Følg os

Økonomi

Kommissær Michel Barnier glæder sig over Europa-Parlamentets afstemning om modernisering af direktivet om erhvervsmæssige kvalifikationer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

"Jeg lykønsker [Michel-Barnier-EU-kommissær1siger Michel Barnier, afbildet] Europa-Parlamentet om at have vedtaget i dag moderniseringen af ​​direktivet om erhvervsmæssige kvalifikationer, som er en af ​​prioriteterne i akten for det indre marked.

"Den tekst, der er vedtaget i dag, vil gøre det lettere for fagfolk, der ønsker at etablere sig eller levere deres tjenester i andre medlemslande, at få anerkendt deres kvalifikationer, samtidig med at den garanterer et forbedret beskyttelsesniveau for forbrugere og borgere. Den opnåede balance afspejler ånden i samarbejdet. - samarbejde mellem institutionerne, som var fremherskende under drøftelserne om modernisering af dette direktiv. Jeg er overbevist om, at Rådet vil godkende dette reviderede direktiv i de kommende uger, så det kan træde i kraft inden årets udgang.

"Det europæiske erhvervskort - oprindeligt en idé fremsat af Europa-Parlamentet - er en af ​​de store ændringer i dette direktiv. Brugen af ​​dette kort, som vil blive foreslået for visse erhverv, vil give borgere, der er interesseret, mulighed for at opnå anerkendelsen af deres kvalifikationer lettere og hurtigere Dette kort er baseret på brugen af ​​informationssystemet for det indre marked (IMI) og vil have form af et elektronisk certifikat. Flere erhverv har allerede udtrykt interesse for at bruge dette kort.

"Direktivet indeholder andre foranstaltninger, som vil bidrage til at fremme mobiliteten for professionelle på tværs af EU, og som Parlamentets støtte var afgørende for. Takket være fælles uddannelsesrammer vil systemet med automatisk anerkendelse blive udvidet til at omfatte nye erhverv. På den anden side. unge kandidater, der ønsker at få adgang til et lovreguleret erhverv, vil kunne drage fordel af dette direktiv til at tage hele eller dele af deres praktikophold i udlandet.

"Europa-Parlamentet støttede også i vid udstrækning de forslag, der havde til formål at styrke beskyttelsen af ​​forbrugere og patienter, især med oprettelsen af ​​en varslingsmekanisme rettet mod sundheds- og uddannelsesprofessionelle, som er blevet suspenderet eller forhindret i at udøve deres erhverv i et andet medlemsland.

"Jeg anerkender især det arbejde, som ordføreren har udført i denne sag, Bernadette Vergnaud, og skyggeordførerne. Deres engagement og vilje til at gå på kompromis gjorde det muligt for os at nå frem til en tekst, som bidrager til nye beskæftigelsesmuligheder for unge kvalificerede fagfolk og samtidig sikrede beskyttelsen af forbrugere og patienter."

For mere information, klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending