Følg os

Økonomi

Europa-Kommissionen vedtager EU's første 'partnerskabsaftale' om brugen af ​​EU's struktur- og investeringsfonde til vækst og beskæftigelse i 2014-2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

flerårig_finansiel_ramme_2014_2020_bigEuropa-Kommissionen har vedtaget den første af 28 partnerskabsaftaler, der fastlægger strategierne i EU's medlemslande og regioner for europæiske struktur- og investeringsfonde. Dagens aftale blev underskrevet med Danmark og vil bane vejen for 553 millioner euro (nuværende priser) i samlet samhørighedspolitisk finansiering og 629 millioner euro til udvikling af landdistrikter, der skal investeres i landets realøkonomi. Tildelingen under fiskeri- og havpolitik afsluttes og offentliggøres til sommer. EU-investeringerne vil øge konkurrenceevnen, tackle arbejdsløshed og vækst gennem støtte til innovation, lavemissionsøkonomien og uddannelse og uddannelse. De vil også fremme iværksætteri, bekæmpe social udstødelse og stræbe efter en miljøvenlig og ressourceeffektiv økonomi.

De europæiske struktur- og investeringsfonde (ESIF) er:

• Det Europæiske Fond for Regionaludvikling

  • Samhørighedsfonden (gælder ikke for Danmark)

• Det Europæiske Socialfond

• Det Europæiske Hav- og Fiskerifond

• Det Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

I en kommentar til vedtagelsen sagde regionalpolitisk kommissær Johannes Hahn: "Vi har nu vedtaget den første af 28 partnerskabsaftaler, og jeg lykønsker Danmark for deres hårde arbejde og effektivitet for at få denne solide investeringsplan på plads i dag. Partnerskabsaftalerne er vitale dokumenter for at vejleder medlemslande og regioner i de næste ti år. De afspejler vores beslutsomhed om, at når det kommer til at bruge EU-midler, kan det ikke længere være "business as usual", nogle lokale veje her, nogle regionale lufthavne der. Vores investeringer skal være strategiske, i henhold til den nye samhørighedspolitik med fokus på realøkonomien, på bæredygtig vækst og investering i mennesker. Men kvalitet ikke hastighed er det overordnede mål, og i de kommende måneder er vi fuldt ud dedikeret til at forhandle det bedst mulige resultat for investeringer fra det europæiske struktur- og Investeringsfonde i 2014-2020. Der er behov for engagement fra begge sider for at sikre, at der indføres programmer af god kvalitet."

reklame

Med hensyn til Danmark tilføjede kommissær Hahn: "Aftalen, der blev vedtaget i dag, sætter gang i det vigtige bidrag, Danmark kan yde til EU ved at opfylde sine mål om grøn vækst for alle. Danmark har nu en solid base i denne partnerskabsaftale, der dækker alle strukturelle områder. og investeringsfonde og giver strategisk retning til fremtidige programmer, der vil styrke innovation, transformere danske SMV'er til vækstmodeller og sikre Danmarks førende rolle på den grønne økonomi. ESI-fondene hjælper Danmarks regioner og byer med at møde disse udfordringer."

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion, Lázló Andor, sagde: "Jeg lykønsker Danmark med at afslutte sin partnerskabsaftale så hurtigt som et resultat af dets intense samarbejde med Kommissionen, og jeg opfordrer indtrængende andre medlemsstater til at følge Danmarks gode eksempel. Jeg er meget glad for, at Danmark har besluttet at afsætte 50 % af samhørighedspolitikkens midler til vækst- og beskæftigelsesmålsætningen for Den Europæiske Socialfond (ESF), for at sikre, at ESF-finansierede aktioner kan have en betydelig indvirkning på at nå EU2020-målene for beskæftigelse og fattigdom. vil bidrage til at maksimere vækstpotentialet i hver region ved at imødekomme dens specifikke behov, med fokus på iværksætteri og jobskabelse, grænseoverskridende mobilitet, inklusion gennem uddannelse og beskæftigelse og erhvervsuddannelse og videregående uddannelse. Jeg er også glad for at se større synergier mellem aktioner støttet af de forskellige fonde."

Kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter, Dacian Cioloş, sagde: "Udvikling af landdistrikter er en vital søjle i vores fælles landbrugspolitik, der behandler elementer relateret til økonomiske, miljømæssige og sociale spørgsmål i landdistrikter, men på en måde, der gør det muligt for medlemslande eller regioner at designe programmer, der er egnede for deres egne specifikke situationer og prioriteter. Konceptet med partnerskabsaftaler er meget vigtigt for at sikre, at nationale eller regionale myndigheder, når de udarbejder deres programmer for udvikling af landdistrikter, har en tilgang, der er i overensstemmelse med de planer, de er ved at udarbejde for andre EU-strukturforanstaltninger for at supplere og koordineres med sådanne ordninger. hvor det er muligt og derved opnå en større effektivitet i brugen af ​​EU's skatteyderes penge.”

Maritime anliggender og fiskerikommissær Maria Damanaki sagde: "Som med alle de andre fonde handler Den Europæiske Hav- og Fiskerifond om at investere i lokalsamfund for at hjælpe dem med at frigøre den slags vækst og job, som Europa har brug for, og som EU er forpligtet til at gøre en realitet. Vi vil ikke foreskrive, hvordan hver eneste øre skal bruges; det handler om at lade dem, der kender deres håndværk, industri og lokale regioner bedst, arbejde hen imod en bæredygtig fremtid for deres egne samfund – det er i sandhed ånden i ny fælles fiskeripolitik."

Alle 28 udkast til partnerskabsaftaler er nu modtaget af Kommissionen. Deres vedtagelse bør ske inden for de næste 3 måneder, efter en proces med høring af Kommissionen, der giver bemærkninger medtaget.

Se her for partnerskabsaftalen med Danmark.

Mere information

MEMO om partnerskabsaftaler og operationelle programmer MEMO / 14 / 331
ESIF portal

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending