Følg os

Økonomi

Europæiske Union bekræfter forpligtelse til bæredygtig udvikling af Nicaragua

DEL:

Udgivet

on

NicaraguaUdviklingskommissær Andris Piebalgs skal besøge Nicaragua den 6. og 7. oktober i forbindelse med etableringen af ​​den nye samarbejdsprogrammering mellem EU og Nicaragua for perioden 2014-2020. Et af målene med besøget er at styrke de bilaterale forbindelser mellem EU og Nicaragua og fastslå landets socioøkonomiske situation.

Piebalgs' besøg vil finde sted en uge efter underskrivelsen af ​​en aftale mellem EU, Verdensbanken og den nicaraguanske regering om implementering af Education Sector Support Project i Nicaragua (PROSEN). Dette nye projekt, som vil gavne 551 000 studerende, er en af ​​de vigtigste aktioner, der indgår i programmeringen af ​​samarbejdet for perioden 2007-2013. EU bidrager med i alt 32 millioner euro til PROSEN.

EU's samarbejdsstrategi for de kommende år, der er udarbejdet i samarbejde med den nicaraguanske regering, vil fokusere på uddannelse, økonomisk og handelsmæssig udvikling og tilpasning til klimaforandringerne. EU planlægger at bevilge ca. 204 millioner euro i afventning af godkendelse fra Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd.

Kommissær Piebalgs sagde: "Jeg er glad for, at mit første besøg i landet vil blive foretaget i forbindelse med en ny samarbejdscyklus, og at samarbejdsstrategien er blevet etableret med aktiv deltagelse af regeringen og nøglesektorer i Nicaragua. Sammen vil vi dele udfordringen med at øge virkningen af ​​vores handlinger med fokus på de sektorer, hvor befolkningen har størst behov for vores støtte.

Ud over et muligt møde med den nicaraguanske præsident Daniel Ortega planlægger Piebalgs at besøge det nationale politis retsmedicinske laboratorium, som blev udstyret af EU under et projekt, der skal forbedre adgangen til strafferetsplejen. Under sit besøg vil kommissær Piebalgs underskrive finansieringsaftalen for projektet 'Forebyggelse og kontrol af organiseret kriminalitet og narkotikahandel'.

Et andet af de projekter, der vil blive besøgt af kommissæren, koloni- og vulkanruten, har et budget på over 8 millioner euro (7 millioner euro fra EU) til støtte for mikro-, små og mellemstore virksomheder.

Dagsordenen for kommissærens besøg i Nicaragua omfatter bilaterale møder med de øverste myndigheder i ministerierne, som skal implementere den nye samarbejdsprogrammering for 2014-2020 sammen med EU.

reklame

Baggrund

EU-samarbejde i Nicaragua

Hovedformålet med landestrategidokumentet (CSP) for Nicaragua, der dækker perioden 2007-2013, med et beløb på 214 mio. EUR, er at sikre landets bæredygtige udvikling, yde finansiel støtte til Nicaragua og optrappe den politiske dialog og overførsel af europæisk bedste praksis, der vil garantere og styrke denne bæredygtige udvikling. Social samhørighed og regional integration er en vigtig del af denne strategi.

De prioriterede områder for intervention i Nicaragua i denne periode er:

  • Forbedring af demokrati og god regeringsførelse;
  • uddannelse;
  • økonomiske og handelsmæssige spørgsmål, og;
  • socioøkonomisk udvikling i landdistrikterne.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending