Følg os

Økonomi

Arbejdsvilkår: Kommissær Andor og generaldirektør for ILO er enige om at styrke samarbejdet om sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

emblem_enEmployment, Social Affairs and Inclusion Commissioner László Andor and International Labour Organization (ILO) Director General Guy Ryder have agreed to step up co-operation in the area of health and safety at work as a means to enhance synergy and promote consistency in the way occupational safety and health challenges are addressed at global level, and so better address this key challenge across the world. The agreement coincides with the konference om arbejdsvilkår hosted by the European Commission in Brussels today (28 April), the Verdensdagen for Sikkerhed og Sundhed på Arbejdspladsen. Worldwide, every 15 seconds a worker dies from a work-related accident or disease and 160 workers have a work-related accident.

"Improving safety and health at work in all countries is a priority for both the ILO and us. We already carry out successful joint actions, for example the sustainability compact in Bangladesh. By stepping up our cooperation we will be more effective in our efforts to improve occupational safety and health across the world," Commissioner Andor said.

"The World Day for Safety and Health at Work affirms the right of all workers to a safe and healthy working environment. Yet there is still so much more to be done - and which can be done - to bring down the incidence of workplace related deaths, injuries and illness. Today we call on all who have a role to play in worker safety - at the global, regional, national and workplace levels - to work together and to act with a sense of real urgency. The ILO and the EU have an outstanding partnership on safety and health at work, and we will reinforce our co-operation in this area," ILO Director General Guy Ryder added.

reklame

Andor and Ryder agreed to improve their co-operation because the European Commission and the International Labour Organization:

  • Have a mutual interest in supporting each other's activities, in particular concerning cooperation in promoting occupational safety and health in emerging economies, implementing the decent work agenda and improving working conditions in global supply chains;
  • share a preventative approach to counter occupational and work-related diseases, in particular by tackling new and emerging risks related to physical and mental health, associated with new technologies and new work organisation patterns. In this framework, they agree on the need to explore possibilities to improve cooperation in the area of prevention and on data collection on occupational and work-related diseases;
  • recognize the vital role played by labour inspectorates in prevention, advice and enforcement at enterprise level and acknowledge the complementary role that private compliance initiatives could play in improving working conditions. They both highlight the need to reinforce the capacity of labour inspection and enforcement institutions and the role of technical assistance and capacity building to that aim and, ;
  • share a common understanding of the need to reinforce the tripartite occupational safety and health governance culture at all levels and therefore the importance of promoting the active participation of governments, employers' and workers' organisations in the development of OSH policies and programmes.

The High Level Meeting, consisting of high level representatives of the Commission and ILO, will be asked to follow up the agreement between Commission Andor and Director General Ryder.

Baggrund

reklame

A recent Eurobarometer survey on working conditions carried out in the 28 member states (IP / 14 / 467), a slight majority of Europeans (57%) consider that working conditions in their country have deteriorated in the last five years, even if more than three quarters (77%) are satisfied with their own working conditions. There are also wide differences in levels of satisfaction among member states.

EU er afhængig af et omfattende sæt politikker og lovgivning, der sigter mod at støtte bedre arbejdsforhold i EU, herunder minimumsstandarder for arbejdslov og sikkerhed og sundhed. Last year, the European Commission also proposed two Quality Frameworks on Restructuring (IP / 13 / 1246) and on Traineeships (IP / 13 / 1200). The Quality Framework on Traineeships was adopted by the EU's Council of Ministers in March 2014 (IP / 14 / 236).

Den 7. april 2014 iværksatte Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) kampagnen Sund arbejdspladsstyring for at øge bevidstheden om de psykologiske, fysiske og sociale risici forbundet med stress på arbejdspladsen (se IP / 14 / 386).

Mere information

ILO- Health and safety at work
Konference om arbejdsvilkår, Bruxelles, den 28. april 2014
Bæredygtighed Compact for Bangladesh
Rettigheder på arbejdspladsen
Omstrukturering
László Andors hjemmeside
Følg László Andor på Twitter
Abonner på Europa-Kommissionens gratis e-mail nyhedsbrev om beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending