Følg os

Økonomi

Tobaksdirektivet: Forhindrer unge i at begynde en dødelig vane

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Monica-røg-300x198At forhindre unge i at begynde at ryge er hovedformålet med en opdatering af de europæiske regler om tobaksvarer, som Parlamentet har vedtaget. Med 700,000 dødsfald om året er rygning den førende årsag til forebyggelige dødsfald i EU. Selvom antallet af rygere i EU falder, ryger hver fjerde europæer stadig, mens 94 % af rygerne er hooked, før de fylder 25. Linda McAvan, et britisk medlem af S&D-gruppen, er ansvarlig for at styre forslaget gennem parlamentet .

Hvad er på spil? Det handler ikke om at forbyde rygning, men om at gøre det mindre attraktivt for unge. Det er grunden til, at MEP'erne den 8. oktober godkendte et lovudkast med foranstaltninger som sundhedsadvarsler, der dækker 65 % af tobaksvarers pakker og et gradvist forbud mod små pakker og brug af aromaer i tobaksvarer.

E-cigaretter, som kan hjælpe folk til at holde op med at ryge, bør reguleres, men ikke være underlagt de samme regler som lægemidler, medmindre de hævder helbredende eller forebyggende egenskaber, ifølge MEP'erne.

Europa-Parlamentet vedtog sin holdning ved førstebehandlingen den 8. oktober og gav McAvan mandat til at forhandle disse bestemmelser med medlemslandenes ministre i Rådet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending