Følg os

Økonomi

100 % grundlæggende bredbåndsdækning opnået i hele Europa – næste stop, hurtigt bredbånd for alle

DEL:

Udgivet

on

billedeHver husstand i EU kan nu have en grundlæggende bredbåndsforbindelse takket være tilgængeligheden af ​​satellitbredbånd i hele EU. Satellitforbindelser er nu tilgængelige i alle 28 lande, hvilket betyder, at alle europæere kan tegne et satellitabonnement, inklusive de tre millioner mennesker, der ikke allerede er dækket af faste og mobile bredbåndsnet.

Europa-Kommissionens næstformand Neelie Kroes glædede sig over milepælsopnåelsen af ​​et af hovedmålene for den digitale dagsorden for Europa: “Mit motto er Every European Digital – nu har enhver europæer virkelig muligheden. Vi har mere at gøre for at forbedre netværk og udligne mulighederne, men muligheden er der.

"Takket være den ekstra dækning, som satellitbredbånd giver, har vi nået vores 2013-mål om bredbånd til alle. Det er et fantastisk resultat for europæiske borgere."

Hvordan kom vi til 100 % dækning?
FAST (ADSL, VDSL, kabel, fiber, kobber) 96.1 %
MOBIL (2G, 3G, 4G) 99.4 %
SATELIT 100 %

Ved udgangen af ​​2012 havde 99.4 % af EU-husstandene adgang til basal fast eller mobil bredbåndsdækning; herunder 96.1 % af husstandene i landdistrikterne. Men de sidste 0.6 % (eller omkring 3 millioner borgere) omfattede mange familier og virksomheder i isolerede områder eller landdistrikter, hvor udrulning af fast eller mobilt bredbånd er mere besværligt og dyrt.

Kroes siger: "EU er teknologineutralt, men for dem i de mest isolerede områder er satellit en god mulighed for at holde forbindelsen; og det forbliver det sandsynligvis."

Mange europæere er ikke klar over, at satellitbredbånd er en mulighed for dem. Derfor lancerede Neelie Kroes i dag bredbåndsforall.eu en tjeneste udviklet af European Satellite Operators Association (ESOA) for at gøre det muligt for borgere hurtigt at tjekke deres satellitbredbåndsmuligheder.

Der er 148 satellitter, der leverer tjenester til europæere. Basispakker starter fra €10 pr. måned, med 20Mbps-pakker fra €25 pr. måned, hvor gennemsnitspriserne for parabolantenner er €350 (kan være billigere, hvis der tegnes et premium-abonnement).

reklame

Kroes advarede dog om, at grundlæggende bredbånd ikke er nok, og at hurtigere bredbåndshastigheder var afgørende for at levere et virkelig forbundet kontinent:

"Europa har brug for lynhastighedsforbindelser. Vi kan ikke efterlade nogle virksomheder og borgere. Nu vi har opnået grundlæggende bredbånd, skal vi straks fokusere på at investere i nye hurtige netværk."

"Adgang til pålidelige og overkommelige højere bredbåndshastigheder på 30 Mbps og 50 Mbps er afgørende for Europas økonomiske udvikling og for den næste generation af digitale produkter og tjenester som Connected Television, eHealth, Cloud Computing og Connected Cars."

Baggrund

Kommissionens Connected Continent-pakke til at styrke det indre marked for telekommunikation har til formål at opbygge stærke europæiske mestre på andre områder af det digitale økosystem. For eksempel vil foranstaltninger som en enkelt godkendelsesordning sikre, at retten til at operere i én medlemsstat giver ret til at operere i alle. Dette vil især være et løft for grænseoverskridende teknologier som satellit. Med en fælles ramme og kollaborativ styring burde der ikke være behov for at skulle håndtere flere separate bureaukratier.

Moderne tovejs KA-bånds bredbåndssatellitter kan levere downloadhastigheder op til 20 megabit pr. sekund.

Virksomheder som Eutelsat og Astra er verdensledende inden for satellitbredbånd. I dag leverer mere end 250 satellitter mere end 20 000 tv-programmer fra geostationære kredsløb, og omkring 148 af dem er europæisk drevet af ESOA-medlemmer.

Ud over dette har Kommissionen finansieret to initiativer til støtte for udbredelse af satellitbredbånd til Europas regioner, hvor 43 partnere deltager fra 16 medlemslande. Det SABRE og BRESAT projekter samler nationale og regionale myndigheder arbejder sammen med førende repræsentanter for satellitindustrien for at øge bevidstheden, dele bedste praksis i brugen af ​​midler, analysere vejspærringer samt levere løsninger.

Forbindelse er afgørende for det bredere digitale økosystem i EU af udstyrsproducenter, internetiværksættere, intelligente objekter, engros, detailhandel og logistik, europæisk kreativt indhold, uddannelse og digitale offentlige tjenester. I september fremlagde Kommissionen en pakke, der skulle styrke det indre marked for telekommunikation og især stimulere investeringer i højhastighedsbredbånd (se IP / 13 / 828 og MEMO / 13 / 779)

Hvad er satellitbredbånd?

Internet-for-satellit, også kaldet satellitbredbånd, er en højhastigheds-bi-direktionel internetforbindelse lavet via kommunikationssatellitter i stedet for en fastnettelefon eller andre jordbaserede midler. I dag er satellitbredbånd stort set sammenligneligt med DSL-bredbånd med hensyn til omkostninger og ydeevne, med basispakker tilgængelige fra 10 euro pr. måned. Selvom fiber og kabel tilbyder overlegen hastighedsydelse, er de ikke tilgængelige for alle brugere, som satellit er i dag. Dette gør satellit attraktive, især i isolerede områder, de kan have dårlig eller ingen fast og mobil dækning.

Hvilken offentlig opbakning er der til yderligere udrulning af bredbadn i landdistrikterne?

Offentlig finansiering spiller også fortsat en rolle i leveringen af ​​bredbåndsforbindelser til husholdninger og virksomheder i EU, især i landdistrikter. Kommissionen har generøse Retningslinjer for statsstøtte at hjælpe medlemslandene med at levere bredbånd på en konkurrencefremmende måde.

Support til bredbånd vil være tilgængelig via Connecting Europe-faciliteten, hvor IKT nu er en prioritet af EU's strukturfondeog nye retningslinjer for statsstøtte til bredbånd (se IP / 12 / 1424).

Hvad er Kommissionens næste bredbåndsmål?

Morgendagens digitale tjenester – fra tilsluttet tv til cloud computing og e-sundhed – er i stigende grad afhængige af hurtige, effektive bredbåndsforbindelser. Sådanne forbindelser er ved at blive kritiske for vores økonomi, og det anslås, at en stigning på 10 procent i bredbåndspenetration bringer BNP op med 1-1.5 %. Det Digitale dagsorden for Europa (DAE), har sat sig et mål om at gøre enhver europæisk digital og sikre Europas konkurrenceevne i det 21. århundrede. Væsentligt for dette mål er hurtig tilslutning og DAE bredbånd mål:

  • Grundlæggende bredbånd for alle inden 2013;
  • Next Generation Networks (NGN) (30 Mbps eller mere) for alle inden 2020, og;
  • 50 % af husstandene har 100 Mbps-abonnementer eller højere.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending