Følg os

Økonomi

Eurozonen er nået langt, men der er stadig brug for en stærk bankunion, siger Draghi til MEP'erne

DEL:

Udgivet

on

mario-draghiSvigtende banker har stadig brug for et "stærkt og hurtigt" EU-beslutningssystem, og tilsynsførende for Den Europæiske Centralbank (ECB) alene bør beslutte, hvornår de er i fare for at blive ulevedygtige, siger ECB-præsident Mario Draghi (billedet) fortalte Økonomi- og Valutaudvalget den 3. marts. EU's økonomi er nu et "halvt glas", men det er "stadig for tidligt at hævde 'mission fuldført'", tilføjede han.

Da han åbnede sit sidste møde med udvalget før valget til Europa-Parlamentet, gentog Draghi de mange skridt, der er taget i de seneste fem år for at tackle krisen. Euroen er nu i en bedre position end i 2009, men der er et presserende behov for yderligere skridt for at fuldføre bankunionen og sætte den i kraft, sagde han.

MEP'ernes spørgsmål var centreret om det kommende bankafviklingssystem, ECB-værktøjer, der kan udtænkes eller fortsættes for at hjælpe realøkonomien og især små virksomheder og de næste skridt for ECB/EU-Kommissionen/IMF-trojkaens kriseredningsstruktur.

Draghi stillede også spørgsmål om de kommende bankstresstest, som skal køres af ECB, hans rolle som formand for European Systemic Risk Board, og hvordan man bedst afhjælper de negative virkninger af eurozonens meget lave inflation.

#Draghi @ecb

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending