Følg os

Økonomi

Europas fremtid Debat: Kommissær Piebalgs debatter med letterne i Riga

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

apiebalgsHvordan letterne forestille Europas fremtid? Hvad er deres bekymringer vedrørende den økonomiske situation? Disse vil være nogle af de spørgsmål, som EU udviklingskommissær Andris Piebalgs (billedet) og lettiske forsvarsminister Dr. Artis Pabriks vil diskutere med om 200 borgere om 18 oktober Riga.

Bare et par måneder før landets indrejse i Euroområdet rejser den lettiske kommissær til sit hjemland for at være vært for denne begivenhed. Det bliver den 35. begivenhed i en række borgerdialoger, som EU-kommissionærer holder overalt i Den Europæiske Union. Som hver debat vil den være centreret om tre hovedtemaer: den økonomiske krise, borgernes rettigheder og Europas fremtid.

"De seneste år har været udfordrende tider for både Letland og resten af ​​EU, hvor det økonomiske boom blev erstattet af en alvorlig krise. Arbejdsløshed og social ulighed er vokset i de fleste lande, og vi er nødt til at handle på både nationalt og EU-niveau for at tage fat på disse spørgsmål. Dette er et ekstremt interessant øjeblik i Letland, da vi er ved at bytte lat for euro, 10 år efter at have stemt om at blive en del af EU. Hvad borgerne synes er vigtigere end nogensinde, og jeg ser frem til debat i Riga ", sagde kommissær Piebalgs.

reklame

Debatten i Riga vil også være en del af kampagnen "Stolt at være" organiseret af Europa-Kommissionens repræsentation i Letland og fremme Letlands ekspertise i Europa og de fordele, som EU-medlemskab har medført for landet og borgerne.

Tilbagemeldingerne vil give vigtige byggesten for en politisk meddelelse om Europas fremtid i det tidlige forår 2014.

Baggrund

reklame

Hvad handler Citizens 'Dialogues om?

Citizens 'Dialogue er en mulighed for at samle medlemmer af Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, nationale og lokale politikere og europæiske borgere for at høre om deres forventninger til EU's fremtid.

Mere end 30 debatter har været afholdt hidtil, senest i Helsinki (Finland), Györ (Ungarn), Košice (Slovakiet), Stockholm (Sverige) og Liège (Belgien).

Meget er blevet opnået i de 20 år siden indførelsen af ​​unionsborgerskab: den nyeste EU undersøgelse viser, at 62% af EU-borgerne i dag føler sig "europæiske". I Letland er dette tal 56%. Overalt i EU bruger borgerne deres rettigheder dagligt. Men folk er ikke altid opmærksomme på disse rettigheder. F.eks. Siger omkring to ud af tre lettere (66%), at de gerne vil vide mere om deres rettigheder som EU-borgere. (Flere oplysninger findes i bilaget nedenfor).

Derfor har Kommissionen gjort 2013 til det europæiske år for borgerne. Citizens 'Dialogues er kernen i dette år.

Hvorfor gør Kommissionen det nu?

Fordi Europa står ved et korsvej. Europas fremtid er byens samtale - med mange stemmer, der taler om at bevæge sig i retning af politisk union - en sammenslutning af nationalstater eller en Europas Forenede Stater. De kommende måneder og år vil være afgørende for Den Europæiske Unions fremtidige forløb. Yderligere europæisk integration skal gå hånd i hånd med styrkelse af Unionens demokratiske legitimitet. At give borgerne en stemme i denne debat er derfor vigtigere end nogensinde.

Hvad bliver resultatet af dialogerne?

Tilbagemeldingerne fra borgere i løbet af dialogerne vil hjælpe med at guide Kommissionen, som det udarbejder planer for den fremtidige reform af EU. Et af hovedformålene med dialogerne vil også være at gøde jorden for valget i 2014 europæiske.

På 8 maj 2013 Europa-Kommissionen offentliggjorde sin anden EU Rapport om unionsborgerskab, Som fremsættes 12 nye konkrete foranstaltninger for at løse problemer borgerne stadig har (IP / 13 / 410 og MEMO / 13 / 409). Borgernes rapport er Kommissionens svar på en større onlinekonsultation, der blev afholdt i maj 2012 (IP / 12 / 461) og de stillede spørgsmål og forslag fremsat under borgerdialoger om EU-borgernes rettigheder og fremtid.

For mere information om Riga Dialog, klik her.

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending