Følg os

Landbrug

Forbedret handel med forarbejdede landbrugsvarer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen glæder sig over dagens afstemning i Europa-Parlamentet om sit forslag om at opdatere handelsordningen for forarbejdede landbrugsprodukter (PAP). PAP'er er varer opnået ved forarbejdning af basale landbrugsprodukter såsom konfekture, chokolade, pasta, bager, kiks, spiritus, læskedrikke. 

EU er verdens største eksportør af forarbejdede landbrugsprodukter med en samlet værdi på 41.7 milliarder euro i eksport. Den nye forordning vil lette handelen med PAPS mellem EU og lande uden for EU. Målet er at opdatere de juridiske rammer for gennemførelsen af ​​EU-præferencehandelsaftaler indgået med lande uden for EU. Den indeholder også bestemmelser om, at der kan ydes eksportrestitutioner til nogle PAP'er, når der opstår markedsforstyrrelser (f.eks. Et sammenbrud i verdenspriserne for landbrugsprodukter som følge af en rigelig høst).

Europa-Kommissionens næstformand, Antonio Tajani, kommissær for industri og iværksætteri, sagde: "Fødevareindustrien er EU's største fremstillingssektor med hensyn til beskæftigelse og merværdi. Dets handelsordning er særlig vigtig for sektorens vækst, og de relevante regler skulle forenkles Vi stoler derfor på den kommende aftale fra Rådet om den endelige vedtagelse af forordningen. "

reklame

Afstemningen i dag vedrører et forslag fra Kommissionen om at tilpasse den juridiske ramme for EU's handelsordning for forarbejdede landbrugsprodukter til Lissabontraktaten, især dens bestemmelser om delegerede retsakter og gennemførelsesretsakter. Den nye forordning ajourfører de retlige rammer for gennemførelsen af ​​bilaterale handelsaftaler, især med hensyn til præferencehandelsbetingelser, som EU indrømmer over for handelspartnerlande i form af nedsat eller nul importtold og toldkontingenter i bytte for bedre markedsadgangsvilkår for EU-produkter. Den opdaterer også de juridiske rammer for tildeling af restitutioner til eksport af visse fødevarer, hvilket skaber et sikkerhedsnet, der kan udløses i tilfælde af markedsforstyrrelser såsom stærke udsving i verdensmarkedspriserne på landbrugsmarkedet på grund af klimaforhold eller spekulation.

Som følge heraf forventes det, at forordningen bidrager til en effektiv gennemførelse af målene for den fælles landbrugspolitik og især til at stabilisere markederne, sikre tilgængelighed af forsyninger og give forbrugerne mad til rimelige priser.

Næste trin

reklame

Rådet forventes at godkende forslaget den 14. april. Efter vedtagelsen af ​​denne grundlæggende lovtekst vil Kommissionen snart vedtage de nødvendige delegerede og gennemførelsesretsakter til detaljeret regulering af de forskellige spørgsmål, der er omfattet af forordningen (såsom importlicenser, importafgifter, toldkontingenter, eksportrestitutioner, restitutionscertifikater osv. .).

Disse love er særlig vigtige for fødevareindustrien, som langt den største bruger af EU-producerede basale landbrugsprodukter som sukker, mælk, korn og æg. Fødevare- og drikkevareindustrien er Unionens største fremstillingssektor med hensyn til merværdi og arbejdspladser. 289,000 virksomheder, hvoraf de fleste er små eller mellemstore, er involveret. Tilsammen genererer de en årlig omsætning på over 1 billion euro og beskæftiger 4.6 millioner mennesker. Med import til en værdi af 11.8 mia. Euro udgjorde EU's handelsbalance med disse produkter 30 mia. Euro i 2012. Dette svarer til en gennemsnitlig årlig stigning på 13.2% siden 2008.

EU-lovgivning om forarbejdede landbrugsprodukter

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending