Følg os

Økonomi

Callanan: 'Aftale om EU's syv-årige budget viser, at omkostningerne kan reduceres, og skatteydernes værdi øges'

DEL:

Udgivet

on

Mens MEP'erne forbereder sig på endelig at stemme om godkendelsen af ​​EU-budgettet for 2014-2020, vil de europæiske konservative og reformisters gruppeleder Martin Callanan MEP (billedet) har sagt, at aftalen viser, at det – på trods af mange holdninger fra MEP'er i løbet af de sidste ni måneder – er muligt at reducere udgifterne i EU, mens man justerer prioriteterne for at tilføre værdi.

Da Callanan talte i debatten her til morgen forud for afstemningen, sagde Callanan, at parlamentets krav om betydelige budgetforhøjelser, EU-skatter og en ende på rabatter, alle er blevet afvist. Selvom der vil blive nedsat en gruppe til at undersøge såkaldte EU's 'egne ressourcer', mindede Callanan MEP'erne om, at de nationale regeringer bevarer kontrollen over denne sag under enstemmighed, så han 'ikke ville miste meget søvn' over dens oprettelse.

Callanan sagde også, at ECR generelt støtter mange af de udgiftsprogrammer, der vedtages i dag, og som vil fortsætte med at støtte nyere EU-medlemmer, hjælpe med at opbygge stærkere infrastruktur i det indre marked og finansiere områder som grænseoverskridende forskning.

Han sagde:

"Nå, her er vi ni måneder efter. Der er brugt en frygtelig masse varm luft. Der er blevet fremsat en masse trusler, som aldrig er blevet til virkelighed. Og i sin kerne har vi stadig MFF-aftalen, som vores nationale regeringer forhandlede i februar.

"Min gruppe har altid sagt, at det næste syvårige budget bør opnå to nøgleprincipper: For det første at reducere det, og for det andet at omprioritere det væk fra overskrifter, der ikke tilføjer økonomisk værdi i en global økonomi i det 21. århundrede. Denne FFR er, efter vores mening et lille skridt i den rigtige retning.

"Det gik ikke så langt, som vi havde håbet. Det viser dog, at EU's omkostninger kan reduceres, og værdien for skatteyderne kan øges.

reklame

"Dagens afstemning markerer kulminationen på en lang proces, der begyndte for flere år siden, da dette parlament begyndte at udarbejde SURE-udvalgsrapporten. Det udvalg foreslog derefter en budgetforhøjelse på fem procent. Den ønskede nye egne ressourcer og afgifter på alt fra flyvning til salg til CO2 Og det opfordrede til afskaffelse af fuldt berettigede nationale rabatter. Heldigvis er næsten intet af dette blevet til virkelighed.

"Kun på området for egne ressourcer har parlamentet opnået en mindre indrømmelse, som vil se en flok såkaldte uafhængige vise mænd fra de tre institutioner, der drømmer om en lang række nye måder at bruge flere skatteyderes penge på deres EU-projekter. .Men jeg kommer bestemt ikke til at miste meget søvn over denne gruppe.. Traktaten er klar over, at egne ressourcer forbliver inden for Rådets magt under enstemmighed, og jeg tror, ​​i vores hjerter, at vi alle ved, at det ikke vil ske Fordi nye egne ressourcer fundamentalt ville ændre forholdet mellem EU og de nationale regeringer. I stedet for at være deres tjenere, ville det blive deres herre og tvinge dem til at rejse indtægter til at bruge på en hvilken som helst ny ordning, som Parlamentet synes om. De, der kræver nye Egne ressourcer er de samme mennesker, der konsekvent opfordrer til "Mere Europa" som svaret på alle vores dårligdomme. Som om at kaste penge på problemet på en eller anden måde vil løse det. I stedet, ligesom vi har brug for et bedre Europa, så har vi brug for bedre og mere effektivt forbrug.

"Derfor glæder vi os generelt over resultatet af forhandlingerne om de forskellige udgiftsbestemmelser. Mange af disse programmer vil være med til at fremme forskning på tværs af grænserne, til at stoppe hullerne i det indre markeds infrastruktur og støtte de nyere medlemmer af Unionen. Disse programmer er dog i sagens natur flerårige, og de er afhængige af vished.Den holdning, vi har set fra mange i dette parlament siden februar - men især siden sommeren - vil gøre det svært for mange at være ordentligt oppe at køre pr. 1. januar.

"Jeg er dog enig med dette parlament på ét vigtigt område. Budgetstyringen af ​​Europa-Kommissionen har været rystende. Vi kan og må ikke ende i en situation, hvor vi regelmæssigt vender tilbage til nationale regeringer ligesom Oliver Twist konstant beder om mere Og når der opstår overforbrug, skal der spares andre steder fra for at kompensere det. Det er på tide, at EU lærer at leve inden for vores midler. Et tilfredsstillende resultat i disse forhandlinger dæmper ikke vores krav om grundlæggende budgetreformer.

"Samlet set repræsenterer denne aftale, hr. formand, et retfærdigt kompromis mellem nord, syd, øst og vest; mellem nettobidragydere og nettomodtagere. Ni måneder efter, og vi stemmer om en aftale, der grundlæggende er den samme, som den var i februar. Dette parlament har stået og strittet under denne uopbyggelige proces, men i virkeligheden kan vi være klare over, at Rådets sunde fornuft har sejret. For os tjener det som en illustration af, at det er muligt at få EU til at gøre mindre og gøre det bedre."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending