Følg os

Økonomi

Miljø: Europa-Kommissionen tager Tyskland til Domstolen i løbet af adgang til domstolsprøvelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

120416_2_homeEuropa-Kommissionen fører Tyskland for Domstolen over et smuthul i sin lovgivning om adgang til domstol i miljøspørgsmål. I henhold til EU-lovgivning skal medlemslandene sikre en juridisk gennemgangsprocedure for beslutninger, der træffes inden for rammerne af direktivet om vurdering af miljøpåvirkninger og direktivet om industrielle emissioner. Kommissionen er bekymret over åbenbare huller i tysk lovgivning på dette område, som kan begrænse borgernes adgang til domstolene. På henstilling fra miljøkommissær Janez Potočnik fører Kommissionen derfor Tyskland til EU-Domstolen.

I november 2012 ændrede Tyskland sin lov om juridisk klageadgang i miljøret (Umweltrechtsbehelfsgesetz) i et forsøg på at overholde en nylig EF-domstolens dom på spørgsmålet om retlig status, dvs. hvem der nøjagtigt kan gå til retten på miljøets vegne. Mens den nye lovgivning klart løser nogle af de tidligere spørgsmål, er Kommissionen bekymret over de mangler, der er tilbage.

I henhold til den ændrede lovgivning er procedurer, der startede efter den 25. juni 2005 og blev afsluttet før den 12. maj 2011, ikke omfattet af den reviderede lov, og heller ikke procedurer, der blev indledt inden gennemførelsesfristen den 25. juni 2005, og som stadig var i gang efter det dato. Kommissionen mener, at disse undtagelser i væsentlig grad kan forsinke anvendelsen af ​​reglerne om adgang til domstolene.

reklame

Andre bekymringer inkluderer for eksempel de argumenter, der kan henvises til, når en sag når retten. I henhold til tysk lovgivning kan retten, hvis en ansøger allerede har rejst visse bekymringer under en administrativ procedure, kun overveje disse argumenter og skal ignorere alle nye argumenter, der senere kan være kommet frem. Tyske domstole kræver også, at ansøgere skal bevise, at resultatet af en miljøkonsekvensanalyse ville have været anderledes uden den proceduremæssige fejl, de hævder, og faktisk overførte bevisbyrden til et offentligt medlem i strid med principperne i direktivet.

En begrundet udtalelse blev sendt i april i år, men da der er gjort små fremskridt, har Kommissionen besluttet at føre Tyskland til EU-domstolen.

Baggrund

reklame

Under europæisk lov, har borgerne ret til at vide om indvirkningen af ​​industriel forurening og om de potentielle konsekvenser, som projekter kan have for miljøet, og ret til at anfægte sådanne beslutninger. Direktivet om vurdering af miljøpåvirkningen kræver for eksempel, at medlemsstaterne giver offentligheden adgang til en retslig klageproces, og de skal have lov til at anfægte lovligheden af ​​beslutninger i sager, for hvilke der kræves mulighed for offentlig deltagelse i henhold til dette direktiv.

For mere information, klik her.

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending