Følg os

Økonomi

Ombudsmanden roser Kommissionen for offentliggørelse af dokumenter om Grækenlands indtræden i euroområdet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Eurosedler_2002Den Europæiske Ombudsmand, Emily O'Reilly, har rost Europa-Kommissionen for at have offentliggjort 140 dokumenter vedrørende Grækenlands indtræden i eurozonen i 2001. Dette følger efter en klage fra en tysk journalist, som tidligere kun havde fået adgang til nogle af dokumenterne.

O'Reilly forklarede: "Især i krisetider er det afgørende, at den europæiske offentlighed forstår, hvor vigtige beslutninger, der påvirker deres liv, blev truffet. Europa er stadig mærkbart påvirket af disse beslutninger, og de forskellige aktørers rolle skal være tydelig for at være i stand til at tage ved lære for fremtiden."

140 dokumenter om Grækenlands konverteringsrapporter og anden korrespondance

I november 2011 bad en tysk journalist Kommissionen om aktindsigt i dokumenter udarbejdet mellem januar 1999 og juni 2000 vedrørende Grækenlands optagelse i euroområdet. Han ønskede at se alle dokumenter om de græske konverteringsrapporter samt forberedende dokumenter, breve og e-mails mellem forskellige Kommissionens tjenestegrene, de græske myndigheder og myndighederne i andre medlemslande. De pågældende tjenestegrene i Kommissionen omfattede den daværende kommissionsformand Prodis kabinet, andre kommissærers kabinetter og generaldirektorater samt generalsekretariatet. Da han kun fik meget begrænset adgang til nogle af de ønskede dokumenter og ikke fik yderligere feedback, henvendte journalisten sig til Ombudsmanden i april 2012.

Kommissionen forklarede, at dens forsinkelse skyldtes kompleksiteten af ​​anmodningen og understregede, at nogle af de relevante dokumenter daterede tilbage til en periode, hvor elektronisk registrering endnu ikke eksisterede.

Efter at Ombudsmanden havde indledt sin undersøgelse og inspiceret de relevante sager, lancerede Kommissionens Generalsekretariat en handlingsplan for at fremskynde anmodningen om adgang. I sidste ende identificerede den 140 dokumenter og frigav dem alle til journalisten.

Ombudsmandens afgørelse er tilgængelig her.

reklame

Den Europæiske Ombudsmand undersøger klager over fejl eller forsømmelser i EU's institutioner og organer. Enhver EU-borger, bosiddende eller en virksomhed eller forening i et medlemsland kan indgive en klage til Ombudsmanden. Ombudsmanden tilbyder et hurtigt, fleksibelt og gratis middel til at løse problemer med EU-administrationen. For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending