Følg os

Økonomi

Cecilia Malmström glæder sig over Europa-Parlamentets afstemning om EUROSUR

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

927740_512_EurosurWebDen 10. oktober vedtog Europa-Parlamentet et forslag fra Kommissionen til en forordning om oprettelse af det europæiske grænseovervågningssystem (EUROSUR).

"Jeg glæder mig over dagens afstemning [sagde Malmström] i Europa-Parlamentet, som baner vejen for Eurosurs ikrafttræden inden årets udgang.

"Vi har alle de forfærdelige billeder fra den seneste tragedie i Lampedusa i tankerne. Jeg vil aldrig glemme synet af 280 kister under mit besøg på øen i går. Tabet af så mange menneskeliv under sådanne forfærdelige omstændigheder er rædselsvækkende. Mine tanker er med ofrene og deres familier (MEMO / 13 / 849) og redningsfolkene har al min beundring for deres indsats i sådan en traumatisk situation.

"EU skal optrappe indsatsen for at forhindre disse tragedier. EU og dets medlemslande skal arbejde hårdt for at træffe afgørende foranstaltninger og vise solidaritet både med migranter og med lande, der oplever stigende migrationsstrømme.

"EUROSUR er en del af disse bestræbelser. Det vil yde et vigtigt bidrag til at beskytte vores ydre grænser og hjælpe med at redde liv for dem, der udsætter sig selv for at nå Europas kyster. Det vil styrke informationsudvekslingen og samarbejdet inden for og mellem medlemslandene ' myndigheder samt med EU's grænseagentur Frontex. Oplysninger om hændelser og patruljer vil straks blive delt af de nyetablerede nationale koordinationscentre og Frontex. Dette vil øge vores muligheder for at forebygge grænseoverskridende kriminalitet, såsom narkotikahandel eller -smugling hos mennesker, men også for at opdage og yde assistance til små migrantbåde i nød.

"Lad mig understrege, at fuld respekt for de grundlæggende rettigheder og princippet om non-refoulement er kernen i alle handlinger og operationer, der udføres af medlemsstaterne og Frontex, inden for og uden for rammerne af EUROSUR. Dens gennemførelse vil fuldt ud respektere nationale og EU-bestemmelser om databeskyttelse. Disse strenge garantier vil også gælde i vores samarbejde med tredjelande."

For mere information, klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending