Følg os

Økonomi

Europa strejker beskæftige at fuldføre bankunion

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europakommissær for det indre marked og tjenester Barnier afholder en pressekonference om omstrukturering af banken i Europa-Kommissionens hovedkvarter i BruxellesReuters / Laurent Dubrule

Europa tog det sidste skridt til at færdiggøre en bankunion den 19. marts med et agentur til at lukke svigtende banker i euroområdet, men der vil ikke være nogen fælles regeringssupport til at betale omkostningerne ved lukninger.

Gennembruddet slutter en blindgyde med Europa-Parlamentet, der overtalte lande i euroområdet til at styrke ordningen. Den fuldender den anden søjle i bankunionen, som starter i slutningen af ​​året, når Den Europæiske Centralbank overtager som vagthund.

reklame

Aftalen betyder, at ECB har midlerne til at lukke banker, som den beslutter er for svage til at overleve, hvilket styrker sin rolle som tilsynsførende, da den forbereder sig på at gennemføre sundhedstjek i den stadig skrøbelige sektor.

Den Europæiske Centralbank (ECB), præsident Mario Draghi, sagde, at planerne om at lade den nye 'opløsning' eller oprydningsfond låne for at supplere sig så lovende ud, og at beslutningsprocessen om at lukke en bank var blevet strømlinet.

"Det punkt, vi altid har gjort opmærksom på, at vi har brug for en mekanisme, der finansieres ordentligt, og at aftalen faktisk forbedrer den eksisterende finansiering," sagde Draghi til journalister, da han kom ind på et møde mellem EU-ledere.

reklame

"Alt i alt gjorde vi fremskridt for en bedre bankunion."

Michel Barnier, europæisk kommissær med ansvar for regulering, sagde, at ordningen vil hjælpe med at bringe "en stopper for æraen med massive redningsaktioner".

”Den anden søjle i bankunionen vil gøre det muligt at håndtere bankkriser mere effektivt,” sagde han.

Aftalen gør det sværere for EU-landene at udfordre ECB, hvis centralbanken udløser lukning af banker, og der oprettes en fælles back-upfond på 55 mia. EUR over otte år - hurtigere end planlagt, men langt længere end ECBs vagthund havde håbet.

Men det nye system, som Barnier indrømmede ikke var perfekt, har mangler.

For det første er afviklingsfonden lille og ville ifølge ECB's vagthund hurtigt blive brugt. For at afhjælpe, at fonden kan låne for at genopfylde brugte penge.

Eurozonens regeringer vil dog ikke gå sammen om at gøre det billigere og lettere for det at gøre det.

De 18 euroområdelande har ikke til hensigt at dække omkostningerne ved håndtering af individuelle banksvigt i fællesskab, et centralt princip i den oprindelige plan for bankunion.

Tyskland modstod pres fra Spanien og Frankrig om at give en sådan indrømmelse. Dets finansminister Wolfgang Schaeuble bifaldt nye regler, der tvang bankkreditorer til at tage tab, og at "det gensidige ansvar ... forblev udelukket" - en henvisning til at dele byrden ved et bankkollaps.

Der vil heller ikke være nogen fælles beskyttelse af indskud.

Næsten syv år siden den tyske småvirksomhedsudlåner IKB blev Europas første offer for den globale finanskrise, kæmper regionen stadig med at løfte sin økonomi ud af sværhedsgraden, og bankerne tager meget af skylden for ikke at låne ud.

Bankunionen og oprydning af bankers bøger, der ledsager den, har til formål at genoprette deres tillid til hinanden. Det skal også forhindre gældsatte stater i at beskytte de banker, der køber deres obligationer, behandlet i loven som 'risikofrie' på trods af Grækenlands misligholdelse i alt undtagen navn.

Under den opnåede aftale vil en fond, der består af afgifter på banker, blive opbygget over otte år i stedet for 10 som oprindeligt planlagt. Fyrre procent af fonden vil blive delt mellem lande fra starten og 60% efter to år.

Den planlægger også at give Den Europæiske Centralbank den primære rolle i udløsningen af ​​lukningen af ​​en bank, hvilket begrænser mulighederne for landeministre for at udfordre et sådant skridt.

Mark Wall, Deutsche Banks cheføkonom i euroområdet, sagde, at nye regler for at påføre tab på obligationshaverne i urolige banker ville reducere byrden for fonden, men advarede om, at dens størrelse var for beskeden. ”En tvær-europæisk fond på størrelse med 55 mia. Euro hæver nogle øjenbryn med hensyn til omfang,” sagde han.

Fonden vil være i stand til at låne mod fremtidige bankafgifter, men vil ikke være i stand til at stole på euroområdets redningsfond for at rejse kredit. Kritikere siger, at dette betyder, at det primære ansvar for långivere forbliver hos deres hjemlande, og at bankunionen aldrig vil leve op til sit navn.

"Nøglen til bankunionen er en myndighed med økonomisk indflydelse. De har det ikke, så vi ikke har en bankunion," sagde Paul De Grauwe fra London School of Economics.

"Hele ideen var at skære den dødbringende omfavnelse mellem bank og suveræn. Men hvis en bankkrise skulle bryde ud igen, ville det være tilbage til, hvordan det var i 2008 med hvert land alene."

Carsten Brzeski, økonom hos ING, sagde, at beslutningsprocessen om at lukke en bank var for kompliceret og langvarig.

Europas bankers skrøbelighed og politisering er blevet fremhævet af den syge østrigske statslångiver Hypo Alpe Adria HAABI.UL.

Wien vil sponsorere en dårlig bank til at isolere ca. 18 mia. € i dårlige lån, som banken har udvidet, efter at Joerg Haider, den højreekstreme politiker, der styrede dens hjemprovins, tidligere øgede sine aktiviteter.

På trods af bankens indvirkning på statsgælden, føler mange politikere, at Østrig ikke har noget valg. Var bankunionen på plads, ville situationen være lidt anderledes.

Nøglefakta om Europas bankunion

(Yderligere rapportering fra Martin Santa og jan Strupczewski i Bruxelles; Redigering af Catherine Evans og Susan Fenton)

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending