Følg os

Økonomi

MEP'erne siger EU har pligt til at beskytte østlige naboer fra russisk pres

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

225px-Flag_of_Russia.svgEU's pligt er at beskytte sine østlige naboer mod russisk pres, sagde MEP'erne i en debat med Kommissionen mandag med henvisning til Ruslands "afpresning" af Ukraine, Moldova og Georgien forud for topmødet i det østlige partnerskab i Vilnius. Samtidig sagde MEP'erne, at Rusland kunne se integrationen af ​​sine handelspartnere i den bredere europæiske økonomi som en aftale, hvor alle parter gavner.
MEP'erne hilste Kommissionens forslag om at liberalisere vinhandelen mellem EU og Moldova velkommen ved at give Moldova en særlig handelskvote og kompensere det for tab som følge af det russiske forbud mod import af vin fra Moldova. De hilste planerne om liberalisering af handelen med Ukraine velkommen med øjeblikkelig virkning, så snart associeringsaftalen mellem EU og Ukraine er underskrevet på topmødet i Vilnius.

MEP'erne sagde, at det kommende Vilnius-topmøde ville være en "historisk vending" i EU's økonomiske og politiske integration med dets østlige naboer.

Nogle understregede, at EU mere modigt skal demonstrere over for Kreml den løftestang, det har, og komme med mere specifikke foranstaltninger til at hjælpe Ukraine, Moldova og Georgien, som i øjeblikket er afhængige af handel med Rusland, når Rusland "slår døren i øjnene". Andre hævdede, at EU ikke skulle give præferencer til de pågældende lande, før de viste tegn på fremskridt med at opfylde kravene til politiske og økonomiske reformer.

Parlamentet vil stemme om en beslutning om den europæiske naboskabspolitik på onsdag. Klik her for at se debatten.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending