Følg os

Økonomi

E-cigaretter: sikrere alternativ?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Е cigaret jpgE-cigaretter præsenteres ofte som en løsning for rygere, der ønsker at holde op med deres dødbringende vane, men kæmper for at overvinde deres nikotinafhængighed, men hvor sikre er de? Skal de reguleres som medicin eller som tobaksvarer? Disse spørgsmål overvejes i øjeblikket som led i en revision af tobaksvaredirektivet. MEP'erne drøftede det også med eksperter under en workshop den 7. maj.

Fordele og ulemper ved e-cigaretter

E-cigaretter ses som et mere sikkert alternativ til tobak, da selv om de giver brugerne nikotin, er niveauet af giftige stoffer i dampen meget lavere end i røgen fra almindelige cigaretter.

Man ved dog ikke så meget om dem, da der ikke er undersøgelser af langtidsvirkningerne på mennesker. De indeholder skadelige stoffer og kan føre til nikotintilsætning. Aromaer kan også udgøre en sundhedsrisiko, og e-cigaretter kan vise sig attraktive for unge mennesker. Endelig er de aldrig blevet bevist helt sikre.

Både Europa-Kommissionen og Verdenssundhedsorganisationen foreslår, at e-cigaretter reguleres som lægemidler, men industrien foretrækker, at de reguleres som tobaksvarer.

Behov for bedst mulig regulering

Linda McAvan, et britisk medlem af S&D-gruppen, som er ansvarlig for at styre revisionen af ​​tobaksvaredirektivet gennem parlamentet, opfordrede til forsigtighed: "Jeg ved, at folk har meget stærke følelser om dette emne, men vi som MEP'er er her for at få bedst mulig regulering af disse produkter, ikke at forbyde dem."

reklame

Peter Liese, et tysk medlem af EPP-gruppen, tilføjede: "E-cigaretter er farlige, især når de ikke er korrekt fremstillet, så vi kan ikke bare lade dem være uregulerede."

Fordel eller byrde?

Eksperter var uenige om tilgangen til e-cigaretter under workshoppen i parlamentet den 7. maj. Roberto Bertolini, en repræsentant for Verdenssundhedsorganisationen til EU, sagde: "Der er ingen undersøgelser, der kan bevise, at der ikke vil være langsigtede konsekvenser." Dr. Charlotte Pisinger, forsker ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i København, tilføjede: "Lad os ikke gentage fortidens fejl."

Dr. Jean-Francois Etter fra Geneves Universitets medicinske fakultet sagde dog: "E-cigaretter er meget sikrere end at ryge rigtige cigaretter, og der er beviser for, at e-cigaretter hjælper folk til at holde op med at ryge."

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending