Følg os

Økonomi

Fusioner: Kommissionen godkender erhvervelse af græsk flyselskab Olympic Air af Aegean Airlines

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

LOGO CE_Vertical_EN_quadriEuropa-Kommissionen har i henhold til EU-fusionsforordningen godkendt den foreslåede erhvervelse af Olympic Air af Aegean Airlines, begge græske luftfartsselskaber. Kommissionens dybdegående undersøgelse har vist, at Olympic Air ville blive tvunget til at forlade markedet i den nærmeste fremtid på grund af økonomiske vanskeligheder, hvis det ikke erhverves af Det Ægæiske Hav. Når Olympic ville være ude af drift, ville Aegean blive den eneste betydningsfulde indenlandske tjenesteudbyder og ville fange Olympiske nuværende markedsandele. Derfor ville Olympic med eller uden fusionen snart forsvinde som en konkurrent til Det Ægæiske Hav. Fusionen forårsager således ikke nogen skade for konkurrencen, der alligevel ikke ville have fundet sted.

Kommissionens vicepræsident med ansvar for konkurrencepolitikken, Joaquín Almunia, sagde: "Det er klart, at Olympic på grund af den igangværende græske krise og på grund af Olympic's meget vanskelige økonomiske situation ville blive tvunget til at forlade markedet snart i enhver begivenhed. Derfor godkendte vi fusionen, fordi den ikke har nogen yderligere negativ indvirkning på konkurrencen. "

Kommissionen har undersøgt virkningerne af den påtænkte erhvervelse på konkurrencen på de berørte markeder for indenrigs lufttransport af passagerer. Aegean er Olympics nærmeste konkurrent på disse markeder i Grækenland. Kommissionen udtrykte oprindeligt bekymring og indledte en grundig undersøgelse i april 2013 (IP / 13 / 361).

reklame

Den græske krise har set et fald på 26% i efterspørgslen efter indenrigsflypassageretransport fra Athen: fra 6.1 millioner passagerer i 2009 til 4.5 millioner passagerer i 2012. Dette fald er fortsat i første halvdel af 2013 (6.3% fald i forhold til foregående år).

Desuden er antallet af ruter, der betjenes af både Det Ægæiske Hav og de olympiske, faldet betydeligt de seneste år. Da Kommissionen blokerede Aegean's tidligere forsøg på at fusionere med Olympic i 2011, leverede parterne konkurrerende tjenester på 17 ruter, hvoraf ni rejste konkurrenceproblemer (se IP / 11 / 68). I øjeblikket har Aegean og Olympic overlapninger på syv ruter, hvoraf følgende fem indenrigsruter kun betjenes af dem: Athen – Chania; Athen – Mytilene; Athen – Santorini; Athen – Korfu (Det Ægæiske Hav opererer kun om sommeren); Athen – Kos (Det Ægæiske Hav opererer kun om sommeren).

Markedsundersøgelsen har afsløret, at det ikke er sandsynligt, at andre luftfartsselskaber kommer ind i den nærmeste fremtid på nogen af ​​disse ruter. Dette skyldes forskellige årsager: potentielle deltagere ser mere rentable muligheder andre steder, de anser omkostningerne ved indrejse for høje, eller de holder sig væk fra det græske hjemmemarked på grund af Grækenlands nuværende alvorlige økonomiske situation.

reklame

Kommissionens grundige undersøgelse har imidlertid også klart vist, at Olympic under alle omstændigheder er et svigtende firma og snart vil gå ud af drift. Olympic har aldrig været rentabelt siden privatiseringen i 2009 og har siden fået betydelig økonomisk støtte fra sin eneste aktionær, Marfin Investment Group ("MIG"). En grundig analyse af Olympics forretningsmuligheder har bekræftet, at det er meget usandsynligt, at virksomheden bliver rentabel inden for en overskuelig fremtid under nogen forretningsplan. MIG havde derfor besluttet at stoppe sin støtte til Olympic, hvis det ikke skulle sælges til Det Ægæiske Hav. Dette ville føre til Olympic's permanente nedlukning på kort sigt.

Endvidere har markedsundersøgelsen bekræftet, at der ikke er nogen anden troværdig køber, bortset fra Det Ægæiske Hav, der er interesseret i at erhverve Olympic. Der har heller ikke været noget udtryk for nogen troværdig interesse i erhvervelsen af ​​Olympics aktiver inklusive dets brand. Derfor er det mest sandsynlige scenario, at fraværet af transaktionen Olympiske aktiver ville forlade markedet fuldstændigt.

Kommissionen har derfor konkluderet, at enhver konkurrenceskade, der skyldes Olympics forsvinden som uafhængig konkurrent, ikke skyldes fusionen. Som en konsekvens heraf er fusionen kompatibel med det indre marked og skal godkendes.

Transaktionen blev meddelt Kommissionen den 28. februar 2013.

Virksomheder og produkter

Aegean er et græsk flyselskab, der leverer lufttransport af passagerer og i mere begrænset omfang fragttjenester. Siden 1999 har Aegean tilbudt ruteflyvninger på græske indenrigsruter og internationale kortruter. Det driver en base i Athen Internationale Lufthavn. Den betjener i øjeblikket ca. 50 internationale og indenlandske kortdistance destinationer. Aegean er medlem af Star Alliance.

Olympic er et græsk flyselskab, der er aktiv inden for lufttransport af passagerer og gods. Ligesom Aegean driver Olympic en base i Athens internationale lufthavn og betjener i øjeblikket ca. 30 kortdestinationer, hovedsageligt inden for Grækenland. Olympic hører ikke til nogen luftfartsalliance.

Regler og procedurer fusion kontrol

Kommissionen har pligt til at vurdere fusioner og overtagelser, der involverer virksomheder med en omsætning over visse tærskler (se artikel 1 af Fusionsforordningen) Og for at forhindre koncentrationer, der i væsentlig grad vil hæmme den effektive konkurrence i EØS eller en væsentlig del heraf.

Langt størstedelen af ​​de anmeldte fusioner udgør ikke konkurrenceproblemer og godkendes efter en rutinemæssig gennemgang. Fra det øjeblik, en transaktion meddeles, har Kommissionen generelt i alt 25 arbejdsdage til at beslutte, om den skal godkende (fase I) eller starte en dybtgående undersøgelse (fase II). Der er i øjeblikket ingen anden åben fase II-undersøgelse.

Mere information vil være tilgængelig på konkurrence websted i Kommissionens offentlige tilfælde register under sagsnummer M.6796.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending