Følg os

Skikke

Kasakhstans 2020-transitplan hjælper med at forbinde Europa og Asien

DEL:

Udgivet

on

SilkevejenFor nylig vedtog Kasakhstans regering en infrastrukturudviklingsplan, der dækker fra nu og frem til 2020. Den blev delvist udviklet af Verdensbanken og tidligere godkendt af alle berørte statslige og lokale agenturer og foreninger. Faktisk er det landets første storstilede plan for udvikling af transportinfrastruktur og dens integration i det globale transportsystem.

Mens han præsenterede dokumentet, bemærkede transport- og kommunikationsminister Askar Zhitmagaliyev, at projektet vil øge transit med to gange, integrere Kasakhstan i det internationale transportsystem og udvikle lokal infrastruktur placeret uden for bycentre.

I slutningen af ​​2012 var Kasakhstan placeret på en 86. plads på Verdensbankens Logistics Performance Index. Planlagte omfattende foranstaltninger til forbedring af transportkvaliteten samt fjernelse af fysiske og ikke-fysiske barrierer forventes dog at give Kasakhstan mulighed for at stige til en 40. plads i denne rating.

Programmet søger at udvikle alle transportformer inden 2020. Tredive tusinde kilometer veje, 8,202 kilometer jernbane og alle 302 jernbanestationer vil blive renoveret. Programmet omfatter en række andre tiltag rettet mod udvikling af transportinfrastruktur.

Sammen med reparation og anlæg af veje fokuserer programmet i høj grad på udvikling af vejsideserviceinfrastruktur og passagertrafik. I 2020 er det planen at bygge 260 vejservicecentre. Der vil også blive bygget ni busstationer, 45 terminaler, 155 servicestationer og 1,048 passagertaxiholdepladser i landets provinsområder.

reklame

Dokumentet øger også antallet af busruter. I dag dækker regelmæssig busforbindelse 75 procent af landsbyerne på landet med en befolkning på over 100 mennesker. I mellemtiden er det planlagt at åbne yderligere 2020 ruter i 300, som helt vil dække alle landsbyer.

Der vil også blive foretaget ændringer i jernbanesektoren. Linjerne Zhezkazgan — Beineu og Arkalyk — Shubarkol er under opførelse. Derudover vil linjen mellem Zhetygen-stationen og Kazybek-stationen, som går uden om Almaty, blive bygget mellem 2015-2017 gennem et offentligt-privat partnerskab med fokus på losning af gods ved transitknudepunktet.

Samlet set forventes det, at 2020 % af statsbanerne i 81 vil blive vurderet som 'gode' og 19% som 'tilfredsstillende'. Derudover vil han i lyset af manglen på rullende materielflåde opgradere mere end 650 jernbanemotorer, mere end 20 lastbiler og 000 personbiler.

Landets lufthavne vil også blive rekonstrueret, herunder 11 af de 18 eksisterende lufthavne. Reparationer vil være fokuseret på landingsbaner og terminaler. Derudover vil der i 2020 blive åbnet 75 nye internationale flyruter.

Programmet omfatter videreudvikling af vandtransportinfrastruktur. Især er et projekt i gang med at udvide kapaciteten i havnen i Aktau ved at tilføje tre tørlastterminaler. Som følge heraf vil havnens gennemstrømningskapacitet stige fra 16.8 millioner tons om året til 20.5 millioner tons.

"Kasakhstan, med sin placering på krydset mellem flere internationale transportkorridorer, opfylder alle forudsætninger for at blive et vigtigt logistikknudepunkt, der forbinder Europa og Asien," sagde premierminister Serik Akhmetov på et kabinetsmøde. Han understregede, at præsidenten lægger særlig vægt på udviklingen af ​​transitpotentiale, gennemførelsen af ​​større infrastrukturprojekter og integrationen af ​​regionen i internationale transportkorridorer.

Kasakhstan Temir Zholy (KTZ), det nationale jernbaneselskab, vil med sit fulde udvalg af aktiver og kompetencer blive den vigtigste multimodale logistikoperatør bag planen. Selskabet vil også drive Aktau Seaport, SEZ Khorgos - East Gates, landets lufthavne og indenrigsterminalnetværk.

Integrationen af ​​transportaktiver i en enkelt struktur vil ifølge Zhumagaliev give det nødvendige niveau af koordinering og styring, danne integrerede multimodale tjenester og indføre et vindue. Dette vil skabe gunstige betingelser for Kasakhstans transitkapacitet og eksport. Dubai Worlds opkøb af havne- og terminalinfrastruktur i Kasakhstan vil sætte yderligere skub i udviklingen af ​​landets transport- og logistiksystem. Kasakhstan forhandler med Swissport International og Lufthansa Consulting om forhold vedrørende landets lufthavne.

Formand for KTZ Askar Mamin rapporterede om udviklingen af ​​transport- og logistiksystemet. For at forbedre konkurrenceevnen og øge transitkapaciteten implementerer virksomheden ifølge ham en forretningsstrategi for at fremme sine tjenester og forbedre dens kvalitet og effektivitet. I dag kører 14 godstogsruter mellem Asien og Europa. Som følge heraf vil leveringstider over land fra konsolideringscentre i Kina skrumpe til 300 procent mindre end for traditionelle maritime ruter.

Evnen til at transportere varer gennem Kasakhstan kræver fuldt udviklet transport- og logistikinfrastruktur og dens integration i det internationale system. For at gøre dette gennemfører landet investeringsprojekter til udvikling og modernisering af infrastruktur og transport- og logistiksektoren. I 2014 vil de nye Zhezkazgan Beineu- og Arkalyk Shubarkol-linjer blive taget i brug. Dette vil strømline konfigurationen af ​​internationale transportkorridorer i øst, vest, nord og syd og vil reducere ruten Dostyk – Aktau med 750 kilometer.

Landets første tørlastfartøj nogensinde etableres inden årets udgang. Private virksomheder vil fuldt ud modernisere landets lufthavn i løbet af to år og vil bygge et fuldt begrænset netværk af klasse A og B logistikcentre.

Et netværk af transport- og logistikkomplekser, herunder faciliteter til konsolidering og distribution af transitstrømme og centre til fremme af Kasakhstans eksport, er også ved at blive bygget uden for landet.

Det Fælles Økonomiske Rums nøgleprojekt er skabelsen af ​​en integreret transport- og logistikvirksomhed. Jernbaneadministrationen i Kasakhstan, Rusland og Hviderusland vil levere integrerede tjenester baseret på principperne for "det ene vindue", som er strømlinet teknologi, kvalitetsstandarder og prispolitik. Teknologiske parametre for infrastrukturkorridorerne, der forsyner hovedterminalen, vil blive udviklet senere.

Kasakhstans beliggenhed giver også landet adgang til den trans-kaspiske rute. Kasakhstan har i dag ikke sin egen tørlastflåde, og varer eksporteres fra Aldan via udenlandske skibe. Det er derfor, KTZ søger at erhverve sin egen tørlastflåde inden 2020'erne, virksomhedens  20 fartøjer vil udgøre mere end  50 % af al søtrafik fra Aktau. Implementering af princippet om "egen last-egen havn-egen flåde" vil fremme effektiv trans-kaspisk godstransport.

Inden udgangen af ​​dette år vil der blive udviklet en feasibility-undersøgelse for opførelse af transport- og logistikcentre i Kasakhstan. Transport- og logistikkomplekset forventes at drive økonomisk vækst. Den samlede effekt af bruttotilvæksten fra forbedringerne af transport- og logistiksystemet vil beløbe sig til 15 milliarder dollars; den gennemsnitlige effekt på BNP-væksten vil være omkring 1 procent, sagde lederen af ​​det nationale selskab KTZ.

Som opsummering af diskussionen understregede premierministeren vigtigheden og rækkevidden af ​​programmet: 5 billioner tenge (32.4 milliarder USD)

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending