Følg os

Økonomi

Fracking: Lokale og regionale myndigheder kræver obligatoriske miljøkonsekvensvurderinger

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

url36Regionsudvalget (RU) har opfordret EU til hurtigst muligt at indføre obligatoriske miljøkonsekvensvurderinger (VVM) for alle skifergas- og olieprojekter.

I en udtalelse fremlagt af hr. Brian Meaney (IE/EA) og vedtaget af Regionsudvalget advarede forsamlingen om, at regulering var nødvendig for at afbøde de potentielle miljøfarer ved skifergas- og olieefterforskning og sikre beskyttelsen af ​​borgernes sundhed.

Som Europa fortsætter med at se på alternative energiformer som en del af dets bestræbelser på at blive mere bæredygtige og mindske importafhængigheden. Fracking – processen med at bore eller injicere væske i jorden for at udvinde skifergas eller olie – er blevet overvejet af nogle virksomheder i EU i håb om at efterligne erfaringerne i USA. Regionsudvalget advarede dog om, at ud over den alvorlige miljø- og sundhedsskade, som denne aktivitet kan forårsage, er den sammen med anden kulstofenergi simpelthen ikke bæredygtig på lang sigt. Cllr Meaney sagde: "Der er stadig for mange spørgsmål relateret til udvinding af skifergas og olie, som rejser betydelige spørgsmål og udfordringer, især for lokale myndigheder. EU skal indføre sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte borgernes sundhed og reducere indvirkningen på de lokale myndigheder. miljø ved hurtigst muligt at regulere industrien. Det må heller ikke glemmes, at dette ikke er et middel til vores energibehov i fremtiden."

Skærm reguleringen og lad den lokale regering bestemme  

Regionsudvalget opfordrer indtrængende til, at EU indfører stram regulering og kontrol med begrænsninger for efterforskning og udnyttelse, indtil der er indgået en lovgivningsaftale. Der skal indføres og udføres obligatoriske VVM'er, der hjælper med at reducere luft- og vandforurening, der ofte er forbundet med boring efter skifergas og olie. Indførelsen af ​​obligatoriske VVM'er vil også forbedre gennemsigtigheden og tvinge virksomheder til f.eks. at deklarere kemikalieindhold, der er brugt under processen. I lyset af de potentielle farer opfordrer udvalget også til, at de lokale og regionale myndigheder får ret til at beslutte, om sådanne aktiviteter finder sted i deres region, især i følsomme områder eller i tilfælde, hvor de mener, at dette kan hæmme deres bestræbelser på at opfylde drivhusgasmålene .

Ikke svaret på Europas energiproblemer  

For at modvirke påstande fra tilhængere af fracking hævder Regionsudvalget, at udvinding af skifergas og olie "ikke vil vende den fortsatte tendens med faldende indenlandsk produktion og stigende importafhængighed". Udvalget stiller også spørgsmålstegn ved de bredere konsekvenser, som fracking vil have i form af frigivelse af flere drivhusgasser, herunder metan, til atmosfæren, hvilket bidrager til yderligere klimaændringer. Ydermere kan det at tilbyde støtte til skifergas og olie underminere EU's bestræbelser på at bevæge sig mod et ressourceeffektivt samfund og hæmme internationale klimaaftaler som f.eks. FN's udviklingsmål, der fremmer miljømæssig bæredygtighed.

reklame

Regionsudvalget siger, at det fuldt ud respekterer medlemslandenes ret til at vælge mellem de forskellige energikilder, de har til rådighed, men at det kun bør overvejes nøje at bruge skifergas og olie som en kortsigtet løsning, og udtalelsen understreger, at "det kan ikke være et politisk mål i sig selv...det bør ikke fremmes som et alternativ for Europas grønne energifremtid." Meaney forstærkede denne bekymring: "Skifergas skal revideres ordentligt, men vi skal også fokusere vores indsats for at reducere vores afhængighed af fossilt brændstof. IPCC offentliggjorde en rapport i sidste uge viser, at vi ikke længere kan tilføre mere kulstof i vores atmosfære. Vi bør koncentrere sig om at investere i forskning og udvikling inden for vedvarende energi, samtidig med at man vurderer risiciene ved udvinding af skifergas."

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending