Følg os

Økonomi

Socialt trepartstopmøde: EU's ledere og arbejdsmarkedets parter er enige om en stærkere social dimension

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131021_andorEU-ledere har mødtes med fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer (arbejdsmarkedets parter) til samtaler om, hvordan man kan styrke den sociale dimension af EU og euroområdet, herunder ved bedre at overvåge beskæftigelsen og sociale tendenser i fremtiden.

Arbejdsmarkedets parter sluttede sig til formanden for Europa-Kommissionen José Manuel Barroso, formanden for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy og den litauiske præsident Dalia Grybauskaitė (der repræsenterer det roterende EU-formandskab) forud for et EU-topmøde.

Samtalerne fokuserede på Kommissionens nylige meddelelse om styrkelse af den sociale dimension af Den Økonomiske og Monetære Union (se IP / 13 / 893), som foreslog at forbedre EU's økonomiske styringssystem ved for eksempel at skabe en resultattavle af beskæftigelses- og sociale indikatorer og yderligere inddrage arbejdsmarkedets parter for at sikre en effektiv social dialog på EU-plan og nationalt plan.

I mødet deltog også kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion, László Andor (billedet), Litauens minister for social sikring og arbejdskraft Algimanta Pabedinskiene, Grækenlands minister for arbejde, social sikring og velfærd Ioannis Vroutsis og Italiens minister for arbejds- og socialpolitik Enrico Giovannini .

Præsident Barroso sagde: "Europa handler først og fremmest om mennesker, og derfor har Kommissionen sat sociale spørgsmål i centrum af vores økonomiske strategi for intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst, Europa 2020. Den sociale dimension er en iboende del af den europæiske projekt og af alt, hvad vi har gjort i årenes løb. Social- og beskæftigelsesspørgsmåls fremtrædende plads og synlighed i vores styringssystem er nu stærkere. At fremme den sociale dialog på EU-plan og nationalt plan er afgørende for at sikre ejerskab til vores politikker og for at sikre den rigtige balance."

Kommissær Andor sagde: "For at være bæredygtig på lang sigt er Europas Økonomiske og Monetære Union nødt til at styrke sin sociale dimension. Åben og effektiv dialog med repræsentanter for arbejdstagere og arbejdsgivere er afgørende, hvis vi skal lykkes med opgaven med at bringe Europa tilbage. på sporet af et jobrigt og inklusivt opsving. Dette omfatter dialog på EU såvel som på nationalt plan."

På mødet fremlagde arbejdsmarkedets parter en fælles erklæring om deres involvering i EU's system for økonomisk styring og hilste EU's tilsagn om at styrke deres engagement velkommen.

reklame

De opfordrede til, at der refereres til deres synspunkter i den årlige vækstundersøgelse (som fastlægger EU's overordnede økonomiske og sociale prioriteter for det kommende år) og tages fuldt hensyn til dem på både EU-plan og nationalt plan, når politikker gennemføres i løbet af året.

De præsenterede også deres fremskridt med deres fælles arbejdsprogram 2012-2014, herunder under aktionsrammen for ungdomsbeskæftigelse.

Baggrund

EU's arbejdsmarkedsparter er: Den Europæiske Fagforeningssammenslutning (EFS); BUSINESSEUROPE; det europæiske center for arbejdsgivere og virksomheder, der leverer offentlige tjenester (CEEP); og den europæiske sammenslutning af håndværk, små og mellemstore virksomheder (UEAPME).

Det sociale trepartstopmøde mødes to gange om året forud for Det Europæiske Råds forår og efterår. Det er en mulighed for en udveksling af synspunkter mellem arbejdsmarkedets parter, Kommissionen, Det Europæiske Råd og det roterende rådsformandskab.

For mere information, klik her.

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending