Følg os

Økonomi

Forbedring af grænseoverskridende forbrugerbeskyttelse: Kommissionen ønsker dine synspunkter

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Håndholdt efter EuroscheinenEuropas 500 millioner borgere bør få de samme fordele af deres forbrugerrettigheder, hvis de handler hjemme, i et andet EU-land eller online i Europa. I dag har Europa-Kommissionen startet en høring med forbrugere, forbrugerbeskyttelsesorganisationer og erhvervslivet for at se, hvordan man bedst kan styrke forbrugerbeskyttelsen på tværs af grænserne.

Kommissær for forbrugerpolitik, Neven Mimica, sagde: "At forbedre den effektive gennemførelse af forbrugerrettigheder er en af ​​mine prioriteter. I dag er hele Europa vores hovedgade. Jeg vil gerne høre fra forbrugere, butiksejere, virksomheder, hvordan vi kan styrke beskyttelsen, især på tværs af grænserne, uden at øge bureaukratiet."

Gennemgangen vil indgå i Kommissionens igangværende, åbne arbejde med at forbedre det paneuropæiske netværk af håndhævelsesorganer for forbrugerbeskyttelse. Dette netværk har en afgørende rolle i at sikre, at mennesker i hele EU nyder godt af lige rettigheder, uanset hvor indkøbene foretages, eller hvem de er lavet fra. Konsultationen er åben indtil 31. januar 2014 og er tilgængelig online.

De konkrete spørgsmål i den offentlige høring

Høringen søger feedback om spørgsmål som:

  • Hvilke midler til efterforskning og indgriben har de nationale håndhævelsesmyndigheder brug for for at samarbejde bedre om at tackle overtrædelser af forbrugerlovgivningen vedrørende flere lande?
  • Hvilke sanktioner er nødvendige for bedre at afskrække krænkende praksis?
  • Hvordan kan håndhævelsesmyndighederne handle mere effektivt og yde en mere robust håndhævelsesreaktion for at bekæmpe uredeligheder, der forekommer bredt i EU, eller som begås af den samme erhvervsdrivende, der opererer i en række medlemsstater?

I betragtning af de nuværende offentlige finansieringsbegrænsninger er et centralt spørgsmål i denne høring, om - og hvordan - en mulig, mere koordineret tilgang på EU-niveau kan hjælpe med at samle ressourcer og ekspertise og opnå effektive fælles håndhævelsesreaktioner for at bekæmpe krænkende praksis, der skader forbrugere og virksomheder i EU. På et praktisk niveau bør revisionen hjælpe med at udvikle bedre indikatorer, identificere muligheder for datadeling og føre til forbedrede metoder til håndhævelse.

Baggrund

reklame

EU-forordningen om forbrugerbeskyttelsessamarbejde (CPC).1 forbinder nationale forbrugermyndigheder i et paneuropæisk håndhævelsesnetværk. Dette netværk adresserer brud på EU-lovgivning, der involverer mindst to EU-lande. Et konkret eksempel er en fjernsalgshandler fra et land, som henvender sig til kunder i andre lande ved ulovlig, aggressiv handelspraksis. Siden CPC-forordningen trådte i kraft, i 2007, kan en national myndighed i det EU-land, hvor forbrugernes interesser skades, henvende sig til deres modpart i det medlemsland, hvor den erhvervsdrivende befinder sig, og bede om handling for at standse overtrædelsen. Håndhævelsesmyndighederne kan også advare hinanden om fejlbehandlinger, de har opdaget, som kan sprede sig til andre lande.

I stigende grad anvender operatører, der konkurrerer i den samme sektor, lignende markedsføringsteknikker, og de tilknyttede fejlbehandlinger spreder sig derfor bredt over hele EU. Med nye salgskanaler, der udvikler sig online og i mobilhandel, kan potentiel fejlbehandling desuden spredes hurtigere og påvirke et stort antal forbrugere i EU (over 50 % af forbrugerne siger, at de er mest tilbøjelige til at støde på ulovlig handelspraksis på internettet2).

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending