Følg os

Økonomi

Erklæring fra Europa-Kommissionen, ECB og IMF om ottende og niende revision mission til Portugal

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

ecb_logo_DAPersonalehold fra Europa-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) besøgte Lissabon i løbet af 16. september-3. oktober til den kombinerede ottende og niende kvartalsvise gennemgang af Portugals økonomiske tilpasningsprogram.

Der er tidlige tegn på en bedring i den økonomiske aktivitet. Den økonomiske aktivitet forventes nu at trække sig sammen med 1.8% i 2013 - en opadgående revision på 0.5 procentpoint - inden den udvides med 0.8% i 2014. Arbejdsløsheden forventes at forblive under 18 procent næste år, og en betydelig ekstern justering er i gang, hvor Portugal vinder eksport markedsandel for tredje år i træk.

Programmets mål for finanspolitisk underskud for 2013 på 5.5% af BNP er inden for rækkevidde. Budgetgennemførelse er blevet understøttet af solide indtægtsresultater og forbedret udgiftskontrol, mens underpræstation i nogle dele af budgettet behandles. Reformer af den offentlige sektor styrker fortsat den økonomiske forvaltning, bekæmper skatteunddragelse, omstrukturerer statslige virksomheder og reducerer omkostningerne ved offentlig-private partnerskaber.

reklame

Myndighederne har bekræftet deres forpligtelse til målet om 4% af BNP-underskuddet for 2014. I betragtning af en grundig vurdering af balancen mellem den nødvendige skattejustering, økonomisk vækst og finansieringsudsigter blev det aftalt at bekræfte det finanspolitiske underskudsmål som revideret i 7. gennemgang. For at reducere den offentlige sektors overdrevne vægt i økonomien vil de vigtigste konsolideringsforanstaltninger, der foreslås i budgetforslaget for 2014, med rette sigte mod at rationalisere og modernisere den offentlige administration, forbedre pensionssystemets bæredygtighed og opnå omkostningsbesparelser på tværs af ministerierne . En streng gennemførelse af budgetforslaget for 2014 vil være et afgørende skridt hen imod overholdelse af traktaten om stabilitet, koordination og regeringsførelse (finanspolitikken). I tilfælde af at nogle af foranstaltningerne blev bestemt til at være forfatningsmæssige, ville regeringen skulle omformulere budgetforslaget for at nå det aftalte underskudsmål. Dette indebærer imidlertid stigende risici for vækst og beskæftigelse og reducerer udsigterne til et vedvarende afkast til de finansielle markeder.

Mens bankernes buffere er tilstrækkelige, forbliver driftsmiljøet udfordrende. Bankernes solvens er blevet yderligere styrket efter nogle yderligere rekapitaliseringsbestræbelser, mens likviditetsforholdene gradvist forbedres midt i løbende og nødvendig nedbrydning af balance. Ikke desto mindre er rentabiliteten fortsat svag, hvilket kræver forbedret og vedvarende årvågenhed fra Banco de Portugal og løbende bestræbelser på at forbedre dens tilsyns- og opløsningsrammer. Kreditbetingelserne forbliver udfordrende, skønt med de nylige forbedringer for de eksportorienterede sektorer. Der gennemføres foranstaltninger til at sikre tilstrækkelig finansiering til bæredygtige små og mellemstore virksomheder, herunder initiativer til fremme af diversificering af finansieringskilder.

Programmets dagsorden for strukturreformer er langt fremme, og effektiv implementering vil være nøglen til at opretholde konkurrenceevnen. Der er gjort vigtige fremskridt inden for arbejdsmarkeder, retsreformer, reformer af netværksindustrier og regulerede erhverv med nogle indledende beviser for en indflydelse på økonomiens funktion. Der er også udarbejdet en plan for en omfattende reform af selskabsskat, men implementering er nødt til at respektere de finanspolitiske konsolideringsmål. Selvom der med nogle forsinkelser sker, gøres der fremskridt med at reducere hindringerne for at drive forretning gennem lempelse af administrative byrder og licensprocedurer. Myndighederne er også forpligtet til at undersøge mulighederne for nye initiativer, som vil være særlig vigtige i betragtning af behovet for at fremme konkurrenceevne og jobskabelse.

reklame

Programmet er stort set på sporet, og myndighederne er fast besluttede på at nå sine mål. I løbet af sommeren vendte suveræne renter tidligere gevinster, midt i markedets bekymring over forudsigeligheden af ​​politisk beslutningsproces efter kortvarig politisk turbulens og forfatningsdomstolsafgørelser, der blokerede vigtige politiske foranstaltninger. Offentlig gæld forbliver bæredygtig; det forventes nu at toppe på 127.8 procent i 2013 og derefter falde. En gensidig programimplementering og bekræftet ejerskab vil støtte regeringens tilbagevenden til fuld markedsfinansiering. Forudsat at myndighederne fortsætter med en konsekvent programimplementering, har eurolandene erklæret, at de er parate til at støtte Portugal, indtil fuld markedsadgang er genvundet. Portugals kultur af politisk og social dialog er fortsat et vigtigt aktiv for programmet.

Portugals økonomiske tilpasningsprogram understøttes af lån fra Den Europæiske Union på 52 mia. EUR og en 26 mia. EUR forlænget fondsfacilitet med IMF. Konklusionen af ​​8. og 9. revision kunne finde sted i november under forudsætning af godkendelse af ECOFIN og Eurogroup og IMF's direktion. Dette ville muliggøre udbetaling af 5.6 mia. EUR (3.7 mia. EUR af EU og ca. 1.9 mia. EUR af IMF) efter godkendelsen af ​​de igangværende revisioner. Den fælles mission for den næste programanmeldelse forventes at finde sted i november 2013.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending