Følg os

Økonomi

Irske Dáil skarpt afviser cannabis legalisering regningen

DEL:

Udgivet

on

cannabis-bør-være-lovligt-i-irland-2-390x285Den 6. november afviste den irske Dáil i aftes kraftigt et privat medlems lovforslag fremsat af TD Luke 'Ming' Flanagan om at legalisere og regulere cannabis, med kun otte stemmer for lovforslaget og 111 stemmer imod. Afstemningen viser en klar mangel på støtte i Irland til at regulere dyrkning, salg og distribution af cannabis gennem både kommercielle forretninger og sociale klubber. Som en organisation hilser EURAD, et netværk af ngo'er, der arbejder med forebyggelse og genopretning, regeringens reaktion velkommen i betragtning af dens potentielle konsekvenser for stofbrug i Irland.

Da han talte om sit forslag forud for afstemningen, citerede Flanagan en række sundhedsrapporter, der siger, at stoffet ikke er så skadeligt, som det er almindeligt hævdet, og pegede på de potentielle skatteindtægter, som legalisering ville resultere i.

Den irske regering var dog slet ikke overbevist af Flanagans argumenter, og sundhedsminister James Reilly sagde, at regeringen ikke vil ændre sin politik, og at han havde "seriøse bekymringer over de sundhedsmæssige konsekvenser" af cannabisbrug.

I de seneste uger har kampagnen i Irland for at regulere cannabis for alvor nedtonet konsekvenserne af cannabisbrug for at overbevise politikere og offentligheden om at støtte det. I sidste uge hævdede TD Flanagan for eksempel i en direkte tv-debat, at hvis lovforslaget blev vedtaget, "ville cannabis garanteret ikke skade helbredet".

Kun omkring 1 % af befolkningen i Europa bruger cannabis dagligt, og det er et fald fra flere år siden[1]. Cannabisbrug er dog væsentligt højere i aldersgruppen 15-24 år. Cannabisbrug er forbundet med en række fysiske og psykiske skader, stofmisbrug, trafikulykker, læringsresultater, reducerede beskæftigelsesmuligheder og parforholdsproblemer[2]. Forskning offentliggjort sidste år viser også, at de, der begynder at bruge cannabis, før de fylder 18 år, er særligt modtagelige for de skadelige virkninger af cannabis, især neuropsykologisk tilbagegang[3].

Fay Watson, generalsekretær for EURAD tilføjede: "Dette lovforslag handlede om at åbne et kommercielt marked for cannabis på en måde, som ikke findes andre steder i Europa. Hvis dette lovforslag skulle være blevet gennemført, er der ingen tvivl om, at adgangen, tilgængeligheden og promoveringen af ​​cannabis ville være steget i en kultur, hvor stofbrug allerede er et stort nok problem”.

Hun tilføjede: “Cannabis er stadig det primære stof for 80 % af unge under 20 år, der kommer i behandling med stof, så der er stadig lang vej igen. I Irland skal der stadig investeres meget mere i evidensbaserede forebyggelsesprogrammer, som ikke kun er rettet mod den generelle befolkning, men også dem, der har størst sandsynlighed for at udvikle narkotikaproblemer, såsom unge lovovertrædere og mennesker med tilstande som ADHD. Vi er også nødt til at sikre, at unge mennesker kan få adgang til en bred vifte af effektive stofbehandlingsprogrammer, hvor de opmuntres og faciliteres til at udnytte deres fulde potentiale”.

reklame

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending