Følg os

Økonomi

Quarterly Review fremhæver skrøbelige økonomiske opsving og vedvarende divergens inden for ØMU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-KommissionenEn skrøbelig økonomisk genopretning kan begynde at tage fat i Den Europæiske Union, men der er vedvarende forskelle mellem lande, især inden for euroområdet, ifølge Europa-Kommissionens seneste kvartalsvise beskæftigelse og sociale situation. Revisionen understreger også, at arbejdsmarkedets og de sociale forhold forbliver kritiske, og inklusiv vækst vil kræve yderligere strategiske investeringer og strukturreformer.

Kommissionen har behandlet disse afvigelser med april 2012 Beskæftigelse Package, Landespecifikke henstillinger til at tackle segmenterede arbejdsmarkeder, opfordre beskæftigelsesvenlige skattereformer, sikre mere effektive offentlige arbejdsformidlinger og tilpasse uddannelse og uddannelse til at afspejle arbejdsgivernes behov, ungdomsgaranti, Aktionshold til at hjælpe medlemsstaterne med at omlægge EU-strukturfondsmedlemmernes udgifter til ungdomsarbejdsløshed og foranstaltninger til fremme af arbejdskraftens frie bevægelighed, såsom reform af EURES-jobsøgningsnetværket. Disse foranstaltninger vil blive suppleret ved at udvikle Den Økonomiske og Monetære Unions (ØMU) sociale dimension ved bedre overvågning og vurdering af potentiel beskæftigelse og sociale ubalancer, der er genstand for en meddelelse, som Kommissionen vedtager om 2 oktober.

Kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion László Andor sagde: "Der er ikke plads til selvtilfredshed: for mange mennesker lider under de alvorlige sociale konsekvenser af krisen, og vi er nødt til at intensivere de sociale investeringer og støtte til jobskabelse. Et bæredygtigt opsving kræver yderligere fremskridt med reformen af ​​Den Økonomiske og Monetære Union, herunder mere opmærksomhed på beskæftigelses- og sociale problemer og koordinering af beskæftigelses- og socialpolitikker nærmere. Vi er nødt til at kunne opdage og tackle store beskæftigelses- og sociale udfordringer tidligt i stedet for at tillade forskelle inden for Europa for at uddybe. "

reklame

Selv om der er tegn på en beskedent opsving, fremhæver kvartalsoversigten, at arbejdsmarkedet og sociale forhold fortsat er meget udfordrende:

  1. Ungdomsarbejdsløsheden har nået hidtil usete niveauer - i gennemsnit 23% for EU som helhed og nået 63% i Grækenland.
  2. Langtidsledigheden er steget i de fleste medlemsstater og nået hele tiden højt i EU som helhed. Strukturel arbejdsløshed og manglende overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel af både kvalitet og mængde af arbejdskraft er vokset.
  3. Netjobdestruktion er faldet sammen med mere usikre job - deltidsjob, især ufrivillige, er steget, selvom andelen af ​​midlertidige kontrakter er faldet i EU, da de bar hårdt for sammentrækningen.
  4. Fattigdom er steget i EU siden 2007. Husstandsindkomsten er faldende, og 24.2% af EU's befolkning er nu udsat for fattigdom eller udelukkelse. Børn er særligt ramt af arbejdsløshed, og arbejdsløse husstande er steget, sammen med fattigdom i arbejde.

Yderligere sociale investeringer og reformer er nødvendige

Aktive arbejdsmarkedspolitikker som ansættelsessubsidier, nedsat beskatning af lavtlønnet arbejde, personlig jobsøgningsunderstøttelse og træning er afgørende i denne fase af et voksende opsving for at hjælpe folk med at komme i arbejde og forhindre langtidsledige eller dem, der afslutter uddannelse fra at opgive at søge arbejde. Jo flere mennesker er i arbejde, desto mere bidrager de til afbalancerede budgetter, og jo flere husstande kan bruge, hvilket muliggør fortsat opsving i den økonomiske produktion.

reklame

Der skal gøres en særlig indsats for at gennemføre ungdomsgaranti, som blev vedtaget af EU's ministerråd i april 2013 og godkendt af EU 27 / 28 juni i juni. I mange lande vil det kræve strukturelle reformer som styrkelse af de offentlige arbejdsformidlinger, etablering af stærke partnerskaber mellem offentlige myndigheder med ansvar for beskæftigelse og uddannelse samt større investeringer i uddannelses- og lærlingeordninger. Medlemsstaterne skal fremlægge deres nationale ungdomsgarantiimplementeringsplan i de kommende måneder.

Derudover bør medlemsstaterne fortsætte med at modernisere deres nationale velfærdssystemer for at øge effektiviteten af ​​de tilgængelige ressourcer og opnå maksimal effekt med hensyn til social og økonomisk integration. Sociale beskyttelsessystemer skal reagere på folks behov på kritiske øjeblikke i hele deres liv. Kommissionen gav retningslinjer for bedre sociale investeringer i sin Social Investment Package februar 2013, som indeholdt specifikke anbefalinger til bekæmpelse af børnefattigdom og hjemløshed (IP / 13 / 125, MEMO / 13 / 117, MEMO / 13 / 118).

Divergens i euroområdet undergraver ØMU

Den seneste kvartalsrapport understreger vedvarende forskelle mellem lande, især inden for euroområdet:

  1. Arbejdsløshedsraterne i syd og periferi i euroområdet nåede i gennemsnit 17.3% i 2012, mod 7.1% i nord og kernen i euroområdet.
  2. Den gennemsnitlige antal unge, hverken i beskæftigelse, uddannelse eller erhvervsuddannelse (NEET) nåede 22.4% i syd og periferi, mod 11.4% i nord og kerne.
  3. Fattigdom er steget i to tredjedele af medlemslandene, men ikke i den resterende tredjedel.

Sociale og økonomiske afvigelser udgør store udfordringer for ØMU. Dårlig arbejdsmarked og social præstation rammer ikke blot medlemsstaterne direkte, men spilder også over til de bedst mulige lande gennem reduceret samlet efterspørgsel, lavere produktivitet og højere rentesatser i forbindelse med politisk ustabilitet og ødelagt tilliden til euroen og EU.

En robust ØMU med en social dimension kræver bedre overvågning og vurdering af vigtige potentielle ubalancer i ansættelsesforhold og sociale situationer i medlemslandene. Dette kunne kombineres med en stærkere koordinering af beskæftigelses- og socialpolitikkerne for at sikre et rettidigt og effektivt svar på sådanne udfordringer i hele ØMU's interesse. Ungdomsgarantianbefalingen og aftalen om at iværksætte et ungdomsbeskæftigelsesinitiativ med et budget på € 6 mia. Er eksempler på en sådan kollektiv indsats med fokus på at overvinde en stor beskæftigelses- og social udfordring, der uforholdsmæssigt rammer nogle dele af ØMU'en.

Disse spørgsmål behandles i meddelelsen om den sociale dimension af ØMU vedtaget af Kommissionen om 2 oktober - se IP / 13 / 893).

Beskæftigelse og social situation Kvartalsoversigt

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending