Følg os

Økonomi

Callanan: 'Aftale om EU's syv-årige budget viser, at omkostningerne kan reduceres, og skatteydernes værdi øges'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Mens MEP'erne forbereder sig til endelig at stemme om godkendelse af EU-budgettet for 2014-2020, har gruppeleder for europæiske konservative og reformister Martin Callanan (billedet) har sagt, at aftalen viser, at det - trods en masse stillinger fra MEP’erne i de sidste ni måneder - er muligt at reducere udgifterne i EU, mens man justerer prioriteterne for at tilføre værdi.

Talere i debatten i morges forud for afstemningen sagde Callanan, at parlamentets krav om betydelige budgetforhøjelser, EU-skatter og en ende på rabatter er blevet afvist. Selvom der vil blive nedsat en gruppe, der skal undersøge såkaldte 'egne ressourcer', mindede Callanan MEP'erne om, at de nationale regeringer bevarer kontrollen over denne sag under enstemmighed, så han ikke 'mister meget søvn' over dens oprettelse.

Callanan sagde også, at ECR generelt støtter mange af de udgiftsprogrammer, der vedtages i dag, og som fortsat vil støtte nye EU-medlemmer, hjælpe med at opbygge stærkere infrastruktur i det indre marked og finansiere områder som grænseoverskridende forskning.

reklame

Han sagde:

"Nå, her er vi ni måneder efter. Der er brugt meget varm luft. Der er fremsat en masse trusler, der aldrig er realiseret. Og kernen har vi stadig den FFR-aftale, som vores nationale regeringer forhandlede om i februar.

"Min gruppe har altid sagt, at det næste syv-årige budget skal nå to nøgleprincipper: For det første at reducere det og for det andet at omprioritere det væk fra udgiftsområder, der ikke tilføjer økonomisk værdi i et 21. århundredes globale økonomi. Denne FFR er, efter vores mening et lille skridt i den rigtige retning.

reklame

"Det gik ikke så langt, som vi havde håbet. Det viser dog, at omkostningerne ved EU kan reduceres, og værdien for skatteyderne kan øges.

"Afstemningen i dag markerer kulminationen på en lang proces, der begyndte for flere år siden, da dette parlament begyndte at udarbejde betænkning af SURE-udvalget. Udvalget foreslog derefter en forhøjelse af budgettet på fem procent. Det ønskede nye egne indtægter og skatter på alt fra at flyve til salg til CO2 ... Og det opfordrede til afskaffelse af fuldt berettigede nationale rabatter. Heldigvis er intet af dette materialiseret.

"Kun inden for området egne ressourcer har parlamentet opnået en mindre indrømmelse, som vil se en flok af såkaldte uafhængige kloge mænd fra de tre institutioner, der drømmer om en hel række nye måder at bruge flere skatteydernes penge på deres kæledyrs EU-projekter. .Vi vil dog bestemt ikke miste meget søvn over denne gruppe. Traktaten er klar over, at egne indtægter forbliver inden for Rådets magt under enstemmighed, og jeg tror, ​​at vi alle sammen ved, at det bare ikke vil ske Fordi nye egne ressourcer grundlæggende ville ændre forholdet mellem EU og de nationale regeringer. I stedet for at være deres tjenere, ville det blive deres herre og tvinge dem til at skaffe indtægter til at bruge på den nye ordning, som dette kammer har lyst til. De, der opfordrer til nyt Egne ressourcer er de samme mennesker, der konsekvent kalder på "Mere Europa" som svaret på alle vores sygdomme. Som om at kaste penge på problemet på en eller anden måde vil løse det. I stedet for, ligesom vi har brug for et bedre Europa, så har brug for bedre og mere effektive udgifter.

"Derfor glæder vi os generelt over resultatet af forhandlingerne om de forskellige udgiftsregler. Mange af disse programmer vil hjælpe med at fremme grænseoverskridende forskning, til at sætte hullerne i det indre markeds infrastruktur op og støtte de nyere medlemmer af Unionen. Disse programmer er imidlertid i sagens natur flerårige, og de er afhængige af sikkerhed. Den stilling, vi har set fra mange i dette parlament siden februar - men især siden sommeren - vil gøre det vanskeligt for mange at være i orden 1. januar.

"Jeg er dog enig med dette parlament på et vigtigt område. Europa-Kommissionens budgetforvaltning har været rystende. Vi kan ikke og må ikke ende i en situation, hvor vi regelmæssigt vender tilbage til nationale regeringer ligesom Oliver Twist konstant beder om mere Og når overforbrug sker, skal der foretages besparelser andre steder for at kompensere. Det er på tide, at EU lærer at leve inden for vores muligheder. Et tilfredsstillende resultat i disse forhandlinger dæmper ikke vores krav om grundlæggende budgetreform.

"Alt i alt, hr. Formand, denne aftale repræsenterer et rimeligt kompromis mellem nord, syd, øst og vest; mellem nettobidragydere og nettomodtagere. Ni måneder senere stemmer vi om en aftale, der grundlæggende er den samme som den var i februar. Dette parlament har stillet og strutted under denne uforenende proces, men i virkeligheden kan vi være klar over, at Rådets sunde fornuft har hersket. For os fungerer det som en illustration af, at det er muligt at få EU til at gøre mindre og gøre det bedre. "

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending