Følg os

Økonomi

Erklæring fra Europa-Kommissionen, ECB og IMF om ottende og niende revision mission til Portugal

DEL:

Udgivet

on

ecb_logo_DAPersonalehold fra Europa-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) besøgte Lissabon i løbet af 16. september-3. oktober til den kombinerede ottende og niende kvartalsvise gennemgang af Portugals økonomiske tilpasningsprogram.

Der er tidlige tegn på en bedring i den økonomiske aktivitet. Den økonomiske aktivitet forventes nu at trække sig sammen med 1.8% i 2013 - en opadgående revision på 0.5 procentpoint - inden den udvides med 0.8% i 2014. Arbejdsløsheden forventes at forblive under 18 procent næste år, og en betydelig ekstern justering er i gang, hvor Portugal vinder eksport markedsandel for tredje år i træk.

Programmets mål for finanspolitisk underskud for 2013 på 5.5% af BNP er inden for rækkevidde. Budgetgennemførelse er blevet understøttet af solide indtægtsresultater og forbedret udgiftskontrol, mens underpræstation i nogle dele af budgettet behandles. Reformer af den offentlige sektor styrker fortsat den økonomiske forvaltning, bekæmper skatteunddragelse, omstrukturerer statslige virksomheder og reducerer omkostningerne ved offentlig-private partnerskaber.

Myndighederne har bekræftet deres forpligtelse til målet om 4% af BNP-underskuddet for 2014. I betragtning af en grundig vurdering af balancen mellem den nødvendige skattejustering, økonomisk vækst og finansieringsudsigter blev det aftalt at bekræfte det finanspolitiske underskudsmål som revideret i 7. gennemgang. For at reducere den offentlige sektors overdrevne vægt i økonomien vil de vigtigste konsolideringsforanstaltninger, der foreslås i budgetforslaget for 2014, med rette sigte mod at rationalisere og modernisere den offentlige administration, forbedre pensionssystemets bæredygtighed og opnå omkostningsbesparelser på tværs af ministerierne . En streng gennemførelse af budgetforslaget for 2014 vil være et afgørende skridt hen imod overholdelse af traktaten om stabilitet, koordination og regeringsførelse (finanspolitikken). I tilfælde af at nogle af foranstaltningerne blev bestemt til at være forfatningsmæssige, ville regeringen skulle omformulere budgetforslaget for at nå det aftalte underskudsmål. Dette indebærer imidlertid stigende risici for vækst og beskæftigelse og reducerer udsigterne til et vedvarende afkast til de finansielle markeder.

Mens bankernes buffere er tilstrækkelige, forbliver driftsmiljøet udfordrende. Bankernes solvens er blevet yderligere styrket efter nogle yderligere rekapitaliseringsbestræbelser, mens likviditetsforholdene gradvist forbedres midt i løbende og nødvendig nedbrydning af balance. Ikke desto mindre er rentabiliteten fortsat svag, hvilket kræver forbedret og vedvarende årvågenhed fra Banco de Portugal og løbende bestræbelser på at forbedre dens tilsyns- og opløsningsrammer. Kreditbetingelserne forbliver udfordrende, skønt med de nylige forbedringer for de eksportorienterede sektorer. Der gennemføres foranstaltninger til at sikre tilstrækkelig finansiering til bæredygtige små og mellemstore virksomheder, herunder initiativer til fremme af diversificering af finansieringskilder.

Programmets dagsorden for strukturreformer er langt fremme, og effektiv implementering vil være nøglen til at opretholde konkurrenceevnen. Der er gjort vigtige fremskridt inden for arbejdsmarkeder, retsreformer, reformer af netværksindustrier og regulerede erhverv med nogle indledende beviser for en indflydelse på økonomiens funktion. Der er også udarbejdet en plan for en omfattende reform af selskabsskat, men implementering er nødt til at respektere de finanspolitiske konsolideringsmål. Selvom der med nogle forsinkelser sker, gøres der fremskridt med at reducere hindringerne for at drive forretning gennem lempelse af administrative byrder og licensprocedurer. Myndighederne er også forpligtet til at undersøge mulighederne for nye initiativer, som vil være særlig vigtige i betragtning af behovet for at fremme konkurrenceevne og jobskabelse.

The programme remains broadly on track, with the authorities determined to achieve its objectives. Over the summer, sovereign yields reversed earlier gains, amid market concerns about the predictability of policymaking following short-lived political turbulence and Constitutional Court rulings that blocked key policy measures. Public debt remains sustainable; it is now expected to peak at 127.8 percent in 2013 and to decline thereafter. Resolute programme implementation and reaffirmed ownership will support the government’s return to full market financing. Provided the authorities persevere with steadfast programme implementation, eurozone member states have declared they stand ready to support Portugal until full market access is regained. Portugal’s culture of political and social dialogue remains an important asset to the programme.

reklame

Portugals økonomiske tilpasningsprogram understøttes af lån fra Den Europæiske Union på 52 mia. EUR og en 26 mia. EUR forlænget fondsfacilitet med IMF. Konklusionen af ​​8. og 9. revision kunne finde sted i november under forudsætning af godkendelse af ECOFIN og Eurogroup og IMF's direktion. Dette ville muliggøre udbetaling af 5.6 mia. EUR (3.7 mia. EUR af EU og ca. 1.9 mia. EUR af IMF) efter godkendelsen af ​​de igangværende revisioner. Den fælles mission for den næste programanmeldelse forventes at finde sted i november 2013.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending