Følg os

Økonomi

Undersøgelse af voksnes færdigheder fremhæver behov for at forbedre uddannelse og træning

DEL:

Udgivet

on

banner_piaacOne in five adults in Europe have low literacy and numeracy skills, and even a university degree in the same subject is no guarantee of the same level of skills in different countries, according to the first comprehensive international Survey of Adult Skills published today by the OECD and European Commission. The survey assesses the literacy, numeracy and problem-solving ICT skills of adults aged 16-65 in 17 member states – Belgium (Flanders), Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Cyprus, The Netherlands, Austria, Poland, Slovak Republic, Spain, Sweden and the UK (England/Northern Ireland), as well as in Australia, Canada, Japan, Republic of Korea, Norway and the United States. The findings underline the need to target investment at improving education and training to increase skills and employability in European countries.

Undersøgelsen, også kendt som programmet for international vurdering af voksnes kompetencer (PIAAC), blev lanceret af kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou og generalsekretær for økonomisk samarbejde og udvikling (OECD), general Ángel Gurría.

“The Survey of Adult Skills points to weaknesses in our education and training systems that must be addressed if we are to equip people with the high-level skills they need to succeed in life. It’s not acceptable that that one fifth of our population has only low levels of skills. We have to fix this problem. There are no short-cuts. At EU and national level, we have to invest more efficiently in better education and better training.”

This view was echoed by Employment, Social Affairs and Inclusion Commissioner László Andor, who called on funding for education and employment reforms to be a priority. “I urge member states to make better use of the European Social Fund to invest in skills and training, both for the young unemployed and for the lifelong learning of middle-aged and older workers,” he commented.

The survey’s key findings are that:

  • 20% of the EU working age population has low literacy and numeracy skills: the figure is higher among the unemployed who are likely to be caught in a ‘low-skills trap’ because they do little or no adult learning;
  • 25% of adults lack the digital skills needed to effectively use ICT (addressing this is one of the objectives of the Commission’s new Åbning Uddannelse initiativ);
  • der er slående forskelle mellem landene med hensyn til færdigheder, der gives gennem formel uddannelse: Nylige skoleelever med en gymnasial kvalifikation i nogle medlemsstater har lignende eller bedre færdigheder end kandidater fra videregående uddannelser i andre, og;
  • Politikker for livslang læring skal sigte mod at opretholde færdigheder over tid i betragtning af de kløfter mellem generationerne, som undersøgelsen viser, og de betydelige økonomiske og sociale fordele ved højere færdigheder.

Forskelle mellem medlemslande

Beviserne fra data indsamlet af OECD viser betydelige forskelle mellem medlemslandene. Eksempler er givet nedenfor:

reklame

Hver femte voksen har lave læse- eller regnefærdigheder i Irland, Frankrig, Polen og Storbritannien. Dette stiger til næsten hver tredje voksen i Spanien og Italien.

Mere end 40 % af den voksne befolkning i Holland, Finland og Sverige har høje problemløsningsevner i ikt-miljøer, mens næsten hver femte voksen ikke har computererfaring i Spanien, Italien, Cypern, Polen og Slovakiet.

Læsefærdighedsresultater fra nyuddannede fra gymnasiet i Holland og Finland er tæt på eller bedre end dem for kandidater fra videregående uddannelser i Irland, Spanien, Italien, Cypern og Storbritannien (England/Nordirland).

I Belgien (Flandern), Spanien, Frankrig og Finland er færdighedsniveauet i læse- og regnefærdigheder blandt 25-34-årige væsentligt bedre end generationen i alderen 55-65 år.

Næste skridt

Undersøgelsens resultater og deres implikationer for uddannelse og erhvervsuddannelse vil blive drøftet med medlemslandene for at hjælpe med at identificere tiltag til at afhjælpe svagheder. Det nye Erasmus+-program for uddannelse og unge vil støtte projekter, der sigter mod at udvikle og opgradere voksnes færdigheder. Undersøgelsen kan også hjælpe medlemslandene med at definere prioriteter til finansiering fra Den Europæiske Socialfond 2014-2020, som er en nøglekilde til investeringer i færdigheder og uddannelse og kan også forbedre adgangen til uddannelse for udsatte grupper.

Baggrund

Undersøgelsen af ​​voksnes færdigheder vurderer direkte færdighederne hos omkring 5 000 voksne i alderen 16-65 år i hvert deltagende land, der repræsenterer befolkningen i den erhvervsaktive alder. De testede færdigheder er læsefærdigheder, regnefærdigheder og problemløsning i teknologirige miljøer. Undersøgelsen spørger også om brugen af ​​IKT på arbejdspladsen og i hverdagen, generiske færdigheder, der kræves på arbejdet, om kompetencerne og kvalifikationerne matcher arbejdskravene og spørgsmål om uddannelse, arbejde og socioøkonomisk baggrund.

Undersøgelsen blev gennemført i 2011/2012 i 23 lande, blandt dem 17 medlemslande, der repræsenterer mere end 80 % af befolkningen i EU-28.

Europa-Kommissionen og OECD har for nylig underskrevet en ny samarbejdsaftale for at arbejde tættere sammen på tre områder: kompetencestrategier, landeanalyser og internationale undersøgelser.

Kommissionen og OECD vil lancere et nyt værktøj til onlinevurdering af uddannelse og færdigheder senere på efteråret. Dette vil give folk mulighed for at teste deres færdigheder og benchmarke deres egne evner i en international sammenhæng.

This afternoon, Andreas Schleicher, Deputy Director of the OECD’s Education and Skills Directorate, and Xavier Prats Monné, Deputy Director-General for Education and Culture in the European Commission, will host a briefing for education and training stakeholders on the implications of the survey for European policy-making. The briefing will take place from 14:30-16:00 in the auditorium of the Commission’s Madou building, Place Madou 1, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode. Accredited media are welcome.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending