Følg os

Økonomi

EDF Energy og fagforeninger nå til enighed om Hinkley Punkt C

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

logoFagforeningerne EDF Energy, GMB og Unite har indgået en stor ny arbejdsaftale for arbejdere, der vil bygge det foreslåede nye Hinkley Point C-atomkraftværk i Somerset.

Aftalen gælder for el- og mekanikere, der skal arbejde på projektet. Den bekræfter deres løn og ansættelsesvilkår, herunder velfærdsfaciliteter og uddannelse.

Denne seneste milepæl følger underskrivelsen af ​​lignende aftaler med fagforeninger i juni 2013 for civilarbejdere, samt en overordnet aftale, der etablerer rammerne for arbejdsmarkedsrelationer for projektet.

Tilsammen spiller aftalerne deres rolle i EDF Energys forpligtelse til at arbejde sammen med fagforeninger og entreprenører for at skabe et klima for positive arbejdsforhold, som fremmer sikkerhed, kvalitet og produktivitet.

At have sat disse aftaler på plads nu er et vigtigt skridt i retning af at sikre, at projektet er klar til levering. Det demonstrerer en partnerskabstilgang mellem EDF Energy, fagforeninger og entreprenører og deres fælles forpligtelse til projektets succes.

Phil Whitehurst, GMB National Officer sagde: "Denne 'Best in Class'-aftale mellem EDF Energy, GMB og Unite blev indsendt med en anbefaling om accept til tillidsrepræsentanterne for Engineering Construction-sektoren, som "enstemmigt" godkendte denne anbefaling. Det baner nu vejen for, at aftalen kan underskrives. En lignende anlægsaftale er allerede aftalt og underskrevet.

"Disse aftaler er banebrydende ikke kun med hensyn til de øgede lønvilkår og -betingelser sammenlignet med andre aftaler i den britiske byggeindustri, men de er bundet sammen af ​​en "Common Framework/Social Covenant"-aftale, som er et godt solidt grundlag for arbejdsmarkedsrelationer, som binder alle aftalerne sammen, vil dette styrke gode arbejdsforhold mellem fagforeningerne, kunden og deres underleverandører, som GMB vil arbejde målrettet på at opretholde for sine medlemmer.

reklame

"GMB glæder sig over EDF Energy's intentioner om at købe ind i behovet for investeringer, ikke kun i den nuværende arbejdsstyrke med opkvalificering, men i traditionelle lærlinge, med rette veje til at lære at opnå deres færdigheder, vil disse lærlinge hjælpe med at erstatte vores allerede aldrende arbejdsstyrke, og sikre, at de traditionelle byggefærdigheder vedligeholdes i Storbritannien, er dette et meget forfriskende koncept, et langt bedre resultat end de mørke år med manglende investeringer fra de seneste generationer af regeringer og byggearbejdsgivere."

Vincent de Rivaz, administrerende direktør, EDF Energy, sagde: "Denne banebrydende aftale afspejler den betydning, vi lægger på partnerskaber med vores ansatte og med fagforeninger for at hjælpe med at levere Storbritanniens første nye atomkraft i en generation.

"Hinkley Point C har potentialet til at skabe 25,000 jobmuligheder i Storbritannien under sin konstruktion, herunder over 400 lærlinge, og det vil skabe 900 job, når det er operationelt.

”Det er vigtigt, at disse job er omfattet af en aftale, der fremmer de allerbedste standarder inden for arbejdsmarkedsrelationer. Jeg er glad for, at EDF Energy, Unite og GMB vil arbejde sammen for at levere en arbejdsstyrke af høj klasse til konstruktionen af ​​Hinkley Point C og hjælpe med at genopbygge landets atomindustri."

Hinkley Point C Construction Director Nigel Cann sagde: "Underskrivelsen af ​​denne ingeniørkonstruktionsaftale er endnu et stort skridt for Hinkley Point C og afspejler styrken i det partnerskab, vi har med fagforeninger og virksomhederne i vores forsyningskæde.

"Vi deler alle en forpligtelse til at levere beskæftigelsesstandarder af høj kvalitet, hånd i hånd med de bedste standarder inden for sundhed, sikkerhed, kvalitet og produktivitet. Dette forhåndssamarbejde giver os tillid til, at når vi først starter byggeriet, vil vi være i stand til at fortsætte uden stop.

"De kollektive overenskomster for Hinkley Point C-projektet som dette vil også være med til at muliggøre en af ​​vores grundlæggende målsætninger - at få nye deltagere til byggearbejdsstyrken fra lokalsamfundet og at støtte dem i at tilegne sig nye færdigheder. Dette vil ikke kun hjælpe lokalbefolkningen med at hæve deres forhåbninger og fremme deres karriere, det vil også yde et væsentligt bidrag til at genopbygge og udvikle den britiske industrikompetencebase."

Foren national officer Kevin Coyne sagde: "Dette er en banebrydende aftale for et banebrydende nyt atomprojekt ved Hinkley Point. "Det har taget mange måneder at få detaljerne rigtigt, men gennem hårdt arbejde og samarbejde har fagforeningerne og arbejdsgiverne en aftale, der er egnet til en udvikling i det 21. århundrede til at drive Storbritanniens hjem og virksomheder.

Denne aftale sætter et nyt benchmark for løn, vilkår og lærepladser. Det sikrer, at der er mindst 500 velbetalte lærepladser på projektet, hvilket er en enorm mulighed for unge mennesker for at få en færdighed for livet. Den forpligter sig også til direkte ansættelse og ingen vikaransatte, hvilket sikrer, at arbejdsstyrken er mere sikker og nyder godt af ligebehandling."

Byggeriet af Hinkley Point C ville være et stort løft for den britiske forsyningskæde og for de lokale nationale økonomier. Omkring 25,000 arbejdspladser forventes at blive skabt under byggeriet, herunder omkring 5,000 mennesker, der arbejder på stedet, når byggeriet er på sit højeste, og 900 permanente arbejdspladser, når kraftværket går i drift.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending