Følg os

Økonomi

Sociale trepartstopmøde: EU-ledere og arbejdsmarkedets parter er enige om stærkere social dimension

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20131021_andorEU-ledere har mødt fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer (arbejdsmarkedets parter) til drøftelser om, hvordan man styrker den sociale dimension i EU og euroområdet, herunder ved bedre at overvåge beskæftigelsen og sociale tendenser i fremtiden.

Arbejdsmarkedets parter sluttede sig til Europa-Kommissionens præsident José Manuel Barroso, formanden for Det Europæiske Råd Herman Van Rompuy og den litauiske præsident Dalia Grybauskaitė (repræsenterer det roterende EU-formandskab) forud for et EU-topmøde.

Forhandlingerne fokuserede på Kommissionens nylige meddelelse om styrkelse af den økonomiske dimension i Den Økonomiske og Monetære Union (jf IP / 13 / 893), der foreslog at forbedre EU's økonomiske styringssystem ved f.eks. at oprette en resultattavle for beskæftigelse og sociale indikatorer og yderligere involvere arbejdsmarkedets parter for at sikre en effektiv social dialog på EU-plan og nationalt plan.

reklame

Mødet deltog også af kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion László Andor (billedet), Litauens minister for social sikring og arbejdskraft Algimanta Pabedinskiene, Grækenlands minister for arbejde, social sikring og velfærd Ioannis Vroutsis og Italiens minister for arbejdsmarked og socialpolitik Enrico Giovannini .

Præsident Barroso sagde: "Europa handler først og fremmest om mennesker, hvorfor Kommissionen har sat sociale spørgsmål i centrum for vores økonomiske strategi for intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst, Europa 2020. Den sociale dimension er en iboende del af det europæiske projekt og af alt det, vi har gjort i årenes løb. Fremtrædende og synlige sociale og beskæftigelsesmæssige spørgsmål i vores regeringssystem er nu stærkere. At styrke den sociale dialog på EU og nationalt niveau er afgørende for at sikre ejerskab af vores politikker og for at sikre den rette balance. "

Kommissær Andor sagde: "For at være bæredygtig på lang sigt er Europas økonomiske og monetære union nødt til at styrke sin sociale dimension. Åben og effektiv dialog med repræsentanterne for arbejdere og arbejdsgivere er afgørende, hvis vi skal få succes med opgaven med at bringe Europa tilbage på sporet af et jobrig og inkluderende opsving. Dette inkluderer dialog i EU såvel som på nationalt plan. "

reklame

På mødet fremlagde arbejdsmarkedets parter en fælles erklæring om deres involvering i EU's økonomiske styringssystem og udtrykte tilfredshed med EU's forpligtelse til at styrke deres engagement.

De opfordrede til, at der blev henvist til deres synspunkter i den årlige vækstundersøgelse (der fastsætter EU's overordnede økonomiske og sociale prioriteter for det kommende år) og taget fuldt hensyn til både EU og nationalt plan, når politikker gennemføres i løbet af året.

De præsenterede også deres fremskridt med deres fælles arbejdsprogram 2012-2014, herunder under rammen om aktioner for ungdomsbeskæftigelse.

Baggrund

EU's arbejdsmarkedsparter er: Den Europæiske Fagforbund (ETUC); VIRKSOMHEDSEUROPE; det europæiske center for arbejdsgivere og virksomheder, der leverer offentlige tjenester (CEEP) og den europæiske sammenslutning af håndværk, små og mellemstore virksomheder (UEAPME).

Det tredobbelte sociale topmøde mødes to gange om året forud for foråret og efteråret De Europæiske Råd. Det er en mulighed for meningsudveksling mellem arbejdsmarkedets parter, Kommissionen, Det Europæiske Råd og det roterende rådsformandskab.

For mere information, klik her.

 

Europæiske Centralbank (ECB)

ECBs Lagarde holder døren åben for højere inflation

Udgivet

on

By

Inflationen i eurozonen kan overstige Den Europæiske Centralbanks allerede hævede fremskrivninger, men der er få tegn på, at dette allerede sker, ECB -præsident Christine Lagarde (billedet) sagde mandag (27. september), skriver Balazs Koranyi, Reuters.

"Selvom inflationen kunne vise sig at være svagere end forudset, hvis økonomisk aktivitet skulle blive påvirket af en fornyet stramning af restriktioner, er der nogle faktorer, der kan føre til et stærkere prispres, end man i øjeblikket forventer," sagde hun til lovgiverne i Europa -Parlamentet.

"Men vi ser begrænsede tegn på denne risiko indtil videre, hvilket betyder, at vores basisscenario fortsat vil forudse, at inflationen forbliver under vores mål på mellemlang sigt," tilføjede hun.

reklame

Læs

Landbrug

Landbrug: Lancering af en årlig EU -økologisk dag

Udgivet

on

Den 24. september fejrede Europa -Parlamentet, Rådet og Kommissionen lanceringen af ​​en årlig 'økologisk EU -dag'. De tre institutioner underskrev en fælles erklæring, der fra nu af fastsætter hver 23. september som EU -organisk dag. Dette følger op på Handlingsplan for udvikling af økologisk produktion, vedtaget af Kommissionen den 25. marts 2021, som annoncerede oprettelsen af ​​en sådan dag for at øge bevidstheden om økologisk produktion.

Ved undertegnelses- og lanceringsceremonien sagde landbrugskommissær Janusz Wojciechowski: ”I dag fejrer vi økologisk produktion, en bæredygtig landbrugstype, hvor fødevareproduktion sker i harmoni med naturen, biodiversitet og dyrevelfærd. 23. september er også efterårsjævndøgn, når dag og nat er lige lange, et symbol på balance mellem landbrug og miljø, der ideelt passer til økologisk produktion. Jeg er glad for, at vi sammen med Europa -Parlamentet, Rådet og centrale aktører i denne sektor får lanceret denne årlige økologiske dag i EU, en fantastisk mulighed for at øge bevidstheden om økologisk produktion og fremme den centrale rolle, den spiller i overgangen til bæredygtig fødevaresystemer. ”

Det overordnede mål med handlingsplanen for udvikling af økologisk produktion er at øge produktionen og forbruget af økologiske produkter væsentligt for at bidrage til opnåelsen af ​​Farm to Fork- og biodiversitetsstrategiernes mål såsom at reducere brugen af ​​gødning, pesticider og antimikrobielle midler. Den organiske sektor har brug for de rigtige værktøjer til at vokse, som beskrevet i handlingsplanen. Struktureret omkring tre akser - øge forbruget, stigende produktionog yderligere at forbedre sektorens bæredygtighed -, 23 foranstaltninger fremsættes for at sikre en afbalanceret vækst i sektoren.

reklame

handlinger

For at øge forbruget omfatter handlingsplanen handlinger som f.eks. At informere og kommunikere om økologisk produktion, fremme forbruget af økologiske produkter og stimulere en større brug af økologi i offentlige kantiner gennem offentlige indkøb. Endvidere for at øge den økologiske produktion, den Den fælles landbrugspolitik (CAP) vil fortsat være et centralt værktøj til at understøtte omstillingen til økologisk landbrug. Det vil blive suppleret med f.eks. Informationsarrangementer og netværk til deling af bedste praksis og certificering for grupper af landmænd frem for enkeltpersoner. Endelig vil Kommissionen for at forbedre bæredygtigheden af ​​økologisk landbrug afsætte mindst 30% af budgettet til forskning og innovation inden for landbrug, skovbrug og landdistrikter til emner, der er specifikke for eller relevante for den økologiske sektor.

Baggrund

reklame

Økologisk produktion har en række vigtige fordele: økologiske marker har omkring 30% mere biodiversitet, økologisk opdrættede dyr nyder en højere grad af dyrevelfærd og tager mindre antibiotika, økologiske landmænd har højere indkomster og er mere modstandsdygtige, og forbrugerne ved præcis, hvad de får tak til EU-økologilogo.

Mere information

Handlingsplanen for udviklingen af ​​den økologiske sektor

Farm to fork-strategi

Biodiversitetsstrategi

Økologisk landbrug på et øjeblik

Den fælles landbrugspolitik

Læs

Landbrug

Fælles landbrugspolitik: Hvordan støtter EU landmænd?

Udgivet

on

Fra støtte til landmænd til beskyttelse af miljøet dækker EU's landbrugspolitik en række forskellige mål. Lær hvordan EU -landbrug finansieres, dets historie og fremtid, Samfund.

Hvad er den fælles landbrugspolitik?

EU støtter landbrug gennem sit Den fælles landbrugspolitik (KASKET). Det blev oprettet i 1962 og har gennemgået en række reformer for at gøre landbruget mere retfærdigt for landmænd og mere bæredygtigt.

reklame

Der er omkring 10 millioner gårde i EU, og landbrugs- og fødevaresektoren giver tilsammen næsten 40 millioner arbejdspladser i EU.

Hvordan finansieres den fælles landbrugspolitik?

Den fælles landbrugspolitik finansieres over EU -budgettet. Under EU's budget for 2021-2027, Er der afsat 386.6 milliarder euro til landbrug. Det er opdelt i to dele:

reklame
  • € 291.1 mia. Til Den Europæiske Landbrugsgarantifond, der yder indkomststøtte til landmænd.
  • € 95.5 mia. Til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikter, som omfatter finansiering til landdistrikter, klimaindsatser og forvaltning af naturressourcer.

Hvordan ser EU -landbruget ud i dag? 

Landmænd og landbrugssektoren blev påvirket af COVID-19 og EU indførte særlige foranstaltninger til støtte for industrien og indkomster. Nuværende regler for, hvordan CAP -midler skal bruges, løber frem til 2023 på grund af forsinkelser i budgetforhandlingerne. Dette krævede en overgangsaftale til beskytte landmændenes indkomster og sikre fødevaresikkerhed.

Vil reformen betyde en mere miljøvenlig fælles landbrugspolitik?

EU -landbruget tegner sig for ca. 10% af drivhusgasemissionerne. Reformen bør føre til en mere miljøvenlig, mere retfærdig og gennemsigtig EU -landbrugspolitik, sagde MEP'er efter a der blev indgået aftale med Rådet. Parlamentet ønsker at knytte den fælles landbrugspolitik til Parisaftalen om klimaændringer, samtidig med at støtten til unge landmænd og små og mellemstore bedrifter øges. Parlamentet vil stemme om den endelige aftale i 2021, og den træder i kraft i 2023.

Landbrugspolitikken er knyttet til European Green Deal og Farm to Fork-strategi fra Europa -Kommissionen, der har til formål at beskytte miljøet og sikre sund mad til alle, samtidig med at landmændenes levebrød sikres.

Mere om landbrug

Briefing 

Kontroller lovgivningen 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending