Følg os

Økonomi

Nye muligheder åbner sig for østlige partnere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

1928_7ecae03a5ca521ba6ae6dbef1d523cdbPræsident Dalia Grybauskaitė, der i øjeblikket deltager i et møde i Det Europæiske Råd i Bruxelles, orienterede de europæiske ledere om beredskabet til Vilnius-topmødet, der afholdes i november. Stats- og regeringscheferne i EU-medlemslandene gjorde status over de fremskridt i europæisk integration, som EU's østlige partnere har gjort, og diskuterede det hjemmearbejde, disse lande skal gøre, for at en EU-associeringsaftale kan blive underskrevet med Ukraine og paraferet med Moldova og Georgien. ved topmødet i Vilnius.

Ifølge præsidenten er en af ​​de vigtigste opgaver for Ukraine, som søger at underskrive en EU-associeringsaftale i Vilnius, at løse problemet med selektive retfærdigheder og Julia Timosjenko-spørgsmålet. Ukraine er også nødt til at gennemføre valg- og retsforfølgelsesreformer og vedtage de nødvendige ændringer af love, der vedrører retfærdighed, retsvæsen og bekæmpelse af korruption, samt forbedre erhvervsmiljøet.

Topmødet vil også søge fremskridt i EU's visumlempelse for østlige partnere.

 Formanden bemærkede, at med henblik på at vedtage kritiske beslutninger står Litauen som EU-præsidentens medlemsstat, Ukraine, Moldova og andre østlige partnere over for et stærkt eksternt pres. Økonomiske trusler og diskriminerende eksportbarrierer har til formål at hæmme euro-integrationsprocesser og øve indflydelse på landenes vilje til at vælge en europæisk fremtid.
Vilnius-topmødet bliver det tredje møde i det østlige partnerskab, hvor EU-medlemmer og østlige partnere vil være repræsenteret på højeste niveau. Det er en af ​​de største og vigtigste begivenheder under det litauiske EU-formandskab.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending