Følg os

Økonomi

Europæiske Semester 2014: Styrkelse opsvinget

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

__thumb_-3-2013.06.27_rundt bordDen største udfordring, som Europas økonomi nu står over for, er, hvordan man kan opretholde det opsving, der nu er i gang. Dette er hovedbudskabet i dette års årlige vækstundersøgelse (AGS), som blev vedtaget i dag (13. november) af Kommissionen. Dens vedtagelse sætter gang i det fjerde europæiske semester af økonomisk-politisk koordinering i et miljø, hvor væksten begynder at vende tilbage, og medlemslandene gør fremskridt med at rette op på de ubalancer, der udviklede sig før krisen.

Det er grunden til, at Kommissionen fastholder sin afbalancerede strategi for vækst og beskæftigelse og sit fokus på fem hovedprioriteter i det kommende år:

 • Forfølge differentieret, vækstvenlig finanspolitisk konsolidering.
 • Gendannelse af bankudlån til økonomien.
 • Fremme vækst og konkurrenceevne i dag og i morgen.
 • Håndtering af arbejdsløshed og de sociale konsekvenser af krisen.
 • Modernisering af den offentlige administration.

Præsident Barroso sagde: "Dette er et vendepunkt for EU's økonomi. EU's hårde arbejde begynder at give pote, og væksten kommer langsomt tilbage. Den årlige vækstundersøgelse for 2014 peger på, hvor vi skal være dristigere for at tackle de reformer, der er nødvendige for at opbygge et varigt og jobrigt opsving."

AGS viser, hvordan medlemslandene tilpasser sig den nyligt styrkede økonomisk-politiske koordineringsproces under det europæiske semester og arbejder bedre sammen efter fælles regler.

Budgetkoordineringen i euroområdet har nået et hidtil uset niveau i år: Kommissionen vil for første gang vurdere euroområdets udkast til budgetplaner for 2014, før budgetterne vedtages af de nationale parlamenter, og vil præsentere et overblik over finanspolitikken i euroområdet som et hele. Resultaterne af denne vurdering offentliggøres den 15. november.

Årlig vækstundersøgelse: En statusrapport

Medlemslandene har gjort fremskridt med hver af de fem prioriteter, som Kommissionen har identificeret i 2013. De samme prioriteter foreslås for 2014, dog med forskellige områder fremhævet for opmærksomhed for at afspejle det skiftende økonomiske miljø i EU og internationalt:

reklame
 1. Finanspolitisk konsolidering: Der er gjort betydelige fremskridt, og det gennemsnitlige budgetunderskud i EU er blevet reduceret med omkring halvdelen siden et højdepunkt på næsten 7 % af BNP i 2009. Gældsniveauet er dog stadig højt og vil nå et toppunkt på næsten 90 % af BNP. BNP i 2014, før det begyndte at falde. En tidlig indsats har skabt plads til, at medlemslandene kan bremse konsolideringstempoet og fokusere mere på at forbedre kvaliteten af ​​de offentlige udgifter og modernisere den offentlige administration på alle niveauer. Lande med et større finanspolitisk råderum bør stimulere private investeringer og forbrug, mens langsigtede investeringer i uddannelse, forskning og innovation, energi og klimabeskyttelse bør beskyttes mod budgetnedskæringer. Skatter bør flyttes fra arbejde til forbrug, ejendom eller forurening.
 2. Genoprettelse af udlån: Der er gjort nogle fremskridt med at reparere den finansielle sektor, og markedsspændingerne er lettet betydeligt siden midten af ​​2012. EU's bestræbelser på at opbygge en bankunion vil styrke bankernes evne til at styre risici i fremtiden. Der skal dog gøres mere på kort sigt for at reducere høj privat gæld (for eksempel ved at indføre eller forbedre virksomheders og personlige insolvensordninger), forberede bankerne på nye kapitalkrav og stresstests og lette virksomhedernes adgang til finansiering.
 3. Vækst og konkurrenceevne: En betydelig rebalancering finder sted i hele Europa som følge af krisen med et skift i retning af mere eksportstyret vækst. Fremskridtene er imidlertid utilstrækkelige, når det kommer til at åbne produkt- og tjenestemarkederne for konkurrence, især når det kommer til energimarkedet og lovregulerede erhverv. Forskningssystemerne skal også moderniseres.
 4. Arbejdsløshed og social udvikling: Medlemslandene har gjort fremskridt med at modernisere deres arbejdsmarkeder, og dette skulle over tid bidrage til at integrere flere mennesker i arbejdsstyrken. Fokus bør nu være på at optrappe aktiv støtte og uddannelse til ledige – herunder ved at forbedre de offentlige arbejdsformidlinger og indføre ungdomsgarantier – samt modernisere uddannelsessystemerne. Medlemsstaterne bør også overvåge lønningerne, så de understøtter både konkurrenceevnen og den indenlandske efterspørgsel, og bør sikre, at de sociale beskyttelsessystemer når ud til de mest sårbare.
 5. Offentlig administration: Flere medlemslande søger at gøre deres offentlige sektor mere effektiv, herunder ved at forbedre samarbejdet mellem forskellige regeringslag. Fokus bør være på at flytte offentlige tjenester online og reducere bureaukratiet.

AGS giver også anbefalinger til, hvordan man kan uddybe det europæiske semester. Nationalt ejerskab til landespecifikke anbefalinger på EU-plan skal styrkes, så medlemslandene bør inddrage nationale parlamenter, arbejdsmarkedets parter og borgere mere i processen for at sikre, at nøglereformer bliver forstået og accepteret. Eurozonens medlemslande bør bruge mere tid på at koordinere større reformer - især på arbejds- og produktmarkederne - før de vedtages på nationalt plan. Og medlemsstaterne skal bedre implementere de landespecifikke anbefalinger, de modtager hvert forår. Kommissionen vil give input om disse spørgsmål til Det Europæiske Råd i december.

Alert Mechanism Report: Mod en afbalanceret genopretning

2014 Alert Mechanism Report (AMR), som lancerer den næste årlige cyklus af proceduren for makroøkonomiske ubalancer, giver en objektiv analyse af medlemslandenes økonomier baseret på en resultattavle af indikatorer, der måler intern og ekstern konkurrenceevne.

I år har AMR konstateret, at flere medlemslande gør fremskridt med at reducere deres betalingsbalanceunderskud og vende tab i konkurrenceevne. AMR viser imidlertid, at der er behov for yderligere fremskridt for at imødegå den høje gæld og den internationale nettoinvesteringsposition i de mest forgældede økonomier, mens høje betalingsbalanceoverskud fortsætter i nogle lande, hvilket tyder på muligvis ineffektive niveauer for opsparing og investeringer og behovet for at styrke den indenlandske efterspørgsel.

AMR anbefaler en dybdegående gennemgang af den økonomiske udvikling i 16 medlemslande, som har forskellige udfordringer og potentielle risici, som kan smitte af på resten af ​​euroområdet og det bredere EU. AMR foregriber ikke resultaterne af disse undersøgelser, som har til formål at vurdere, om der eksisterer ubalancer, og om tidligere identificerede ubalancer fortsætter eller er ved at blive afviklet.

 1. Spanien og Slovenien viste sig at opleve for store ubalancer i den forrige runde af dybdegående undersøgelser, der blev offentliggjort i april sidste år. Derfor vil de kommende dybdegående undersøgelser vurdere, om de uforholdsmæssigt store ubalancer fortsætter eller afvikles, og bidraget fra de politikker, som disse medlemsstater har gennemført, for at overvinde disse ubalancer.
 2. Frankrig, Italien og Ungarn viste sig i den foregående runde af dybdegående undersøgelser at opleve ubalancer, der krævede afgørende politiske handlinger. Den kommende dybdegående gennemgang vil vurdere vedvarende ubalancer.
 3. For de andre medlemsstater, der tidligere er identificeret som værende i ubalancer (Belgien, Bulgarien, Danmark, Malta, Nederlandene, Finland, Sverige og Det Forenede Kongerige), vil den dybtgående undersøgelse hjælpe med at vurdere, i hvilket omfang ubalancer fortsætter eller er blevet overvundet . På samme måde som ubalancer identificeres efter de detaljerede analyser i de dybdegående undersøgelser, bør konklusionen om, at en ubalance er overvundet, også ske efter behørig overvejelse af alle relevante faktorer i en anden dybdegående undersøgelse.
 4. Der vil også blive udarbejdet dybdegående undersøgelser for Tyskland og Luxembourg for bedre at granske deres eksterne holdninger og analysere den interne udvikling og konkludere, om et af disse lande oplever ubalancer.
 5. Endelig er en dybtgående gennemgang også berettiget for Kroatien, et nyt medlem af EU, i betragtning af behovet for at forstå arten og potentielle risici relateret til den eksterne position, handelspræstationer og konkurrenceevne samt den interne udvikling.

Udkast til fælles beskæftigelsesrapport: Fokus på job og social udvikling

Udkastet til fælles beskæftigelsesrapport, der er knyttet som bilag til AGS, viser, at der er nogle opmuntrende tegn på, at arbejdsløsheden er holdt op med at stige, og at medlemslandene har gjort fremskridt i det sidste år med arbejdsmarkedsreformer. Arbejdsløsheden er dog stadig uacceptabel høj - især ungdomsarbejdsløshed og langtidsarbejdsløshed - og ifølge data præsenteret i en ny resultattavle af beskæftigelses- og sociale indikatorer, der er inkluderet i rapporten for første gang, er der vedvarende forskelle i arbejdsløshed, ungdomsarbejdsløshed, husstandsindkomst, ulighed og fattigdom er opbygget på tværs af medlemslande, især inden for euroområdet.

Det er derfor afgørende at fortsætte indsatsen for at forbedre arbejdsmarkedernes modstandsdygtighed. Det vil også være vigtigt at sætte skub i jobskabelsen i hurtigt voksende sektorer, bidrage til at mindske uligheder og fattigdom over tid, samtidig med at den sociale beskyttelse styrkes og der foretages målrettede sociale investeringer.

Rapport om integration af det indre marked: Få det indre marked til at fungere bedre

Kommissionens anden årsrapport om integration af det indre marked præsenterer en analyse af status for integrationen af ​​det indre marked i områder med det højeste vækstpotentiale. Dette års rapport konstaterer, at selvom der er gjort fremskridt med at reformere finans-, digital- og transportsektorerne, er der stadig arbejde at gøre for at få investeringer til at flyde, skabe job og forbedre forbrugertilfredsheden på disse områder. Rapporten fremhæver en særlig mangel på fremskridt med hensyn til at åbne energimarkederne, hvor 14 medlemslande endnu ikke har gennemført EU's tredje energipakke korrekt i national lovgivning - to år efter deadline. Det viser også, at medlemslandene endnu ikke fuldt ud har implementeret EU's servicedirektiv, hvilket kan øge den samlede vækst med op til 2.6 % af BNP i de næste fem til ti år.

Næste skridt

Fredag ​​den 15. november vil Kommissionen vedtage udtalelser om udkastene til budgetplaner, som er forelagt af 13 medlemsstater i euroområdet (ikke inklusive de 4 lande under makroøkonomiske bistandsprogrammer) og foreslå rådsudtalelser om de økonomiske partnerskabsprogrammer, som er forelagt af 5 eurolande under det uforholdsmæssigt store underskud. Procedure. Kommissionen vil også give et overblik over de budgetmæssige udsigter for euroområdet som helhed og vil rapportere om foranstaltninger truffet af lande uden for euroområdet i forbindelse med proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud.

Den årlige vækstundersøgelse vil blive drøftet af nationale ministre (i Rådet) og godkendt af EU-ledere på deres topmøde i marts 2014. Kommissionen ser også frem til Europa-Parlamentets bidrag.

Alert Mechanism Report vil blive drøftet af finansministre og EU-ledere i december, som vil blive enige om hovedområderne for yderligere koordinering af økonomiske politikker og reformer. I mellemtiden vil Kommissionen udarbejde dybdegående anmeldelser for de 16 lande, der er identificeret i rapporten om varslingsmekanismen, som vil blive offentliggjort i foråret 2014.

Baggrund

Det europæiske semester, der blev indført i 2010, sikrer, at medlemslandene diskuterer deres budgetmæssige og økonomiske planer med deres EU-partnere på bestemte tidspunkter i løbet af året. Dette giver dem mulighed for at kommentere hinandens planer og gør det muligt for Kommissionen at give politiske retningslinjer i god tid, før der træffes beslutninger på nationalt plan. Kommissionen overvåger også, om medlemslandene arbejder hen imod beskæftigelses-, uddannelses-, innovations-, klima- og fattigdomsreduktionsmålene i EU's langsigtede vækststrategi, Europa 2020.

Cyklussen starter i november hvert år (se grafik nedenfor) med Kommissionens årlige vækstundersøgelse (generelle økonomiske prioriteter for EU), som giver medlemslandene politisk vejledning for det følgende år. Landespecifikke anbefalinger offentliggjort i foråret tilbyder medlemslandene skræddersyet rådgivning om dybere strukturelle reformer, som ofte tager mere end et år at gennemføre.

Euroområdets budgetovervågning intensiveres mod slutningen af ​​året, hvor medlemslandene forelægger udkast til budgetplaner, som vurderes af Kommissionen og diskuteres af euroområdets finansministre. Kommissionen gennemgår også finanspolitikken i euroområdet som helhed.

Kommissionen overvåger gennemførelsen af ​​prioriteter og reformer i løbet af året med fokus på euroområdet og medlemslande med finanspolitiske eller finansielle problemer. For flere detaljer se MEMO/13/979

For mere information, klik her.

Europa 2020 hjemmeside

MEMO / 13 / 970 Tredje varslingsmekanismerapport om makroøkonomiske ubalancer i medlemslandene

MEMO / 13 / 976 Udkast til fælles beskæftigelsesrapport – ofte stillede spørgsmål

MEMO / 13 / 979 EUs økonomiske styring forklarede

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending