Følg os

Økonomi

Irske Dáil skarpt afviser cannabis legalisering regningen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

cannabis-skal-være-lovligt-i-irland-2-390x285Den 6. november afviste den irske Dáil i går aften kraftigt et privatmedlemsforslag fremsat af TD Luke 'Ming' Flanagan for at legalisere og regulere cannabis med kun otte stemmer for lovforslaget og 111 stemmer imod det. Afstemningen viser en klar mangel på støtte i Irland til regulering af dyrkning, salg og distribution af cannabis gennem både kommercielle forretninger og sociale klubber. Som en organisation glæder EURAD, et netværk af ngo'er, der arbejder med forebyggelse og genopretning, regeringens reaktion på grund af dens potentielle konsekvenser for stofbrug i Irland.

Når han talte om sin bevægelse forud for afstemningen, citerede Flanagan en række sundhedsrapporter, der siger, at stoffet ikke er så skadeligt, som der i vid udstrækning hævdes, og pegede på de potentielle skatteindtægter, som legalisering ville resultere i.

Imidlertid var den irske regering slet ikke overbevist om Flanagans argumenter, da sundhedsminister James Reilly sagde, at regeringen ikke vil ændre sin politik, og at han havde "alvorlige bekymringer over cannabisbrugs sundhedsmæssige virkninger".

reklame

I de seneste uger bagvurderede kampagnen i Irland for at regulere cannabis alvorligt konsekvenserne af cannabisbrug for at overbevise politikere og offentligheden om at støtte det. I sidste uge hævdede TD Flanagan for eksempel i en live tv-debat, at hvis lovforslaget blev vedtaget, ville ”cannabis garanteres ikke at skade helbredet”.

Kun omkring 1% af befolkningen i Europa bruger cannabis dagligt, og dette er et fald fra flere år siden[1]. Cannabisbrug er dog betydeligt højere i aldersgruppen 15-24 år. Cannabisbrug er forbundet med en række fysiske og psykiske skader, stofmisbrug, trafikulykker, læringsresultater, reducerede beskæftigelsesmuligheder og forholdsproblemer[2]. Forskning, der blev offentliggjort sidste år, viser også, at de, der begynder at bruge cannabis inden 18 år, er særligt modtagelige for de skadelige virkninger af cannabis, især neuropsykologisk tilbagegang.[3].

Fay Watson, generalsekretær for EURAD tilføjede: ”Dette lovforslag handlede om at åbne et kommercielt marked for cannabis på en måde, som ikke findes andre steder i Europa. Hvis dette lovforslag skulle være gennemført, er der ingen tvivl om, at adgangen, tilgængeligheden og promoveringen af ​​cannabis ville være steget inden for en kultur, hvor stofbrug allerede er et stort nok problem ”.

reklame

Hun tilføjede: ”Cannabis er stadig det primære stof for 80% af de unge under 20 år, der går ind i stofbehandling, så der er stadig en lang vej at gå. I Irland skal der stadig investeres meget mere i evidensbaserede forebyggelsesprogrammer, der ikke kun retter sig mod den generelle befolkning, men også dem, der mest sandsynligt udvikler narkotikaproblemer, såsom unge lovovertrædere og mennesker med tilstande som ADHD. Vi er også nødt til at sikre, at unge kan få adgang til et komplet udvalg af effektive lægemiddelbehandlingsprogrammer, hvor de opmuntres og lettes til at udnytte deres fulde potentiale ”.

 

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending