Følg os

Økonomi

På vej mod et effektivt momssystem: 7. Bruxelles skatteforum

DEL:

Udgivet

on

article-2310591-0F08C25400000578-314_634x420Mandag den 18. november samler det 7. Bruxelles skatteforum 250 deltagere fra 37 lande for at diskutere EU's momssystem, og hvordan man kan forbedre dets effektivitet. Blandt de emner, der skal diskuteres, er kampen mod momssvig, forbedring af momsoverholdelsen og momsens rolle i finanspolitisk konsolidering. Kommissær Šemeta vil være vært for forummet og holde åbningstalen. Blandt de andre højttalere er den belgiske statssekretær John Crombez, den portugisiske statssekretær Paulo Nuncio og MEP Sharon Bowles. Denne årlige begivenhed er en vigtig mulighed for politiske beslutningstagere, interessenter og eksperter til at mødes, udveksle synspunkter og diskutere løsninger på nøglespørgsmål inden for EU-beskatning.

Skattekommissær Algirdas Šemeta sagde: "Value Added Tax (moms) betales af borgerne, opkræves af virksomheder og tegner sig for over 20 % af de nationale indtægter. Den har derfor en betydelig indvirkning på alle EU-borgere og hvert medlemslands budget. Vores reform af EU's momssystem er allerede godt i gang, men vi har stadig et stykke vej tilbage for at gøre momsen så bedragerisk, effektiv og forretningsvenlig, som den kan være Bruxelles Tax Forum er den perfekte mulighed for at samle ekspertise, erfaring og ideer til at indgå i den fortsatte reform."

Den første session på Forummet vil fokusere på, hvordan man bedre kan bekæmpe momssvig. Momssvig fører ikke kun til betydelige indtægtstab, men skaber også konkurrenceforvridninger og ekstra skattebyrde for ærlige skatteydere. Vigtig ny lovgivning for at forhindre karruselsvindel er blevet vedtaget i år. Deltagerne vil dog blive bedt om at overveje andre tiltag, der kan reducere dette problem yderligere. Der er planlagt drøftelser om innovative måder at forbedre bekæmpelsen af ​​svig på, såsom fælles aktioner mellem virksomheder og skattemyndigheder, både indenlandsk og på tværs af grænserne.

Den anden session vil undersøge, hvordan en forbedring af udformningen af ​​moms kan bidrage til finanspolitisk konsolidering. Momsen udgør 20 % af alle skatter, der opkræves i EU, og spiller derfor en væsentlig rolle for kvaliteten af ​​medlemsstaternes indtægter. En forbedring af momsens effektivitet kan hjælpe medlemsstaterne med bedre at opfylde deres skattemæssige behov uden behov for yderligere skattestigninger. Drøftelserne vil omfatte et kig på det konkrete eksempel med Portugal og også overveje spørgsmålet om, hvor effektive reducerede momssatser faktisk er.

Den tredje session i forummet vil fokusere på at lette overholdelse og reducere byrder for virksomheder. En forbedring af momssystemet kan væsentligt reducere den administrative byrde for virksomhederne, som påpeget i den nylige meddelelse fra Kommissionen om reguleringsmæssig hensigt. (IP / 13 / 891). De seneste positive tiltag har været de nye faktureringsregler, som trådte i kraft i januar 2013, og forslaget til en standardmomsangivelse (IP / 13 / 988). Et enklere momssystem er lettere at overholde og kan derfor også have en positiv indvirkning på momsindtægterne, da flere skatteydere betaler, hvad de skylder.

Kontekst

Bruxelles Tax Forum er en årlig konference, der samler politiske beslutningstagere, eksperter, interessenter og offentligheden fra hele verden for at diskutere skattespørgsmål af særlig politisk og almen interesse. Et andet tema vælges hvert år, som regel på baggrund af de mest presserende politiske og praktiske udfordringer på skatteområdet.

reklame

Forummet finder sted i Centre de Conference Albert Borschette i Bruxelles fra kl. 10-17.

Nyttige links

Webstreaming af konferencen vil være tilgængelig den 18. november fra kl dette weblink.

Yderligere information om forummet samt programmet kan også findes på dette weblink.

Hjemmesiden for EU-kommissæren for beskatning og toldunion, revision og bekæmpelse af svig, Algirdas Šemeta.

EU's budgetovervågning rykker i fuld gear.

Følg kommissær Algirdas Šemeta videre Twitter.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending