Følg os

Økonomi

På EU's Anti-Trafficking Day skal EU overveje et "større billede" af global handel med børn, siger World Vision

DEL:

Udgivet

on

verdensvisionI anledning af EU's Anti-Trafficking Day (18. oktober) opfordrer udviklingsorganisationen World Vision EU's ledere til ikke kun at fokusere på foranstaltninger til at reducere antallet af ofre for menneskehandel i EU, men også overveje det 'større billede' af denne globalt organiserede kriminalitet mod menneskeheden, især handel med børn.

"Mens antallet af ofre for menneskehandel, der er identificeret i EU, er alarmerende og stadig stiger, er dette antal næsten ubetydeligt sammenlignet med antallet af børn, der bliver ofre for menneskehandel på globalt plan," bemærker World Visions EU-repræsentant Marius Wanders.

Global rapport om menneskehandel 2012 (UN Office for Drugs and Crime) rapporterer, at mindst 136 forskellige nationaliteter blev handlet og opdaget i 118 forskellige lande. Mens europæiske og centralasiatiske lande rapporterer, at 16 % af de opdagede ofre er børn, var svimlende 68 % af ofrene for menneskehandel børn i Afrika og Mellemøsten.
 
"En af de mest bekymrende tendenser, som rapporten fremhæver, er stigningen i børneofre" sagde Wanders. Ifølge rapporten er børneofre steget fra 20 % (2003-2006) til 27 % (2007-2010).

"I juni 2012 vedtog Europa-Kommissionen EU-strategien mod udryddelse af menneskehandel (2012-2016). Denne EU-strategi anerkender og prioriterer også klart kampen mod handel med børn,” tilføjede Wanders.

"Selvom det er prisværdigt, at EU gør en indsats for at forbedre beskyttelsen af ​​og bistanden til børn, der handles i og mod EU, kan EU - som en selverklæret global 'forkæmper' for retfærdighed og udvikling - ikke vende det blinde øje til millionerne. børn, der bliver handlet uden for EU's grænser og jurisdiktion. World Vision og mange andre internationale udviklingsorganisationer forventer, at EU 'ser det større billede' af global handel med børn og handler i overensstemmelse hermed,” konkluderede han.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending