Følg os

Forretning

Større europæisk begivenhed til at forme fremtiden for sociale virksomheder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

entrepreneurs_en-extra_large

Den sociale økonomi er en vigtig søjle i den europæiske økonomi og repræsenterer ca. 10% af BNP. Mere end 11 millioner arbejdstagere eller 4.5% af den aktive EU-befolkning er beskæftiget i den sociale økonomi. En ud af fire nye virksomheder, der oprettes hvert år, er en social virksomhed, der stiger til en ud af tre i Frankrig, Finland og Belgien.

Sociale iværksættere har til formål at påvirke samfundet i stedet for kun at generere overskud for ejere og aktionærer. For eksempel leverer de job til dårligt stillede grupper, fremmer deres sociale integration og stigende solidaritet i økonomien. Men de står over for enorme udfordringer og et ujævnt spillerum.

reklame

Derfor er 16 og 17 januar 2014, Europa-Kommissionen, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) og byen Strasbourg vært for en stor europæisk interaktiv begivenhed om socialt iværksætteri og socialøkonomien. Denne to-dages begivenhed vil bruge en samarbejdsmæssig, deltagende tilgang. Deltagerne selv vil drive de spørgsmål, der skal diskuteres og identificere vejen frem for den sociale iværksætter sektor.

EØSU's præsident Henri Malosse fortalte EU Reporter: "Der er ingen forskel mellem virksomheder og sociale virksomheder, og der burde ikke være! Der skulle ikke være en ghetto for sociale iværksættere, der søger midler, udfylder formularer og derefter venter år på tilskud. Vi er nødt til at finde bæredygtige modeller at virksomheder har det godt med at forpligte sig til at realisere deres kreative potentiale uden at vente på midler fra andre steder. Vi er nødt til at hjælpe virksomheder med at koordinere, bruge innovaton-teknologier til hurtigt at udveksle information i vores hurtige digitale tidsalder. Vi har meget gode eksempler på sociale iværksætteri i Europa som i Sverige. Denne form for succesrig oplevelse skal læres af og spredes yderligere. Se dig omkring - vi skal bare hjælpe virksomheder med at skabe et gunstigt miljø. "

Malosse tilføjede: "Europa kan ikke længere tillade sig at gå glip af målet. Dets kerneforretning er - bør være - aktiv solidaritet og stærke fælles politikker, nemlig inden for industri, energi og iværksætteri, især socialt iværksætteri."

reklame

Kommissær for det indre marked og tjenester Michel Barnier sagde: "Den store kamp i dag er for vækst og beskæftigelse. Jeg er overbevist om, at der ikke er nogen varig økonomisk præstation uden social samhørighed. Den sociale økonomi er en del af den nye vækstmodel, som vi skaber , som er mere inkluderende og grønnere. I kraft af deres kald holder sociale virksomheder deres øre til jorden og er i overensstemmelse med sociale eller miljømæssige realiteter. De er innovative, de er dynamiske og de skaber job. Vi skal gøre alt, hvad vi kan skabe et økosystem, der tilskynder dem til at udvikle sig videre. Det er målet med Strasbourg-konferencen. "

Europa-Kommissionens næstformand Antonio Tajani, kommissær for industri og iværksætteri, sagde: "Sociale virksomheder hjælper EU med at skabe en meget konkurrencedygtig social markedsøkonomi og er motorer til bæredygtig vækst. Under krisen beviste de deres værd ved at vise stærk modstandsdygtighed. Vi nu har brug for dem mere end nogensinde for deres jobskabende evner. "

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion László Andor sagde: "Sociale virksomheder giver hundredvis af vellykkede eksempler på, hvordan Europa kan forbedre sin forretningsmodel med mere fokus på at forbedre folks trivsel og mindre på at maksimere økonomisk gevinst. Den sociale økonomi kan skabe kvalitetsjob selv under vanskelige økonomiske forhold og fortjener klart EU-støtte til at vokse og sprede sig. "

Bekræftede talere inkluderer Martin Schulz, formand for Europa-Parlamentet, Antonis Samaras, premierminister for Grækenland og Henri Malosse, formand for Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg.

Tre EU-kommissærer - næstformand Antonio Tajani og kommissærer Michel Barnier og László Andor - vil indgå i live diskussioner med sociale iværksættere.

Deltagerne omfatter sociale iværksættere, akademikere, politikere, finansiering udbydere, sociale aktivister og mange flere.

Formålet med arrangementet er at:

  • Gøre status over resultaterne og gennemførelsen af Social Initiative Forretning oktober 2011 (se IP / 11 / 1238 og MEMO / 11 / 735);
  • identificere fremtidige prioriterede indsatsområder
  • engagere interessenter i et innovativt og deltagende miljø for at forme den europæiske dagsorden for de næste tre til fem år
  • styrke interessenternes netværk til at støtte fremkomsten og optrapning af initiativer og bedste praksis, og;
  • skabe mere ejerskab og bevidsthed blandt institutionelle aktører.

Baggrund

I 2011, som led i EU 2020-strategien, præsenterede EU Social Business Initiative, en handlingsplan for at styrke rammerne for socialt iværksætteri ved at forbedre adgangen til finansiering, øge synligheden af ​​sektoren og øge bevidstheden om sociale behov iværksættere blandt beslutningstagere. For at fortsætte disse bestræbelser vil Strasbourg-arrangementet identificere nye prioriteter for fremtiden.

Mere information

Se også MEMO / 14 / 11

Program og registrering

En liste over deltagere kan findes her

Arrangementet bliver webstreamed:

Erasme værelse (begge dage)

Schweitzer værelse (16 januar)

Social økonomi - Social innovation

 

Anna van Densky

Digitale økonomi

Kommissionen foreslår en vej til det digitale årti for at levere EU's digitale transformation inden 2030

Udgivet

on

Den 15. september foreslog Kommissionen en vej til det digitale årti, en konkret plan for at opnå den digitale transformation af vores samfund og økonomi inden 2030. Den foreslåede vej til det digitale årti vil oversætte EU's digitale ambitioner for 2030 ind i en konkret leveringsmekanisme. Det vil oprette en styringsramme baseret på en årlig samarbejdsmekanisme med medlemsstaterne for at nå frem til 2030 Digitale tiårsmål på EU -plan inden for områderne digitale færdigheder, digitale infrastrukturer, digitalisering af virksomheder og offentlige tjenester. Det har også til formål at identificere og gennemføre store digitale projekter, der involverer Kommissionen og medlemsstaterne. Pandemien fremhævede den centrale rolle, digital teknologi spiller i opbygningen af ​​en bæredygtig og velstående fremtid. Krisen afslørede især en kløft mellem digitalt egnede virksomheder og dem, der endnu ikke ville vedtage digitale løsninger, og fremhævede kløften mellem godt forbundne byer, landdistrikter og fjerntliggende områder. Digitalisering giver mange nye muligheder på den europæiske markedsplads, hvor mere end 500,000 ledige stillinger inden for cybersikkerhed og dataeksperter forblev ubesatte i 2020. I tråd med europæiske værdier bør Vejen til det digitale årti styrke vores digitale lederskab og fremme menneskecentreret og bæredygtig digital politik styrke borgere og virksomheder. Flere oplysninger findes i dette pressemeddelelse, Q & A og faktablad. Præsident von der Leyens Union of State -adresse er også tilgængelig online.

reklame

Læs

Den Europæiske Investeringsbank

EIB styrker det globale udviklingsfokus og støtter 4.8 mia. € ny finansiering til energi, transport, COVID -vacciner og erhvervsinvesteringer

Udgivet

on

Bestyrelsen for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt planer om at styrke sit globale udviklingsengagement. Det godkendte også 4.8 mia. Euro i ny finansiering til 24 projekter til støtte for klimaindsatser, COVID -vacciner og økonomisk modstandsdygtighed, bæredygtig transport og uddannelse.

”I juni bad Ministerrådet EU-banken om at øge sit bidrag til Unionens udviklingsindsats gennem dedikerede strategier, stærkere tilstedeværelse på jorden globalt og bedre koordinering med partnere i en ægte Team Europe-tilgang. I dag reagerede vi på Rådets opfordring ved at foreslå oprettelse af en afdeling af EIB med fokus på udviklingsfinansiering, og bestyrelsen godkendte dette forslag. Som følge heraf vil EU -banken kunne yde et stærkere bidrag til at styrke Europas strategiske autonomi ved at placere flere eksperter på stedet og være en mere effektiv partner for andre multilaterale og nationale udviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til at forfølge vores globale ambition med hensyn til kampen mod klimaændringer, ”sagde EIB's præsident Werner Hoyer.

Styrkelse af EIB's udviklingseffekt

reklame

EIB's bestyrelse godkendte bankens forslag om at oprette en udviklingsfilial for at øge virkningen af ​​dens aktiviteter uden for EU. Det understøtter EIB's svar på opfordringen til handling udtrykt i 'Rådets konklusioner om den forbedrede europæiske finansielle arkitektur for udvikling (2021)', der blev vedtaget den 14. juni 2021. EIB vil gennem sin udviklingsgren omorganisere sine aktiviteter uden for Den Europæiske Union og øge sin tilstedeværelse på stedet og udvikle mere målrettede strategier og tjenester i tæt samarbejde med partnere.

Banken vil forstærke repræsentationer uden for EU og oprette en række regionale knudepunkter, der intensiverer komplementaritet og samarbejde med multilaterale udviklingsbanker, nationale udviklingsfinansieringsinstitutioner og lokale partnere i en Team Europe -tilgang. Knudepunkterne vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetencer og tjenester, der svarer til behovene i den region, hvor de er placeret. Det første regionale knudepunkt, der styrker EIB -arbejdet i Østafrika, vil blive placeret i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe rådgiver EIB om dens aktiviteter uden for EU. Det vil omfatte

reklame

EU's udviklingspolitiske beslutningstagere udpeget af medlemsstaterne, Europa -Kommissionen og EU -Udenrigstjenesten.

€ 2.2 mia. Til klimaindsats, ren energi og energieffektive hjem

EIB godkendte ny finansiering for at øge vind- og solenergiproduktion i Spanien og Portugal, opgradere nationale energinet i Polen og forbedre energieffektiviteten og reducere varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger til fremskyndelse af investeringer i småskala vedvarende energi og klimaprojekter i Østrig og Polen og i Latinamerika og Afrika blev også godkendt.

€ 647 millioner til implementering af COVID -vaccine, sundhed og uddannelse

Baseret på Den Europæiske Investeringsbanks opbakning til udvikling af COVID-vaccine og implementering af nye programmer til finansiering af køb af COVID-19-vacciner til distribution i Argentina og i hele Sydasien, herunder Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldiverne, blev bekræftet.

Bestyrelsen besluttede at støtte udbygningen af ​​langtidspleje til handicappede patienter i Holland, udrulning af digital læringsteknologi i folkeskoler og gymnasier og opgradering af videnskabelig forskning i Kroatien blev også aftalt.

€ 752 mio. Til bæredygtig by-, regional-, luft- og søtransport

Sporvognspassagerer i den slovakiske by Košice og pendlere i de polske byer Gdansk, Gdynia og Sopot og på tværs af Moldova vil drage fordel af nye EIB -støttede investeringer til modernisering og forbedring af transportforbindelser.

De italienske havne i Genova og Savona vil modtage EIB -finansiering til at opgradere jernbaneadgang og bedre beskytte havnene mod oversvømmelser og mere ekstremt vejr gennem opførelsen af ​​en ny molo.

EIB indvilligede også i at finansiere udskiftning og opgradering af lufttrafikstyring og navigationsudstyr for at opretholde sikkerhedsstandarder i det ungarske luftrum.

€ 500 mio. Til investeringer i den private sektor og økonomisk modstandsdygtighed mod COVID-19

EIB's bestyrelse godkendte også nye finansieringsprogrammer, der forvaltes af lokale bank- og investeringspartnere, for at støtte investeringer fra virksomheder i hele Spanien, Polen og Sydøstasien, der står over for COVID-19-udfordringer.

Baggrundsoplysninger:

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er den langsigtede udlån institution i Den Europæiske Union, der ejes af dens medlemsstater. Det gør langfristet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU-politiske mål. Oversigt over projekter godkendt af EIB's bestyrelse.

Læs

Forretning

Master in Management -programmet for GSOM SPbU har været blandt de 25 bedste blandt de førende FT Global Masters in Management 2021

Udgivet

on

Master in Management (MiM) -programmet fra Graduate School of Management ved St. ifølge Financial Times. GSOM SPbU er fortsat den eneste russiske skole repræsenteret i denne rangordning. 

I 2013 kom Master in Management -programmet ind på Financial Times placering med 65. plads på listen over de bedste programmer for første gang. I løbet af de sidste otte år har MiM -programmet formået at forbedre sin position og stige på 40 linjer takket være det unikke i uddannelsesindhold og støtte fra alumner og virksomhedspartnere.

“Den høje position i FT Rangering af Master in Management -programmet er resultatet af det daglige arbejde i mange afdelinger, støtte fra partnere og bidraget fra hver lærer, der arbejder på programmet. Vi glæder os naturligvis over det nye opnåede resultat, som sætter programmet på et særligt sted, ikke kun på det russiske erhvervsuddannelsesmarked, men også på verdensplan. Men for os er dette først og fremmest en indikator på, at vi er på rette vej, hvilket betyder, at vi fortsat skal arbejde på konstant forbedring af de underviste discipliner, studiestøtte, videreudvikling af det internationale miljø, styrkelse af samarbejdet med arbejdsgivere, herunder med virksomheder, der er medlemmer af GSOM Advisory Board. Jeg lykønsker oprigtigt alle, der er involveret i oprettelsen og udviklingen af ​​programmet, og jeg lykønsker studerende og alumner, og jeg håber, at vi vil fortsætte med at arbejde sammen, vi vil opnå nye høje resultater! ” sagde Yulia Aray, lektor, Institut for Strategisk og International Ledelse, Akademisk Direktør for Master i Management -program.

reklame

De akademiske partnere for GSOM SPbU - Swiss University of St. Gallen og Higher Commercial School of Paris indtog første og anden pladsen i Global Masters in Management 2021 -rangeringen. Andre akademiske partnere for GSOM SPbU har taget linjerne ved siden af ​​Business School i rangeringen: School of Business, University of Mannheim (Tyskland) har en 24. position; Indian Institute of Management (Ahmedabad) er på den 26. linje.

The Financial Times listen indeholder 100 uddannelsesprogrammer. Publikationen udarbejder en rangordning baseret på en analyse af data modtaget fra handelshøjskoler og anonyme kommentarer fra alumner. Kun handelshøjskoler med mindst en af ​​de internationale akkrediteringer: AACSB og EQUIS kan deltage i rangeringen. Der tages højde for i alt 17 kriterier: lønstigningstakten over tre år, karrierevækst, støtte til en handelsskole i karriereudvikling, andelen af ​​alumner, der fik et job tre måneder efter eksamen, antallet af udenlandske lærere og andre. Og selvfølgelig er en af ​​hovedindikatorerne den gennemsnitlige løn for alumner tre år efter eksamen - på GSOM SPbU er det mere end $ 70,000 om året.

Placeringen af ​​den internationale forretningsavis Financial Times (FT) udgivet i mere end 20 lande. De er en generelt accepteret indikator for kvaliteten af ​​en handelsskole eller et individuelt program.

reklame

GSOM SPbU er en førende russisk handelsskole. Det blev etableret i 1993 ved Sankt Petersborg Universitet, som er et af de ældste klassiske universiteter og det største center for videnskab, uddannelse og kultur i Rusland. I dag er GSOM SPbU den eneste russiske Business School, der er inkluderet i top-100 bedste europæiske skoler i Financial Times-rangeringen og har to prestigefyldte internationale akkrediteringer: AMBA og EQUIS. GSOM Advisory Board omfatter ledere fra erhvervslivet, regeringen og det internationale akademiske samfund.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending