Følg os

Økonomi

EU-udvidelse: Prioriteter for 2014

DEL:

Udgivet

on

100000000000045000000221B4ACF9CCI et sæt årsrapporter, der er vedtaget i dag, anbefaler Europa-Kommissionen at give Albanien status som EU-kandidat og for femte gang i træk åbningen af ​​tiltrædelsesforhandlinger med Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien. Kommissionen vurderer også de fremskridt hen imod EU-tiltrædelse, der er gjort andre steder på det vestlige Balkan og i Tyrkiet i løbet af det seneste år. I lyset af den islandske regerings beslutning om at sætte tiltrædelsesforhandlingerne i bero, gør en forenklet rapport om Island status over den nuværende status for landets tilpasning til EU.

Ved præsentationen af ​​den årlige udvidelsespakke sagde kommissær Štefan Füle: "Udvidelsen er en proces i støbeskeen, og på trods af den økonomiske krise er det en god politik - den udgør en del af løsningen. Udvidelsen er fortsat en af ​​de mest effektive EU-politikker. Ved først at tage fat på 'fundamentals' - såsom kampen mod korruption, sund økonomisk styring, ytrings- og mediefrihed, menneskerettigheder og beskyttelse af minoriteter - styrker det den politiske og økonomiske stabilitet i håbelandene og EU som helhed.''

Den udvidelsesstrategi, der er vedtaget i dag, bekræfter den fortsatte relevans af de grundlæggende principper for de københavnske medlemskriterier, som EU blev enige om for 20 år siden. Disse omfatter retsstaten, som fortsat er solidt forankret i hjertet af udvidelsesprocessen. De berørte lande er nødt til at tage fat på spørgsmål såsom reform af retsvæsenet og bekæmpelse af organiseret kriminalitet og korruption tidligt i tiltrædelsesforhandlingerne for at demonstrere solide resultater med hensyn til bæredygtige resultater.

Den globale økonomiske krise har understreget behovet for, at alle lande styrker deres økonomiske styring og forbedrer konkurrenceevnen. Kommissionen har fremsat en række forslag til støtte for dette mål, herunder indførelse af nationale økonomiske reformstrategier og handlingsplaner for offentlig finansforvaltning.

De seneste begivenheder i en række udvidelseslande har understreget vigtigheden af ​​at styrke de demokratiske institutioner og gøre de demokratiske processer mere rummelige. Alle landene på det vestlige Balkan og Tyrkiet er nødt til at gennemføre yderligere reformer for at sikre, at principperne om ytringsfrihed og rettighederne for personer, der tilhører mindretal, herunder romaer, respekteres i praksis. Der er behov for mere robuste foranstaltninger for at beskytte andre sårbare grupper mod forskelsbehandling, især på grund af seksuel orientering. Kommissionen vil øge prioriteringen af ​​disse spørgsmål i tiltrædelsesprocessen, herunder gennem bedre målrettet førtiltrædelsesfinansiering og øget bistand til at støtte romaernes inklusion gennem en roma-"facilitet".

Se Memoer for detaljerede resultater og anbefalinger om hvert land:

Montenegro: MEMO / 13 / 893

reklame

Serbien: MEMO / 13 / 894

Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien: MEMO / 13 / 890

Albanien: MEMO / 13 / 888

Bosnien-Hercegovina: MEMO / 13 / 889

Kosovo*: MEMO / 13 / 892

Kalkun: MEMO / 13 / 895

Island: MEMO / 13 / 891

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending