Følg os

Økonomi

Kendt økonom opfordrer 'European Green New Deal' til at tackle Europas økonomiske ustabilitet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

be306f7134Center for Labor and Social Studies har udgivet et nyt essay af Yanis Varoufakis, professor i økonomi ved University of Athens, der opfordrer til, at en 'Green New Deal' skal implementeres i hele Europa. 

Essayet, med titlen Tænk stort, tænk fedt, omhandler, hvorvidt vejen til et bæredygtigt opsving i hele Europa vil blive fundet i, at Storbritannien tager en aktiv rolle i Europa. Varoufakis hævder, at en "European Green New Deal" kan tackle den økonomiske krise i euroområdet, adressere dominansen af ​​den finansielle sektor i hele Europa og dæmme op for den voksende indflydelse fra det yderste højre.

Essayet opfordrer progressive i Storbritannien til at støtte infrastrukturinvesteringer på europæisk plan; et grænseoverskridende velfærdsnet, fælles offentlige gældsinstrumenter og et stærkt manifest til markant at tøjle banksektorens indflydelse.

Det hævder, at der er næsten 3 billioner dollars af ledige virksomhedsbesparelser, som kunne investeres i produktive processer og aktiviteter. Yanis Varoufakis sagde: "Progressive har brug for en fælles vision, som kan bygge alliancer rundt om i Europa. Ingen progressiv dagsorden har en chance i vores individuelle lande. En europæisk grøn ny aftale kan være denne fælles vision."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending