Følg os

Økonomi

Fremtiden for Den Økonomiske og Monetære Union: Kommissionen foreslår ideer til at uddybe den sociale integration

DEL:

Udgivet

on

euru-monetos-4fd7558228d86Europa-Kommissionen har foreslået at oprette en ny resultattavle for at muliggøre bedre og tidligere identifikation af større beskæftigelses- og sociale problemer inden for rammerne af det europæiske semester, EU's årlige økonomiske politikudformning.

Yderligere inddragelse af fagforeninger og arbejdsgivere på både EU- og nationalt plan i udformningen og implementeringen af ​​politiske anbefalinger i løbet af det europæiske semester, bedre brug af EU's og nationale budgetter til at afhjælpe social nød og fjerne barrierer for jobmobilitet er også forslag, der indgår i en meddelelse om den sociale dimension af Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU), vedtaget af Europa-Kommissionen i dag.

Meddelelsen følger Kommissionens plan for en dyb og ægte ØMU (IP/12/1272), offentliggjort i november 2012, og vil indgå i drøftelserne om fremtiden for ØMU'en på Det Europæiske Råd den 24.-25. oktober.

Præsident Barroso sagde: "EU har taget gigantiske spring fremad med hensyn til økonomisk styring i de sidste fem år og har givet finansielle livliner til mange sårbare medlemslande. Fra begyndelsen af ​​krisen har vi truffet målrettede foranstaltninger for at håndtere den sociale nød. skabt i en del af vores samfund. Men krisens alvor, især i euroområdet, har lært os, at vi skal arbejde endnu tættere på at hele de sociale ar, den har efterladt. Denne meddelelse handler om at bygge videre på de regler, vi har allerede indført under det europæiske semester for at sikre, at der er en stærk social dimension i den måde, vi driver vores Økonomiske og Monetære Union på. Det skylder vi de 26 millioner arbejdsløse og de dårligst stillede i vores samfund."

Meddelelsen fokuserer på tre områder:

 1. Styrkelse af overvågningen af ​​beskæftigelsesmæssige og sociale udfordringer og styrkelse af politisk koordinering under det europæiske semester;
 2. Styrkelse af solidariteten og styrkelse af jobmobilitet;
 3. Styrkelse af den sociale dialog.

Overvågning og koordinering

Det europæiske semester opstiller en årlig kalender og regler for overvågning og koordinering af økonomiske politikker, mens Europa 2020-strategien indeholder vigtige sociale og beskæftigelsesmæssige mål for det næste årti for alle 28 medlemslande.

reklame

Meddelelsen fokuserer på spørgsmål, der er direkte relevante for ØMU'ens velfungerende, samtidig med at den generelle sociale dagsorden for det bredere EU respekteres fuldt ud. Heri foreslår Kommissionen, at der oprettes en resultattavle til at følge de vigtigste beskæftigelsesmæssige og sociale udviklinger for bedre at kunne analysere og hurtigere identificere større problemer, før de opstår. Indikatorerne i resultattavlen vil omfatte:

 1. Arbejdsløshedsniveauet og måden det udvikler sig på;
 2. NEET-rate (unge ikke under uddannelse, beskæftigelse eller træning) og ungdomsarbejdsløshedsprocent;
 3. husholdningernes reale disponible bruttoindkomst;
 4. risikoen for fattigdom blandt befolkningen i den arbejdsdygtige alder, og;
 5. uligheder (S80/S20-forholdet).

Den foreslår også at integrere et begrænset antal ekstra beskæftigelses- og sociale indikatorer i den årlige varslingsmekanismerapport (AMR), der bruges til at opdage økonomiske ubalancer.

Dataene bør indgå i politikken – for eksempel de dybtgående økonomiske gennemgange, der er foretaget som et resultat af AMR-øvelsen, eller de landespecifikke anbefalinger, som Europa-Kommissionen offentliggør hvert forår.

Solidaritet og arbejdskraftens mobilitet

Der kan gøres mere for effektivt at allokere tilgængelige EU-midler til at afhjælpe social nød i lande, der gennemgår dybe økonomiske reformer. For perioden 2014-2020 har Kommissionen foreslået, at medlemslandene afsætter mindst 20 % af deres midler til Den Europæiske Socialfond (ESF) til at fremme social inklusion og bekæmpe fattigdom.

EU's nye program for beskæftigelse og social innovation, Den europæiske fond for tilpasning til globaliseringen og fonden for europæisk bistand til de dårligst stillede er også vigtige instrumenter, der kan hjælpe.

Desuden er der arbejde at gøre for at gøre det nemmere at bevæge sig rundt i EU for at arbejde. Mens næsten en fjerdedel af de unge i den erhvervsaktive alder i euroområdet er arbejdsløse (24 % i juli 2013), og der er massive forskelle i niveauet for ungdomsarbejdsløshed mellem landene (raten er højest i Grækenland med 62.9 % og lavest i Tyskland kl. 7.7 %), kommer mindre end 4 % af befolkningen i den erhvervsaktive alder i euroområdet fra en anden medlemsstat. Meddelelsen forpligter derfor Kommissionen til at arbejde for at reducere omkostningerne og hindringerne for at flytte til arbejde i hele EU.

Social dialog

Der er plads til bedre at høre arbejdsmarkedets parter i vigtige trin i beslutningsprocessen under det europæiske semester. Kommissionen har lovet at:

 • Mød arbejdsmarkedets parter i EU forud for vedtagelsen af ​​den årlige vækstundersøgelse hvert efterår;
 • organisere en debat efter den årlige vækstundersøgelse med arbejdsmarkedets parter i EU og deres nationale tilknyttede selskaber;
 • afholde tekniske forberedende møder før det sociale trepartstopmøde i marts og andre møder på højt plan, og;
 • opfordre medlemslandene til at drøfte alle reformer i forbindelse med de landespecifikke henstillinger med nationale arbejdsmarkedsparter.

Baggrund

Meddelelsen er en del af en igangværende proces for at forbedre EU's økonomiske styringsarkitektur og viderefører ideerne i Kommissionens plan for en dyb og ægte ØMU.

Det svarer på anmodningen fra Det Europæiske Råd den 13.-14. december 2012 om at fremlægge mulige foranstaltninger vedrørende ØMU'ens sociale dimension, herunder social dialog.

Det Europæiske Råd i juni 2013 mindede om, at den sociale dimension bør styrkes og understregede vigtigheden af ​​bedre overvågning af den sociale situation og arbejdsmarkedssituationen i ØMU'en, især ved at anvende passende beskæftigelses- og sociale indikatorer inden for det europæiske semester.

Det Europæiske Råd har også påpeget behovet for at sikre en bedre koordinering af beskæftigelses- og socialpolitikken, samtidig med at de nationale kompetencer respekteres fuldt ud, og fremhævet arbejdsmarkedets parters og den sociale dialogs rolle, herunder på nationalt plan.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending