Følg os

Økonomi

Europæiske Semester 2014: Styrkelse opsvinget

DEL:

Udgivet

on

__thumb_-3-2013.06.27_rundt bordThe biggest challenge now facing Europe’s economy is how to sustain the recovery that is now underway. This is the main message of this year’s Annual Growth Survey (AGS), adopted today (13 November) by the Commission. Its adoption kicks off the fourth European Semester of economic policy co-ordination in an environment where growth is beginning to return and member states are making progress on correcting the imbalances that developed before the crisis.

Det er grunden til, at Kommissionen fastholder sin afbalancerede strategi for vækst og beskæftigelse og sit fokus på fem hovedprioriteter i det kommende år:

 • Forfølge differentieret, vækstvenlig finanspolitisk konsolidering.
 • Gendannelse af bankudlån til økonomien.
 • Fremme vækst og konkurrenceevne i dag og i morgen.
 • Håndtering af arbejdsløshed og de sociale konsekvenser af krisen.
 • Modernisering af den offentlige administration.

President Barroso said: “This is a turning point for the EU economy. The EU’s hard work is starting to pay off and growth is slowly coming back. The 2014 Annual Growth Survey points out where we need to be bolder to tackle reforms that are needed to build a lasting and job-rich recovery.”

AGS viser, hvordan medlemslandene tilpasser sig den nyligt styrkede økonomisk-politiske koordineringsproces under det europæiske semester og arbejder bedre sammen efter fælles regler.

Budgetkoordineringen i euroområdet har nået et hidtil uset niveau i år: Kommissionen vil for første gang vurdere euroområdets udkast til budgetplaner for 2014, før budgetterne vedtages af de nationale parlamenter, og vil præsentere et overblik over finanspolitikken i euroområdet som et hele. Resultaterne af denne vurdering offentliggøres den 15. november.

Årlig vækstundersøgelse: En statusrapport

Medlemslandene har gjort fremskridt med hver af de fem prioriteter, som Kommissionen har identificeret i 2013. De samme prioriteter foreslås for 2014, dog med forskellige områder fremhævet for opmærksomhed for at afspejle det skiftende økonomiske miljø i EU og internationalt:

reklame
 1. Finanspolitisk konsolidering: Der er gjort betydelige fremskridt, og det gennemsnitlige budgetunderskud i EU er blevet reduceret med omkring halvdelen siden et højdepunkt på næsten 7 % af BNP i 2009. Gældsniveauet er dog stadig højt og vil nå et toppunkt på næsten 90 % af BNP. BNP i 2014, før det begyndte at falde. En tidlig indsats har skabt plads til, at medlemslandene kan bremse konsolideringstempoet og fokusere mere på at forbedre kvaliteten af ​​de offentlige udgifter og modernisere den offentlige administration på alle niveauer. Lande med et større finanspolitisk råderum bør stimulere private investeringer og forbrug, mens langsigtede investeringer i uddannelse, forskning og innovation, energi og klimabeskyttelse bør beskyttes mod budgetnedskæringer. Skatter bør flyttes fra arbejde til forbrug, ejendom eller forurening.
 2. Genoprettelse af udlån: Der er gjort nogle fremskridt med at reparere den finansielle sektor, og markedsspændingerne er lettet betydeligt siden midten af ​​2012. EU's bestræbelser på at opbygge en bankunion vil styrke bankernes evne til at styre risici i fremtiden. Der skal dog gøres mere på kort sigt for at reducere høj privat gæld (for eksempel ved at indføre eller forbedre virksomheders og personlige insolvensordninger), forberede bankerne på nye kapitalkrav og stresstests og lette virksomhedernes adgang til finansiering.
 3. Vækst og konkurrenceevne: En betydelig rebalancering finder sted i hele Europa som følge af krisen med et skift i retning af mere eksportstyret vækst. Fremskridtene er imidlertid utilstrækkelige, når det kommer til at åbne produkt- og tjenestemarkederne for konkurrence, især når det kommer til energimarkedet og lovregulerede erhverv. Forskningssystemerne skal også moderniseres.
 4. Arbejdsløshed og social udvikling: Medlemslandene har gjort fremskridt med at modernisere deres arbejdsmarkeder, og dette skulle over tid bidrage til at integrere flere mennesker i arbejdsstyrken. Fokus bør nu være på at optrappe aktiv støtte og uddannelse til ledige – herunder ved at forbedre de offentlige arbejdsformidlinger og indføre ungdomsgarantier – samt modernisere uddannelsessystemerne. Medlemsstaterne bør også overvåge lønningerne, så de understøtter både konkurrenceevnen og den indenlandske efterspørgsel, og bør sikre, at de sociale beskyttelsessystemer når ud til de mest sårbare.
 5. Offentlig administration: Flere medlemslande søger at gøre deres offentlige sektor mere effektiv, herunder ved at forbedre samarbejdet mellem forskellige regeringslag. Fokus bør være på at flytte offentlige tjenester online og reducere bureaukratiet.

The AGS also makes recommendations on how to deepen the European Semester. National ownership of EU level country specific recommendations needs to be strengthened so member states should involve national parliaments, social partners and citizens more in the process to ensure key reforms are understood and accepted. Eurozone member states should devote more time to coordinating major reforms – particularly in labour and product markets – before they are adopted at national level. And Member States need to better implement the country-specific recommendations they receive each spring. The Commission will provide input on these issues for the European Council in December.

Alert Mechanism Report: Mod en afbalanceret genopretning

The 2014 Alert Mechanism Report (AMR), which launches the next annual cycle of the Macroeconomic Imbalances Procedure, provides an objective analysis of member states’ economies based on a scoreboard of indicators that measure internal and external competitiveness.

I år har AMR konstateret, at flere medlemslande gør fremskridt med at reducere deres betalingsbalanceunderskud og vende tab i konkurrenceevne. AMR viser imidlertid, at der er behov for yderligere fremskridt for at imødegå den høje gæld og den internationale nettoinvesteringsposition i de mest forgældede økonomier, mens høje betalingsbalanceoverskud fortsætter i nogle lande, hvilket tyder på muligvis ineffektive niveauer for opsparing og investeringer og behovet for at styrke den indenlandske efterspørgsel.

AMR anbefaler en dybdegående gennemgang af den økonomiske udvikling i 16 medlemslande, som har forskellige udfordringer og potentielle risici, som kan smitte af på resten af ​​euroområdet og det bredere EU. AMR foregriber ikke resultaterne af disse undersøgelser, som har til formål at vurdere, om der eksisterer ubalancer, og om tidligere identificerede ubalancer fortsætter eller er ved at blive afviklet.

 1. Spanien og Slovenien viste sig at opleve for store ubalancer i den forrige runde af dybdegående undersøgelser, der blev offentliggjort i april sidste år. Derfor vil de kommende dybdegående undersøgelser vurdere, om de uforholdsmæssigt store ubalancer fortsætter eller afvikles, og bidraget fra de politikker, som disse medlemsstater har gennemført, for at overvinde disse ubalancer.
 2. Frankrig, Italien og Ungarn viste sig i den foregående runde af dybdegående undersøgelser at opleve ubalancer, der krævede afgørende politiske handlinger. Den kommende dybdegående gennemgang vil vurdere vedvarende ubalancer.
 3. For de andre medlemsstater, der tidligere er identificeret som værende i ubalancer (Belgien, Bulgarien, Danmark, Malta, Nederlandene, Finland, Sverige og Det Forenede Kongerige), vil den dybtgående undersøgelse hjælpe med at vurdere, i hvilket omfang ubalancer fortsætter eller er blevet overvundet . På samme måde som ubalancer identificeres efter de detaljerede analyser i de dybdegående undersøgelser, bør konklusionen om, at en ubalance er overvundet, også ske efter behørig overvejelse af alle relevante faktorer i en anden dybdegående undersøgelse.
 4. Der vil også blive udarbejdet dybdegående undersøgelser for Tyskland og Luxembourg for bedre at granske deres eksterne holdninger og analysere den interne udvikling og konkludere, om et af disse lande oplever ubalancer.
 5. Endelig er en dybtgående gennemgang også berettiget for Kroatien, et nyt medlem af EU, i betragtning af behovet for at forstå arten og potentielle risici relateret til den eksterne position, handelspræstationer og konkurrenceevne samt den interne udvikling.

Udkast til fælles beskæftigelsesrapport: Fokus på job og social udvikling

The draft Joint Employment Report, annexed to the AGS, shows that there are some encouraging signs that unemployment has stopped rising, and that member states have made progress in the last year on labour market reforms. However unemployment is still unacceptably high – especially youth and long-term unemployment – and, according to data presented in a new scoreboard of employment and social indicators included in the report for the first time, persistent divergences in unemployment, youth unemployment, household income, inequality and poverty rates have built up across member states, particularly within the eurozone.

Det er derfor afgørende at fortsætte indsatsen for at forbedre arbejdsmarkedernes modstandsdygtighed. Det vil også være vigtigt at sætte skub i jobskabelsen i hurtigt voksende sektorer, bidrage til at mindske uligheder og fattigdom over tid, samtidig med at den sociale beskyttelse styrkes og der foretages målrettede sociale investeringer.

Rapport om integration af det indre marked: Få det indre marked til at fungere bedre

The Commission’s second annual report on Single Market integration presents an analysis of the state of Single Market integration in areas with the highest growth potential. This year’s report finds that while progress has been made in reforming the financial, digital and transport sectors, there is still work to be done to get investment flowing, create jobs and improve consumer satisfaction in these areas. The report highlights a particular lack of progress in opening up energy markets, where 14 member states have yet to properly transpose the EU’s third energy package into national law – two years after the deadline. It also shows that member states have yet to fully implement the EU’s Services Directive, which could boost overall growth by up to 2.6% of GDP in the next five to ten years.

Næste skridt

Fredag ​​den 15. november vil Kommissionen vedtage udtalelser om udkastene til budgetplaner, som er forelagt af 13 medlemsstater i euroområdet (ikke inklusive de 4 lande under makroøkonomiske bistandsprogrammer) og foreslå rådsudtalelser om de økonomiske partnerskabsprogrammer, som er forelagt af 5 eurolande under det uforholdsmæssigt store underskud. Procedure. Kommissionen vil også give et overblik over de budgetmæssige udsigter for euroområdet som helhed og vil rapportere om foranstaltninger truffet af lande uden for euroområdet i forbindelse med proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud.

Den årlige vækstundersøgelse vil blive drøftet af nationale ministre (i Rådet) og godkendt af EU-ledere på deres topmøde i marts 2014. Kommissionen ser også frem til Europa-Parlamentets bidrag.

Alert Mechanism Report vil blive drøftet af finansministre og EU-ledere i december, som vil blive enige om hovedområderne for yderligere koordinering af økonomiske politikker og reformer. I mellemtiden vil Kommissionen udarbejde dybdegående anmeldelser for de 16 lande, der er identificeret i rapporten om varslingsmekanismen, som vil blive offentliggjort i foråret 2014.

Baggrund

The European Semester, introduced in 2010, ensures that member states discuss their budgetary and economic plans with their EU partners at specific times throughout the year. This allows them to comment on each other’s plans and enables the Commission to give policy guidance in good time, before decisions are made at national level. The Commission also monitors whether member states are working towards the employment, education, innovation, climate and poverty reduction targets in the EU’s long-term growth strategy, Europe 2020.

The cycle starts in November each year (see graphic below) with the Commission’s Annual Growth Survey (general economic priorities for the EU), which provides member states with policy guidance for the following year. Country-specific recommendations published in the spring offer member states tailored advice on deeper structural reforms, which often take more than one year to complete.

Euroområdets budgetovervågning intensiveres mod slutningen af ​​året, hvor medlemslandene forelægger udkast til budgetplaner, som vurderes af Kommissionen og diskuteres af euroområdets finansministre. Kommissionen gennemgår også finanspolitikken i euroområdet som helhed.

Kommissionen overvåger gennemførelsen af ​​prioriteter og reformer i løbet af året med fokus på euroområdet og medlemslande med finanspolitiske eller finansielle problemer. For flere detaljer se MEMO/13/979

For mere information, klik her.

Europa 2020 hjemmeside

MEMO / 13 / 970 Tredje varslingsmekanismerapport om makroøkonomiske ubalancer i medlemslandene

MEMO / 13 / 976 Udkast til fælles beskæftigelsesrapport – ofte stillede spørgsmål

MEMO / 13 / 979 EU's økonomiske styring forklaret

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending