Følg os

Økonomi

Undersøgelse viser omtrent 35% af arbejdspladserne i EU er afhængige af IPR industrier

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

10000000000001D6000000E9E33FD972Den 30 september hilste Europa-Kommissionen med tilfredshed offentliggørelsen af ​​en undersøgelse af intellektuelle ejendomsrettigheder (IPR), som blev udført i fællesskab af Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) og Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (OHIM). Dette studie, Intellektuelle ejendomsrettigheder intensive industrier: bidrag til økonomiske resultater og beskæftigelse i Europa (september 2013), måler betydningen af ​​intellektuel ejendomsret i EU's økonomi. Undersøgelsens vigtigste resultater er, at omkring 39% af den samlede økonomiske aktivitet i EU (ca. 4.7 trillion årligt) genereres af IPR-intensive industrier, og ca. 26% af alle beskæftigelser i EU (56 millioner job) er tilvejebragt direkte af disse industrier, mens en yderligere 9% af arbejdspladser i EU stammer indirekte fra IPR-intensive industrier.

Kommissær for det indre marked og tjenester Michel Barnier sagde: "Jeg er overbevist om, at intellektuelle ejendomsrettigheder spiller en meget vigtig rolle for at stimulere innovation og kreativitet, og jeg glæder mig over offentliggørelsen af ​​denne undersøgelse, der bekræfter, at fremme af intellektuel ejendomsret er et spørgsmål om vækst og beskæftigelse Det vil hjælpe os med at understøtte vores evidensbaserede politikudformning yderligere. Hvad denne undersøgelse viser os er, at brugen af ​​intellektuelle ejendomsrettigheder i økonomien er allestedsnærværende: fra højteknologiske industrier til producenter af sportsartikler, legetøj og computerspil, alle bruger intensivt ikke kun en, men ofte flere typer immaterielle rettigheder. ”

Den Europæiske Patentmyndigheds (EPO) præsident Benoît Battistelli sagde: "Denne rapport viser, at fordelen ved patenter og andre intellektuelle ejendomsrettigheder ikke kun er økonomisk teori. For innovative virksomheder er immaterielle aktiver blevet ekstremt vigtige. Især for SMV'er, men også forskningscentre og universiteter, patenter åbner ofte døren for kapital og forretningspartnere. For at forblive konkurrencedygtig i den globale økonomi er Europa nødt til at tilskynde til yderligere udvikling og anvendelse af ny teknologi og innovationer. "

reklame

Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (OHIM) Formand António Campinos sagde: "Denne undersøgelse er resultatet af et detaljeret samarbejde mellem eksperter trukket fra forskellige agenturer og lande ved hjælp af en gennemsigtig og replikabel metode. Det tager fat på det grundlæggende spørgsmål om, i hvilket omfang IPR-relaterede industrier har betydning for job, BNP og handel i EU. Vi har nu et klart svar. De gør noget, de betyder meget. "

Undersøgelsen fokuserer på EU's økonomi og anser IPR-intensive industrier som enten dem, der registrerer flere intellektuelle ejendomsrettigheder pr. Medarbejder end andre industrier, eller dem, hvor brugen af ​​intellektuelle ejendomsrettigheder er en grundlæggende karakteristika for branchens aktivitet. Disse industrier vælges på EU-niveau, dvs. at anvende EU-dækkende IPR-intensiteter.

Undersøgelsen finder også, at:

reklame
  1. Gennemsnitlig vederlag i IPR-intensive industrier er mere end 40% højere end i andre industrier;
  2. Eksempler på IPR-intensive industrier omfatter:
  • Fremstilling af kraftdrevne håndværktøjer (patenter);
  • fremstilling af basale lægemidler (varemærker)
  • fremstilling af ure (design);
  • bogudgivelse (ophavsret); og
  • drift af mejerier og ostfremstilling (geografiske betegnelser).
  1. Hundredvis af industrier, så forskellige som serviceaktiviteter i forbindelse med finansielle tjenesteydelser og forsikring, reklamebureauer, isfremstilling, tapetfremstilling, vinproduktion, elektrisk belysning og husholdningsapparater, satellittelekommunikation og udvinding af olie og gas er også alle IPR-intensive , og mange gør samtidig brug af mere end en IP-rettighed.

En liste over alle IPR-intensive industrier er inkluderet i tillægget til rapporten.

Denne undersøgelse kommer til fods med en stort set lignende øvelse udført i 2012 af US Patent and Trademark Office sammen med økonomi- og statistikadministrationen, som nåede sammenlignelige resultater for den amerikanske økonomi, som OHIM / EPO-undersøgelsen har gjort for EU's økonomi.

Undersøgelsen er tilgængelig på Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (KHIM) og Europæiske Patentmyndighed. For mere information om intellektuelle ejendomsrettigheder, klik her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending