Følg os

Økonomi

MEP'erne dæmpe påstande om økonomisk genopretning forud for marts EU-topmøde

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EuroCoinsInHandGenericPA_largeMEP'erne var uenige med Kommissionens præsident José Manuel Barroso og Dimitrios Kourkoulas for det græske formandskab om, at økonomisk genopretning var på vej i 12-martsdebatten om det sidste EU-topmøde før Europa-valget. De kritiserede manglen på at støtte SMV'er, anspore vækst og bekæmpe arbejdsløshed og drøftede, hvordan man kan forene industriel konkurrenceevne med klimamål.

Kourkoulas, den græske viceadministrerende udenrigsminister, sagde, at topmødet i næste uge vil fokusere på vækst, job og konkurrenceevne. "Vi nærmer os slutningen på en økonomisk cyklus. Konsekvenserne af krisen mærkes stadig. Væksten er skrøbelig og ujævn. Men det værste ligger sandsynligvis bag os," sagde han og understregede, at "der kan ikke være nogen industriel konkurrenceevne uden en sammenhængende klimapolitik og omvendt ".

Præsident Barroso var også optimistisk og sagde, at de økonomiske prognoser var blevet revideret opad med 1.5% for dette år og 2% for næste år. "Væksten vender tilbage i Europa, og dette gælder også for de mest sårbare medlemsstater," sagde han og understregede, at de højeste prioriteter stadig var at bekæmpe arbejdsløshed, færdiggøre bankunionen og mindske energiafhængigheden, især i lyset af krisen i Ukraine.

Joseph Daul (PPE, FR) påpegede vigtigheden af ​​SMV'er som drivkraft for Europas økonomi og advarede: "Medmindre vi har reel skat, finanspolitisk og social harmonisering, vil vi fortsat se SMV'er gå konkurs." Hundredvis af SMV'er forsvandt hver dag og efterlod millioner af arbejdere uden job, sagde han. Han tilføjede, at mens Europa var langt fremme, når det kom til klimapolitik, medmindre lande som Kina fulgte trop, ville vi ende med at skubbe europæiske virksomheder op mod muren.

reklame

Hannes Swoboda (S&D, AT) bebrejdede Rådet for dets manglende mod, manglende vision og manglende vejledning. Det næste topmøde ville være "business as usual" med "vage forpligtelser, på udkig efter den laveste fællesnævner", sagde han. Han understregede, at der var et alternativ til nedskæringer: "en politik for vækst, en politik for at skabe arbejdspladser, for at skabe indkomster" og han håbede, at EU-ledere ville give et positivt budskab til borgerne for en gangs skyld.

Guy Verhofstadt (ALDE, BE) sagde, at vi ikke var i en periode med vækst, men med økonomisk stagnation. Han understregede: "Vi vil ikke komme os, hvis vi ikke først og fremmest opretter en bankunion", da den første prioritet var at etablere et system, der er i stand til at overføre penge fra banker til realøkonomien.

Rebecca Harms (Grønne / EFA, DE) sagde, at dette også burde være en mulighed for at gøre status over Barrosos resultater. I slutningen af ​​to embedsperioder havde vi stadig et "Europa delt mellem nord og syd", og Barroso skulle forklare, hvad der var gået galt, insisterede hun. Hun påpegede også, at klimapolitik ikke behøver at skade økonomien: "Vil du sige, at Tyskland er en industriel ørken, fordi den har en ambitiøs klimapolitik?" spurgte hun og tilføjede: "Du kan ikke rigtig støtte sådanne dumme ideer."

reklame

SMV'er "kvalt i bureaukrati" på grund af EU-regler for at beskytte miljøet, sagde Jan Zahradil (ECR, CZ), der mente, at "klimapolitik har været en fuldstændig fiasko", hvilket førte til en "20% stigning i engros-elpriserne og 17% stiger for virksomheder ".

Gabi Zimmer (GUE / NGL, DE) fordømte EU's mislykkede krisestyring. Hun sagde, at den brutale nedskæring af de offentlige udgifter i EU-lande "lægger byrder på dem, der ikke har noget at gøre med at forårsage krisen".

Nigel Farage (EFD, UK) sagde "Den europæiske drøm smuldrer." Han kritiserede EU's "økonomiske ensidighed om klimaforandringer, der ødelægger arbejdspladser i Europa" og pegede på udvinding af skifergas i USA og kuludvinding i Kina.

Ifølge Andrew Henry William Brons (NI, UK) ville reformer af det europæiske semester betyde, at "en relativt højtlønnet økonomi eller gruppe af økonomier, der omfavner ideologien i globalismen og globaliseringsprocessen, skal køre lønninger ned for at konkurrere med den nye økonomier ".

Europæiske Centralbank (ECB)

ECBs Lagarde holder døren åben for højere inflation

Udgivet

on

By

Inflationen i eurozonen kan overstige Den Europæiske Centralbanks allerede hævede fremskrivninger, men der er få tegn på, at dette allerede sker, ECB -præsident Christine Lagarde (billedet) sagde mandag (27. september), skriver Balazs Koranyi, Reuters.

"Selvom inflationen kunne vise sig at være svagere end forudset, hvis økonomisk aktivitet skulle blive påvirket af en fornyet stramning af restriktioner, er der nogle faktorer, der kan føre til et stærkere prispres, end man i øjeblikket forventer," sagde hun til lovgiverne i Europa -Parlamentet.

"Men vi ser begrænsede tegn på denne risiko indtil videre, hvilket betyder, at vores basisscenario fortsat vil forudse, at inflationen forbliver under vores mål på mellemlang sigt," tilføjede hun.

reklame

Læs

Landbrug

Landbrug: Lancering af en årlig EU -økologisk dag

Udgivet

on

Den 24. september fejrede Europa -Parlamentet, Rådet og Kommissionen lanceringen af ​​en årlig 'økologisk EU -dag'. De tre institutioner underskrev en fælles erklæring, der fra nu af fastsætter hver 23. september som EU -organisk dag. Dette følger op på Handlingsplan for udvikling af økologisk produktion, vedtaget af Kommissionen den 25. marts 2021, som annoncerede oprettelsen af ​​en sådan dag for at øge bevidstheden om økologisk produktion.

Ved undertegnelses- og lanceringsceremonien sagde landbrugskommissær Janusz Wojciechowski: ”I dag fejrer vi økologisk produktion, en bæredygtig landbrugstype, hvor fødevareproduktion sker i harmoni med naturen, biodiversitet og dyrevelfærd. 23. september er også efterårsjævndøgn, når dag og nat er lige lange, et symbol på balance mellem landbrug og miljø, der ideelt passer til økologisk produktion. Jeg er glad for, at vi sammen med Europa -Parlamentet, Rådet og centrale aktører i denne sektor får lanceret denne årlige økologiske dag i EU, en fantastisk mulighed for at øge bevidstheden om økologisk produktion og fremme den centrale rolle, den spiller i overgangen til bæredygtig fødevaresystemer. ”

Det overordnede mål med handlingsplanen for udvikling af økologisk produktion er at øge produktionen og forbruget af økologiske produkter væsentligt for at bidrage til opnåelsen af ​​Farm to Fork- og biodiversitetsstrategiernes mål såsom at reducere brugen af ​​gødning, pesticider og antimikrobielle midler. Den organiske sektor har brug for de rigtige værktøjer til at vokse, som beskrevet i handlingsplanen. Struktureret omkring tre akser - øge forbruget, stigende produktionog yderligere at forbedre sektorens bæredygtighed -, 23 foranstaltninger fremsættes for at sikre en afbalanceret vækst i sektoren.

reklame

handlinger

For at øge forbruget omfatter handlingsplanen handlinger som f.eks. At informere og kommunikere om økologisk produktion, fremme forbruget af økologiske produkter og stimulere en større brug af økologi i offentlige kantiner gennem offentlige indkøb. Endvidere for at øge den økologiske produktion, den Den fælles landbrugspolitik (CAP) vil fortsat være et centralt værktøj til at understøtte omstillingen til økologisk landbrug. Det vil blive suppleret med f.eks. Informationsarrangementer og netværk til deling af bedste praksis og certificering for grupper af landmænd frem for enkeltpersoner. Endelig vil Kommissionen for at forbedre bæredygtigheden af ​​økologisk landbrug afsætte mindst 30% af budgettet til forskning og innovation inden for landbrug, skovbrug og landdistrikter til emner, der er specifikke for eller relevante for den økologiske sektor.

Baggrund

reklame

Økologisk produktion har en række vigtige fordele: økologiske marker har omkring 30% mere biodiversitet, økologisk opdrættede dyr nyder en højere grad af dyrevelfærd og tager mindre antibiotika, økologiske landmænd har højere indkomster og er mere modstandsdygtige, og forbrugerne ved præcis, hvad de får tak til EU-økologilogo.

Mere information

Handlingsplanen for udviklingen af ​​den økologiske sektor

Farm to fork-strategi

Biodiversitetsstrategi

Økologisk landbrug på et øjeblik

Den fælles landbrugspolitik

Læs

Landbrug

Fælles landbrugspolitik: Hvordan støtter EU landmænd?

Udgivet

on

Fra støtte til landmænd til beskyttelse af miljøet dækker EU's landbrugspolitik en række forskellige mål. Lær hvordan EU -landbrug finansieres, dets historie og fremtid, Samfund.

Hvad er den fælles landbrugspolitik?

EU støtter landbrug gennem sit Den fælles landbrugspolitik (KASKET). Det blev oprettet i 1962 og har gennemgået en række reformer for at gøre landbruget mere retfærdigt for landmænd og mere bæredygtigt.

reklame

Der er omkring 10 millioner gårde i EU, og landbrugs- og fødevaresektoren giver tilsammen næsten 40 millioner arbejdspladser i EU.

Hvordan finansieres den fælles landbrugspolitik?

Den fælles landbrugspolitik finansieres over EU -budgettet. Under EU's budget for 2021-2027, Er der afsat 386.6 milliarder euro til landbrug. Det er opdelt i to dele:

reklame
  • € 291.1 mia. Til Den Europæiske Landbrugsgarantifond, der yder indkomststøtte til landmænd.
  • € 95.5 mia. Til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter, som omfatter finansiering til landdistrikter, klimaindsatser og forvaltning af naturressourcer.

Hvordan ser EU -landbruget ud i dag? 

Landmænd og landbrugssektoren blev påvirket af COVID-19 og EU indførte særlige foranstaltninger til støtte for industrien og indkomster. Nuværende regler for, hvordan CAP -midler skal bruges, løber frem til 2023 på grund af forsinkelser i budgetforhandlingerne. Dette krævede en overgangsaftale til beskytte landmændenes indkomster og sikre fødevaresikkerhed.

Vil reformen betyde en mere miljøvenlig fælles landbrugspolitik?

EU -landbruget tegner sig for ca. 10% af drivhusgasemissionerne. Reformen bør føre til en mere miljøvenlig, mere retfærdig og gennemsigtig EU -landbrugspolitik, sagde MEP'er efter a der blev indgået aftale med Rådet. Parlamentet ønsker at knytte den fælles landbrugspolitik til Parisaftalen om klimaændringer, samtidig med at støtten til unge landmænd og små og mellemstore bedrifter øges. Parlamentet vil stemme om den endelige aftale i 2021, og den træder i kraft i 2023.

Landbrugspolitikken er knyttet til European Green Deal og Farm to Fork-strategi fra Europa -Kommissionen, der har til formål at beskytte miljøet og sikre sund mad til alle, samtidig med at landmændenes levebrød sikres.

Mere om landbrug

Briefing 

Kontroller lovgivningen 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending