne skal investeres i landets realøkonomi. Fordelingen inden for fiskeri- og havpolitik vil blive færdiggjort og offentliggjort i sommer. EU-investeringerne vil øge konkurrenceevnen, tackle arbejdsløshed og vækst gennem støtte til innovation, lavemissionsøkonomien og uddannelse og uddannelse. De vil også fremme iværksætteri, bekæmpe social udstødelse og stræbe efter en miljøvenlig og ressourceeffektiv økonomi.

De europæiske struktur- og investeringsfonde (ESIF) er:

• Det Europæiske Fond for Regionaludvikling

reklame
  • Samhørighedsfonden (gælder ikke for Danmark)

• Det Europæiske Socialfond

• Det Europæiske Hav- og Fiskerifond

• Det Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

reklame

I en kommentar til vedtagelsen sagde kommissionær for regionalpolitik, Johannes Hahn: "Vi har nu vedtaget den første af 28 partnerskabsaftaler, og jeg lykønsker Danmark for deres hårde arbejde og effektivitet med at få denne solide investeringsplan på plads i dag. Partnerskabsaftalerne er vigtige dokumenter til guide medlemslande og regioner i de næste ti år. De afspejler vores beslutsomhed om, at når det kommer til at bruge EU-midler, kan det ikke længere være "business as usual", nogle lokale veje her, nogle regionale lufthavne der. Vores investeringer skal være strategiske, i henhold til den nye samhørighedspolitik med fokus på den reelle økonomi, på bæredygtig vækst og investering i mennesker. Men kvalitet er ikke hastighed, der er det vigtigste mål, og i de kommende måneder er vi fuldt ud dedikerede til at forhandle om det bedst mulige resultat for investeringer fra den europæiske strukturelle og Investeringsfonde i 2014-2020. Det er nødvendigt med forpligtelse fra begge sider for at sikre, at der indføres programmer af god kvalitet. ”

Om Danmark tilføjede kommissær Hahn: "Aftalen, der blev vedtaget i dag, sætter gang i det vigtige bidrag, Danmark kan yde til Den Europæiske Union ved at nå sine mål om grøn vækst for alle. Danmark har nu en solid base i denne partnerskabsaftale, der dækker alle strukturelle og investeringsfonde og giver strategisk retning til fremtidige programmer, der vil styrke innovation, omdanne danske SMV'er til vækstmodeller og sikre Danmarks førende rolle i den grønne økonomi. ESI-fondene hjælper Danmarks regioner og byer med at tackle disse udfordringer. "

Kommissionær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion Lázló Andor sagde: "Jeg lykønsker Danmark for at have afsluttet partnerskabsaftalen så hurtigt som et resultat af dets intense samarbejde med Kommissionen, og jeg opfordrer andre medlemsstater til at følge Danmarks gode eksempel. Jeg er meget glad for, at Danmark har besluttet at afsætte 50% af samhørighedspolitikken under Den Europæiske Socialfonds (ESF) vækst- og beskæftigelsesmål for at sikre, at ESF-finansierede aktioner kan have en betydelig indvirkning på opfyldelsen af ​​målene for beskæftigelse og fattigdom i EU2020. ESF vil bidrage til at maksimere vækstpotentialet i hver region ved at imødekomme dens specifikke behov med fokus på iværksætterånd og jobskabelse, grænseoverskridende mobilitet, integration gennem uddannelse og beskæftigelse og erhvervsuddannelse og videregående uddannelse. Jeg er også glad for at se større synergier mellem handlinger støttet af de forskellige fonde. "

Kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter Dacian Cioloş sagde: "Udvikling af landdistrikterne er en afgørende søjle i vores fælles landbrugspolitik, der vedrører elementer vedrørende økonomiske, miljømæssige og sociale spørgsmål i landdistrikterne, men på en måde, der gør det muligt for medlemsstaterne eller regionerne at udforme programmer, der er egnede til deres egne specifikke situationer og prioriteter. Begrebet partnerskabsaftaler er meget vigtigt for at sikre, at nationale eller regionale myndigheder ved udarbejdelsen af ​​deres programmer for udvikling af landdistrikterne har en tilgang, som er i overensstemmelse med planer, som de udarbejder for andre EU-strukturforanstaltninger for at supplere og koordinere sådanne ordninger hvor det er muligt og derved opnå en større effektivitet i brugen af ​​EU-skatteydernes penge. "

Kommissær for maritime anliggender og fiskeri Maria Damanaki sagde: "Som med alle de andre fonde handler Den Europæiske Sø- og Fiskerifond om at investere i lokalsamfund for at hjælpe dem med at frigøre den slags vækst og job, som Europa har brug for, og som EU er forpligtet til Vi vil ikke ordinere, hvordan hver eneste cent skal bruges; det handler om at lade dem, der kender deres håndværk, industri og lokale regioner bedst, arbejde for en bæredygtig fremtid for deres egne samfund - dette er virkelig ånden i ny fælles fiskeripolitik. "

Alle 28-udkast til partnerskabsaftaler er nu blevet modtaget af Kommissionen. Deres vedtagelse bør følge inden for de kommende 3 måneder, efter at en konsultationsprocedure med Kommissionen har givet bemærkninger om bord.

Se her for partnerskabsaftalen med Danmark.

Mere information

MEMO om partnerskabsaftaler og operationelle programmer MEMO / 14 / 331
ESIF Portal

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending