Følg os

Økonomi

UNESCO-EU: Samarbejde om forandring

DEL:

Udgivet

on

100002010000005A000000744677011ADe Forenede Nationers organisation for uddannelse, videnskab og kultur (UNESCO) og EU har i dag meddelt, at de vil styrke deres samarbejde og opskalere deres fælles operationer på områder af fælles interesse, såsom uddannelse, kultur, videnskab og teknologi, vand og oceaner og ytringsfrihed. Beslutningen kommer et år efter underskrivelsen af ​​en partnerskabsaftale (memorandum of Understanding) mellem UNESCOs generaldirektør Irina Bokova, Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik/næstformand for Europa-Kommissionen Catherine Ashton og Udviklingskommissær Andris Piebalgs for at udveksle oplysninger og arbejde tættere sammen om områder af fælles interesse.

Inden for dette Memorandum of Understanding har de to organisationer påtaget sig en række projekter inden for uddannelse, kultur, videnskab og menneskerettigheder i flere regioner i verden. Disse omfatter aktiviteter såsom uddannelse og færdighedstræning for unge syriske flygtninge i Jordan, opbygning af tsunami-beredskabskapacitet i Haiti, styrkelse af dialogen samt medieansvar i Sydøsteuropa, sikring og bevarelse af kulturarven i Egypten, Jordan og Libanon. Gennem denne aftale har de også støttet initiativer, såsom International Teachers Task Force for Education for All, som hjælper lande med at rekruttere og uddanne et passende antal kompetente og motiverede lærere.

Nye projekter for de kommende 12 måneder omfatter sikring af Timbuktus unikke manuskripter i Mali, en avanceret undersøgelse af grundvandsressourcer i Irak, styrkelse af kapaciteten i Middelhavs-ungdomsnetværk til at forsvare deres rettigheder og repræsentativitet og teknisk bistand til udviklingslandene for at styrke kulturens rolle som drivkraft for bæredygtig udvikling. De nye initiativer vil presse EU-Kommissionens bidrag til partnerskabet til omkring 30 millioner euro.

"Vores arbejde sammen bærer frugt," sagde UNESCOs generaldirektør Irina Bokova på et årsdagen for aftalememorandummet. "Jeg er overbevist om, at vores samarbejde med EU i væsentlig grad vil reagere på nogle grundlæggende behov, som er nødvendige, hvis vi skal fremme en inklusiv bæredygtig udvikling baseret på kvalitetsuddannelse for alle og respekt for kulturel mangfoldighed."

Kommissær Piebalgs tilføjede: "Initiativet har bevist, at samarbejde betyder, at vores arbejde er endnu mere effektivt. Den Europæiske Union og UNESCO deler flere prioriteter, men frem for alt deler de ønsket om at styrke grundlæggende værdier for at opnå inklusiv udvikling."

Baggrund

Memorandum of Understanding, der blev underskrevet i 2012, satte klare strategiske prioriteter og stimulerede en øget dialog om politiske spørgsmål mellem de to organisationer. Desuden tilskyndede den til samarbejde og udveksling af information for at nå de fælles mål inden for fælles interesseområder.

reklame

Aftalen bygger på et langvarigt samarbejde mellem UNESCO og Den Europæiske Union og en fælles overbevisning om vigtigheden af ​​at fremme menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder som hjørnesten i stabilitet og udvikling. Den engagerer også Den Europæiske Union og UNESCO til at udvikle et mere effektivt multilateralt samarbejde.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending