Følg os

Økonomi

At medtage fingeraftryk i pas 'er lovligt'

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

00080114-642Selv udtagning og opbevaring af fingeraftryk i pas er en tilsidesættelse af retten til respekt for privatliv og beskyttelse af personoplysninger, sådanne foranstaltninger er ikke desto mindre berettiget med henblik på at forhindre enhver svigagtig anvendelse af pas.

Forordning nr 2252 / 20041 bestemmer, at pas2 skal omfatte en meget sikker lagringsmedium skal indeholde, foruden et ansigtsbillede, to fingeraftryk. Disse fingeraftryk må kun anvendes til at kontrollere ægtheden af ​​et pas og indehaverens identitet.

Hr Schwarz anvendes på Stadt Bochum (byen Bochum, Tyskland) i pas, men nægtede dengang at lade sine fingeraftryk taget. Efter byen afviste hans ansøgning, hr Schwarz anlagde sag ved Verwaltungsgericht Gelsenkirchen (forvaltningsdomstolen, Gelsenkirchen, Tyskland), hvor han anmodede om, at byen pålægges at udstede ham et pas uden at tage hans fingeraftryk.

reklame

I den forbindelse, at forvaltningsdomstolen oplyst, om forordningen er gyldig, navnlig i lyset af chartret om Den Europæiske Unions grundlæggende rettigheder, for så vidt som den pålægger enhver person, der ansøger om et pas til at afgive fingeraftryk og giver til de fingeraftryk skal opbevares i passet.

Ved dagens dom, Domstolen besvarer dette spørgsmål bekræftende.

Selv udtagning og opbevaring af fingeraftryk i pas er en tilsidesættelse af retten til respekt for privatliv og beskyttelse af personoplysninger, der er tale under alle omstændigheder begrundet i hensynet til at beskytte mod svigagtig brug af pas.

reklame

I denne forbindelse skal det fastslås, at de anfægtede foranstaltninger forfølger især interesse formålet om at hindre ulovlig indrejse i EU generelt. Til dette formål har de til formål at forebygge både forfalskning af pas og svigagtig brug heraf.

Først og fremmest er det ikke fremgår af de oplysninger, Domstolen, heller er det blevet hævdet, at disse foranstaltninger ikke respekterer essensen af ​​de omhandlede grundlæggende rettigheder.

Næste Retten finder, at de omtvistede foranstaltninger er egnede til at nå målet om at beskytte mod svigagtig anvendelse af pas, ved at reducere sandsynligheden for, at på grund af en fejl, vil uautoriserede personer få lov til at komme ind i EU.

Endelig har de anfægtede foranstaltninger ikke ud over, hvad der er nødvendigt for at nå de ovennævnte mål.

Domstolen er ikke blevet gjort opmærksom på enhver foranstaltning, som ville være tilstrækkeligt effektive og mindre trussel end udtagning af fingeraftryk. Retten bemærker især, at iris-anerkendelse teknologi er endnu ikke så avancerede som fingeraftryk anerkendelse teknologi, og at på grund af de væsentligt højere omkostninger øjeblikket er involveret i at bruge den tidligere teknologi, det er mindre egnet til almindelig brug.

Med hensyn til behandling af fingeraftryk, bemærkes, at fingeraftryk spille en særlig rolle i forbindelse med at identificere personer i almindelighed. Således sammenligne fingeraftryk taget i et bestemt sted med dem, gemt i en database gør det muligt at fastslå, om en bestemt person er i det pågældende sted, enten i forbindelse med en strafferetlig efterforskning eller for at overvåge, at personen indirekte.

Retten bemærker dog også, at forordningen udtrykkeligt, at fingeraftryk må kun anvendes til kontrol af ægtheden af ​​et pas og indehaverens identitet. Desuden indeholder forordningen ikke bestemmelser om opbevaring af fingeraftryk bortset inden passet sig selv, som tilhører indehaveren alene. Forordningen ikke give for nogen anden form eller metode til lagring af disse fingeraftryk, det kan ikke i sig selv fortolkes som giver et retsgrundlag for central lagring af data indsamlet i henhold hertil eller for anvendelsen af ​​sådanne oplysninger til andre formål end at forhindre formål ulovlig indrejse i EU.

Desuden må det fastslås, at forordningen blev vedtaget den et passende retsgrundlag, og at proceduren frem til vedtagelsen af ​​de foranstaltninger, der gælder i det foreliggende tilfælde ikke er behæftet med nogen fejl, da Parlamentet var fuldt involveret i denne procedure i sin rolle som medlovgiver3.

Læs
reklame

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending