Følg os

Økonomi

Undersøgelse af højdepunkter voksne færdigheder skal forbedre undervisning og uddannelse

DEL:

Udgivet

on

banner_piaacOne in five adults in Europe have low literacy and numeracy skills, and even a university degree in the same subject is no guarantee of the same level of skills in different countries, according to the first comprehensive international Survey of Adult Skills published today by the OECD and European Commission. The survey assesses the literacy, numeracy and problem-solving ICT skills of adults aged 16-65 in 17 member states - Belgium (Flanders), Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Cyprus, The Netherlands, Austria, Poland, Slovak Republic, Spain, Sweden and the UK (England/Northern Ireland), as well as in Australia, Canada, Japan, Republic of Korea, Norway and the United States. The findings underline the need to target investment at improving education and training to increase skills and employability in European countries.

The survey, also known as the Programme for the International Assessment of Adult Competencies (PIAAC), was launched by Education, Culture, Multilingualism and Youth Commissioner Androulla Vassiliou and Economic Co-operation and Development (OECD) Secretary Genera Ángel Gurría.

"The Survey of Adult Skills points to weaknesses in our education and training systems that must be addressed if we are to equip people with the high-level skills they need to succeed in life. It's not acceptable that that one fifth of our population has only low levels of skills. We have to fix this problem. There are no short-cuts. At EU and national level, we have to invest more efficiently in better education and better training."

reklame

This view was echoed by Employment, Social Affairs and Inclusion Commissioner László Andor, who called on funding for education and employment reforms to be a priority. "I urge member states to make better use of the European Social Fund to invest in skills and training, both for the young unemployed and for the lifelong learning of middle-aged and older workers," he commented.

The survey's key findings are that:

  • 20% of the EU working age population has low literacy and numeracy skills: the figure is higher among the unemployed who are likely to be caught in a 'low-skills trap' because they do little or no adult learning;
  • 25% of adults lack the digital skills needed to effectively use ICT (addressing this is one of the objectives of the Commission's new Åbning Uddannelse initiative);
  • there are striking differences between countries in skills provided through formal education: recent school leavers with an upper secondary qualification in some member states have similar or better skills than higher education graduates in others, and;
  • lifelong learning policies must aim at sustaining skills over time given the gaps between generations revealed by the survey and the significant economic and social benefits of higher skills.

Differences between member states

reklame

The evidence from the data collected by the OECD shows significant differences between member states. Examples are given below:

One adult in five has low literacy or numeracy skills in Ireland, France, Poland and the UK. This rises to almost one adult in three in Spain and Italy.

More than 40% of the adult population in the Netherlands, Finland and Sweden have high problem solving skills in ICT environments, while almost one in five adults have no computer experience in Spain, Italy, Cyprus, Poland and Slovakia.

Literacy scores from recent upper secondary school graduates in the Netherlands and Finland are close to or better than those of higher education graduates in Ireland, Spain, Italy, Cyprus and the UK (England/Northern Ireland).

In Belgium (Flanders), Spain, France and Finland, the level of proficiency in literacy and numeracy among 25-34 year olds is significantly better than the generation aged 55-65.

Næste skridt

The survey findings and their implications for education and training will be discussed with member states to help identify actions to remedy weaknesses. The new Erasmus+ programme for education, training and youth will support projects aimed at developing and upgrading adult skills. The survey can also help member states define priorities to finance from the 2014-2020 European Social Fund, which is a key source of investment in skills and training and can also improve access to training for vulnerable groups.

Baggrund

The Survey of Adult Skills directly assesses the skills of about 5 000 adults aged 16-65 in each participating country, representing the working age population. The skills tested are literacy, numeracy and problem solving in technology-rich environments. The survey also asks about the use of ICT at work and in everyday life, generic skills required at work, whether the skills and qualification match work requirements and questions about education, work and socio-economic background.

The survey was conducted in 2011/2012 in 23 countries, among them 17 member states, representing more than 80% of the EU-28 population.

The European Commission and the OECD have recently signed a new cooperation agreement to work closer together in three areas: skills strategies, country analyses and international surveys.

The Commission and the OECD will launch a new Education and Skills Online Assessment tool later this autumn. This will allow people to test their skills and benchmark their own abilities in an international context.

This afternoon, Andreas Schleicher, Deputy Director of the OECD's Education and Skills Directorate, and Xavier Prats Monné, Deputy Director-General for Education and Culture in the European Commission, will host a briefing for education and training stakeholders on the implications of the survey for European policy-making. The briefing will take place from 14:30-16:00 in the auditorium of the Commission's Madou building, Place Madou 1, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode. Accredited media are welcome.

For mere information, klik her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending