Følg os

Økonomi

Bulgarien: EIB støtter fortsat opgradering af Sofias kommunale infrastruktur

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

1000000000000247000001047F9415E2Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Sofia Kommune underskrev i dag en ny låneaftale på 50 millioner EUR til støtte for gennemførelsen af ​​den bulgarske hovedstads masterplan. Lånet vil finansiere et transportinfrastrukturprogram, herunder anlægs- og renoveringsarbejder i Sofia i perioden 2013-2016.

Mihai Tanasescu, EIB's vicepræsident med ansvar for udlånstransaktioner i Bulgarien, kommenterede: "EIB-midler vil bidrage til at forbedre livskvaliteten for borgerne i Sofia med hensyn til at opgradere det offentlige vejnet og tilhørende transportinfrastruktur ved at øge dets kapacitet, smidighed og sikkerhed. Dette vil også have en væsentlig positiv indvirkning på byens miljø ved at reducere forureningen”.

EIB-lånet vil støtte opførelsen, genopbygningen, udvidelsen og rehabiliteringen af ​​22 små vejprojekter i Sofia på i alt ca. 56 km. Projektet vil hjælpe med at bringe transportnettet op på de nuværende sikkerhedsstandarder og afhjælpe vigtige flaskehalse, hvilket øger trafikstrømmene. Det omfatter også modernisering af 7.6 km sporvognsspor og køreledninger placeret på de vejstrækninger, der er omfattet af dette nye lån.

Låneaftalen, der blev underskrevet i dag, markerer en fortsættelse af det succesrige samarbejde mellem EIB og Sofia kommune og repræsenterer bankens 4. direkte låneaftale med Bulgariens hovedstad. Banken har ydet tre tidligere lån til Sofia, hvilket bringer det samlede EIB-lån til Sofia op på 250 mio. EUR, inklusive det nuværende lån: 23 mio. EUR til et integreret håndteringssystem for fast affald, der blev underskrevet i to rater i 2011 og 2013, 43.5 mio. EUR til vejtransport netværk i 2009 og 105 mio. EUR til udvidelsen af ​​Sofias metro i 2008.

Baggrund

Den Europæiske Investeringsbank er Den Europæiske Unions langfristede låneinstitut og ejes af medlemslandene. Den stiller langsigtet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending